Според мен да се ползва паста за зъби не е желателно, особено при наличието на толкова много полир пасти. Препоръчвам полир пастите на 3М. Продават се най-вече в магазините за автобои в големи туби от 1л, но обикновенно отсипват в малки шишенца по 100мл. Едно такова шише излиза около 6лв и ще ви стигне да си полирате часовниците години наред. Пастите са 4-5 вида, като единната им е отбелязана с различни цветове. Аз съм ползвал най-финната и номера преди нея. До момента са полирал три Swatch-a. Стъклата са им от пластмаса и стават като нови. Спокойно се полират и всякакви метални корпуси и верижки (бижута също) стига оригиналната им идея да е била полиране, а не мат или някакъв сатенен финиш. Метала става огледален! За стъклата, които действително са от някакъв вид стъкло, полиране пак става но е доста по трудоемко и изисква търпение. Полирах един дамски часовник на S.Oliver. Беше много надраскан, както и имаше една доста дълбока резка. За него първо започнах с достатъчно груба шкурка докато заличих всички резки. Ефекта след нея беше матирано стъкло, през което трудно може да се види нещо. Постепенно се минава на по финна шкурка и накрая с полир пастите. Стана перфектно!
Имайте предвид, че всяка такава интервенция дори с най-фин абразив намалява дебелината на стъклото! Затова купувайте часовници със сапфир кристал стъкло, което при норална ежедневна употреба дори и след години изглежда като от витрината. За мен това е една от най-важните екстри на часовника, която макар да не се забелязва се ползва непрекъснато. Повечето хора се избиват да купуват часовници с разни "километражи" (хронометри), които дори незнаят как се ползват, ама друго си е ...