WWW.FENOTEKA.COM - един форум за книги и филми | Безплатен преглед на часовници от малките обяви!

Реплика на Omega Seamaster Planet Ocean

Въпроси и мнения около репликите.

Реплика на Omega Seamaster Planet Ocean

Мнениеот wladeto » 07 04 2010, 00:29

Здравейте на всички.Проследих с интерес полемиката която се развихри за и против репликите и това ме подтикна да се опитам да направя нещо като ревю на репликата която притежавам.Искам да отбележа,че това не е опит да докажа нещо за или против а просто поглед върху конкретната реплика чисто като машина.Ще вметна също така,че аз
съм лаик на тема часовници.Въпросната реплика я купих съвсем случайно на битпазара в София харесвайки я просто като часовник а чак когато се разтърсих за информация разбрах,че е реплика и то на часовник който едва ли ще имам
някога финансовата възможност да притежавам.
На пръв поглед часовника не се набива много на очи.Стилът му според мен отива към спортно елегантен,корпусът му
изглежда сравнително стандартен,верижката също.

Изображение

Основния циферблат е черен с цифрови означения на 12,3,6,9 часа.На 3 часа има малък циферблат който показва часовете от 0 до 24,на 6 часа е циферблата на секундарната стрелка а на 9 е минутната стрелка на хронографа.Часовата стрелка има "мечовидно" оформление докато минутната е обикновенна което е съществена разлика спрямо повечето реплики които съм виждал в нета.Между 4 и 5 часа е разположена датата.Под 12 часа
имаме фирменото лого,под него надписи "Omega Seamaster Co-axial Chronometer".Под 6 часа надпис "Swiss made".
Изображение

Рингът около циферблата се върти в посока обратна на часовниковата стрелка като това става стегнато и се чува отчетливо щтракането на фиксатора който го държи на позиция.
Корпусът на часовника е стоманен като частично е полиран а отстрани е матиран.На капака отзад има релефно морско конче над него надпис SEAMASTER който също е релефен,а под кончето знака на Омега и надпис PLANET OCEAN който обаче е гравиран.Никъде няма и най малък намек за сериен номер.Капака е на винт със сериозно изглеждащо гумено уплътнение.

Изображение

Коронката за сверяване е на винт върху нея има знака на Омега,на 10 часа има друга коронка която също е на винт при развиването и се свързва вътрешноста на часовника с атмосферата.На 2часа е бутона старт/стоп на хронографа а на 4 часа е бутона ресет на хронографа.
Стъклото е най вероятно минерално,леко изпъкнало като сигурно е доста твърдо тъй като няколко пъти часовника попада в ситуации в които би трябвало да се издраска а му се разминава без никакви следи.

Верижката е матирана,закопчалката е с два бутона,върху нея има дълбоко гравиран надпис "Omega Seamaster Profesional Planet Ocean".Верижката за разлика от корпуса е податлива на надрасквания.

Изображение

Изображение

Часовника е с кварцов механизъм MIYOTA 0S20.Хронографът му е до 59 мин. и 59 сек. като стотни или десети не показва.Движи се точно без отклонения като база за сравнение са ми Casio edifice ef-527,Casio aqf-102w и ORIENT Y459622-7A,които все пак в никакъв случай не са свръхточни,просто разполагам само с тях.

В заключение мога да кажа,че: подчертавам според мен,като се абстрахираме от факта ,че е реплика на известна марка, това е един нелош,семпъл и стилен часовник,със стабилна кварцова машина,доста прецизна изработка на циферблат,корпус и верижка.Базата ми за сравнение е гореспоменатото Casio Edifice ef527 което е с доста по груба изработка,стъклото му го издрасках на първата седмица носене(все пак и аз съм си виновен че не го пазя) и което е най дразнещото(поне мен):минутната стрелка на хронографа при ресет никога не застава точно на 0 колкото и да се опитвах да го калибрирам според инструкцията.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Още малко снимки на "Omegata"

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Надявам се,че с това описание ще бъда полезен на всички които се колебаят между "за или против" репликите.
Ще добавя само,че въпреки че е реплика и каквото и да е мнението към хората които носят реплики(моята социална среда е средностатистически бачкатор)на мен часовника ми харесва и ми е удобен и ще го нося докато не мога да си позволя да го сменя с нещо друго.
Ще се радвам да прочета и други оценки от по разбиращи от мен хора,мисля че снимките ще свършат работа.
И накрая оригиналът от http://www.omegawatches.com/gents/seama ... o/22105000

Изображение
wladeto
Новак

Re: Реплика на Omega Seamaster Planet Ocean

Мнениеот fivegood » 07 04 2010, 07:50

Добре дошъл. Поздравления за представянето на часовника! Въпреки, че не съм фен на репликите ми беше интересно да прочета информацията. Каква е цената на подобна реплика?
Аватар
fivegood
Избит Баланс

Мнениеот wladeto » 07 04 2010, 09:12

Тази конкретно я платих точно 100 лв,като беше отваряна,защото задния капак не беше стегнат.Нямаше никаква опаковка,но пък беше с предпазно фолио на стъклото.Със сигурност не беше носена защото верижката не беше издрана,а както написах по горе тя се драска много лесно.При следващите ми посещения на същата сергия не съм
виждал друг екземпляр,затова мисля,че е била единична бройка.При всичките ми търсения в нета не можах да намеря точно същата визуално затова би ми било интересно да разбера реалната цена на която се продава.
wladeto
Новак

Мнениеот omegaqq » 07 04 2010, 09:20

Нека отбележим и че оригинала е механичен, а репликата - кварцов. Голяма разлика е все пак.
Аватар
omegaqq
Баш Разбирач

Мнениеот shtora » 07 04 2010, 09:27

Поздравления за чудесното представяне!
Аз също не съм фен на неистинските реплики, предпочитам Orient пред псевдоOMEGA, но с удоволствие изчетох подробното и добре поднесено представяне на часовника. Останах с усещането, че си го харесваш, а това е най-важното - да му се радваш. Носи го със здраве, а когато добавиш нов часовник, ще се радвам да прочета и за него :)
shtora
Баш Разбирач

Мнениеот Petrov80 » 07 04 2010, 15:15

Привет, ето нещо близко до това, което си взел: http://www.westerna.org/component/virtu ... gory_id=44

Разликата е в механизма.

wladeto написа:Тази конкретно я платих точно 100 лв,като беше отваряна,защото задния капак не беше стегнат.Нямаше никаква опаковка,но пък беше с предпазно фолио на стъклото.Със сигурност не беше носена защото верижката не беше издрана,а както написах по горе тя се драска много лесно.При следващите ми посещения на същата сергия не съм
виждал друг екземпляр,затова мисля,че е била единична бройка.При всичките ми търсения в нета не можах да намеря точно същата визуално затова би ми било интересно да разбера реалната цена на която се продава.
Поздрави, Петров
Аватар
Petrov80
Новак

Мнениеот Явор » 07 04 2010, 15:20

И аз се дразня, като не е спазен вида механизъм.
В Westerna до колкото виждам си е автомат и репликата
Аватар
Явор
Администратор

Мнениеот wladeto » 07 04 2010, 21:38

Благодаря на всички за отзивите.
Съгласен съм,че кварцовият механизъм отдалечава конкретния екземпляр от оригинала,но от друга страна на цена 0т 100лв трудно може да се очаква нещо повече.Относно реликата в Westerna,да тя се доближава тъй като е автомат,но
веднага се набива на очи,че циферблата на 9 часа показва дните от седмицата а този на 3 показва месеца от годината,което пък изобщо няма нищо общо с истинския.От чисто практическа гледна точка мисля
(това си е изцяло мое мнение на потребител неспециалист)че по добре кварцова MIYOTA може би китайска,отколкото
ASIA 21J със сигурност китайски.Чел съм,че качеството на изработка на този механизъм варира от много добро до много лошо,а повечето часовникари нямат желание да го ремонтират,поправете ме ако греша.Виждал съм отворена реплика на Breitlling chrono-matic с ASIA 21J и ми направи впечатление грубата обработка на зъбните колела и корпусът на механизма което според мен е достатъчно показателно за качеството му като цяло.Може разбира се и да греша.Обаче ако някой
иска максимално близка до оригинала машина,може би ще свърши работа това http://www.vip-timeclub.ru/catalog/14320.html
Цената обаче е близо 1000лв а и не се знае доколко описанието на продукта е вярно.
Относно това дали си го харесвам,да така е.Няколко месеца след като го придобих си вземах това Casio

Изображение

Идеята на покупката му беше да не бъда смешен в очите на по грамотните на тема часовници хора с тази евтина реплика на ръката
Ами с риск да ми се смеете,не го почувствах "моя часовник".Два пъти поевтината реплика ми е по удобна,по добре ми седи на ръката и ми се струва по стилна и по прецизно изработена като цяло.Единственото с което Касиото е по напред е пълно функционалния му хронограф но пак си седи в чекмеджето и го нося изключително рядко.Може би някой ще каже "защо си го купил като не ти харесва".Лошото на интернет е че колкото и подробни снимки да има един продукт(в моя случай въпросния часовник)докато него пипнеш и видиш няма как да разбереш дали това е нещото което си искал и което ще ти достави удоволствието което си очаквал.
А с тази "Омега" се получи точно така :)
wladeto
Новак

Мнениеот Явор » 07 04 2010, 21:52

Каквото не те кефи - продавай :).

Аз не съм сигурен, че Petrov80 даде линк към същия модел. В смисъл той за това каза, че се доближава. Може би репликата от Westerna имитира друг модел. Някой по-запознат да си каже мнението :)
Аватар
Явор
Администратор

Мнениеот bogdanb » 07 04 2010, 22:50

;) Петров явно не внимава. Разбираемо е, че иска да рекламира продуктите си, но бих препоръчал малко повече активност в другата тема, в която клиент чака повече от месец доставка от сайта им. :lol: :lol: :lol:
Не на ментетата ! Не на fivegood във форума !
Аватар
bogdanb
Баш Разбирач

Мнениеот borio1 » 10 07 2010, 00:15

здравейте,
ето го моя сеамастер (реплика), купих го от щатите за 230 лв. на три години без никакви щети, много много съм доволен
Изображение
borio1
Новак

Мнениеот takev » 10 07 2010, 00:37

borio1 написа:здравейте,
ето го моя сеамастер (реплика), купих го от щатите за 230 лв. на три години без никакви щети, много много съм доволен
Изображение

С какъв механизъм е?
Моята Колекция:
Seiko SKX779-Black Monster
Seiko 5 6319-5021
Seiko 5 7009-3130 A2
Seiko 5 7009-876A
Vintage Seiko Chronograph 6139-7002 JDM
Vintage Poljot Automatic 2616.2H 23 jewels
Vintage Poljot 2614 17 jewels
Vintage Gold Plated Poljot 2614.2H 17 jewels
Vintage Tissot Seastar Automatic 2481
Vintage Tissot Seastar Automatic ЕТА 2836-2
Swiss Army Classic Quartz Watch
Casio MTP-1240-2ADF
TCM Digital and Analog watch

Изображение
Изображение
Аватар
takev
28 800 bph

Мнениеот 7009-3170 » 10 07 2010, 03:06

wladeto написа:ASIA 21J със сигурност китайски.Чел съм,че качеството на изработка на този механизъм варира от много добро до много лошо,а повечето часовникари нямат желание да го ремонтират,поправете ме ако греша.Виждал съм отворена реплика на Breitlling chrono-matic с ASIA 21J и ми направи впечатление грубата обработка на зъбните колела и корпусът на механизма което според мен е достатъчно показателно за качеството му като цяло.

И аз често се замислям за това като разглеждам разни реплики из интернет или по сергиите, затова ако ще купувам реплика, тя ще да е с кварцов механизъм. :thumbup:

п.п. ето една подобна на автора на темата omega seamaster 'реплика': http://rolex.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=582559&df=46&dflid=3

На мен лично повече ми харесва Speedmaster-a, ето една 'реплика': http://rolex.dir.bg/_wm/diary/diary.php?did=504366&df=46&dflid=3
Изображение
Аватар
7009-3170
Почти часовникар

Мнениеот Явор » 10 07 2010, 09:45

Прави ми впечатление, че http://rolex.dir.bg са доста некоректни като никъде не споменават, че става дума за реплики. За мен и вас е напълно очевидно, но по другите форуми често има въпроси от сорта на "Вижте тоя чисто нов ролекс за 200лв.... да си го взема ли?" И после 10 поста обясняване какво е реплика и отговаряне на тъпотии от сорта на "добре бе, дори и реплика да е - ролекса си е ролекс - качествени часовници".

Извинявам се за отклонението, просто ми направи впечатление.
Аватар
Явор
Администратор

Мнениеот trysth » 10 07 2010, 11:43

Така като гледам и за двата посочени по-горе часовника пише, че са реплики...
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Мнениеот Явор » 10 07 2010, 12:05

На някои пише, на някои - не.
Аз като разцъквах явно все на такива, дето не пише, съм попадал :)
Аватар
Явор
Администратор

Мнениеот lokote » 30 07 2010, 13:28

ето това тук мисля че е абсолутно сащият модел като твоя http://www.butikbg.com/product_info.php ... cts_id=317 мисля да си го купя след това представяне което си му направил.
вс добро
lokote
Новак

Мнениеот fivegood » 30 07 2010, 14:11

Много добре си го казал - "мисля, че е абсолютно същия модел". Повече от това не може да се направи по върпоса освен да се гадае. Това им е основното качество на репликите, няма контрол и критерии за качество, няма с какво да сравниш, различни партиди - различни часовници и т.н.
Аватар
fivegood
Избит Баланс

Мнениеот wladeto » 02 08 2010, 20:44

ето това тук мисля че е абсолутно сащият модел като твоя http://www.butikbg.com/product_info.php ... cts_id=317 мисля да си го купя след това представяне което си му направил.
вс добро

Не е същия.Обърнете внимание на разликите в минутната стрелка и означенията на малките циферблати.
Относно качеството на репликите не мога да споделя нищо,тъй като това е единствената реплика която притежавам.
Конкретно за нея:за 7 месеца почти постоянно носене мога да кажа следното:
1.закопчалката на верижката се надраска доста,
2.корпусът на самия часовник няма следи от употреба,
3.на стъклото му причиних много лека драскотина след като доста "се постарах",
4.механизмът работи точно без забележки,
5.часовника се мокри доста включително наскоро и от морска вода но следи от разхерметизация досега не съм забелязал.
Като цяло часовника прави впечатление на тези които не са и чували за Omega но хората които знаят за какво става въпрос веднага забелязват,че е реплика.
Имаше една тема експеримент относно репликите могат ли да бъдат разпознати от различните прослойки хора,
от моя скромен опит мога да кажа,че репликата веднага се разпознава от хората които имат елементарно познание относно това коя марка за коя "черга"е,а пък сред хората които не се интересуват няма значение какво носиш те няма да оценят каквото и да е.След тези 7 месеца носене се убедих за пореден път,че "ментето" си е"менте" дори и никой да не разбере това.Просто този факт те гложди от вътре,но мене пък ме амбицира някой ден да притежавам оригинала.Въпреки всичко аз ще запазя тази реплика защото тя събуди интереса в мен към "Omega seamaster planet ocean".Поздрави на всички в този чудесен форум където научих доста и се надяван да науча още.
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
wladeto
Новак

Мнениеот 7009-3170 » 07 08 2010, 22:52

Аз си взех Omega Speedmaster 1957 реплика и като гледам, верижката е абсолютно еднаква от външната и от вътрешната страна(по-точно звената, без закопчалката) и при надраскване, може да се обърне наобратно. Същото най-вероятно е приложимо при Seamaster-a.
Изображение
Аватар
7009-3170
Почти часовникар

Назад към Реплики