TISSOT и Certina са марки на Swatch Group, като самата група си ги позиционира и двете в средния им сегмент: виж
тук.В моите очи TISSOT е по-добър избор. Идентични като качество на изработка и използвани механизми, а и специално Podium и PRC200 са толкова еднакви и на вид, че се чудя, дали не са от една поточна линия на една и съща фабрика на изток

Та, предвид еднаквостта им, разликата е основно в следните неща, според мен, взаимосвързани:
1. TISSOT е разпознаваема марка. Официален часовник са на доста спортни прояви. Освен това вече повече от 150 години са едно от нарицателните са нормален швейцарски часовник по света. Т.е. ако ти пука за това, дали хората ще познаят часовника ти, изборът е TISSOT;
2. TISSOT са най-популярната марка Швейцарски часовници и предлагат солидно качество на приемлива цена. Имат часовници за всеки, от младежки спортни до по-скъпи кварцови модели, през Autoquartz, през автоматичните им модели, до наистина скъпите часовници от колекциите Gold и Heritage.
3. Ако това има значение за теб, ако по някаква причина се наложи двете марки да се конкурират за оцеляване, TISSOT е по-вероятно да бъдат запазени като бренд, отколкото Certina.
4. За разлика от голяма част от другите марки, при TISSOT влиянията от чужди дизайни (или като правени по калъп) са рядкост. Едно от големите предимства на часовниците на TISSOT в моите очи е, че те обикновено приличат най-вече на себе си.
(Хей, TISSOT, чакам си хонорараааааааааа

)
Толкова засега от мен.
Конкретни предложения:
За автоматичен - хората са ти предложили
LeLocle. Аз бих добавил
PR50 Automatic (или почакай за новия PR100 Automatic, който ще бъде почти същия на вид, но с водоустойчивост, увеличена до 100м.), както и не много по-висока цена - мисля, че ще се вмества в бюджета ти.
Не пренебрегвай
Seastar II Automatic - покрива изискванията ти, само че е малко стар модел и е водоустойчив до 30м.
Избереш ли, обаче, автоматичен часовник, трябва да имаш предвид много по-лошата точност, в сравнение с кварцовия, както и необходимостта от сервизно обслужване на всеки 3 до 5 години.
За кварцов - каквото и да избереш, ще ти служи безпроблемно -
PR50, PRC100, PRC200 .... ох, толкова са много кварцовите модели в твоя бюджет...
И последно - как мислиш да го използваш? Мое лично мнение е, че титановите сплави (както и матираните стоманение часовници Military style) не стоят никак добре на официална риза. Трябва си полирана стомана.