Включвам се с поредния съботен очерк. Днес направих 3 часов поход по магазините да позяпам часовници и да оплакна малко очите.
Първо минах през Джулиани на Раковски 70. Посрещна ме един адски любезен възрастен господин, който беше много внимателен и ми показа каквото търсех. Ако взема часовник от Джулиани, специално бих се разкарал да го купя от там, въпреки че магазинът им на Витошка ми е на 5 мин. от нас. Пробвах дежурното
Tissot Le Locle, което ще повторя е адски красиво. За огромно мое съжаление ми идва малко на ръката..... Иначе и цената цена, и часовника часовник, ама е мъничък. Пробвах и
Certina DS-1, но пак ми дойде малко малък (и той е 39 мм като Тисото). Абе с тия тлъсти китки е мъка. Имаше едно момче след мен, което търсеше абсолютно същия модел Сертина и не знам защо помилих, че може да е някой колега от форума. Ако е така, да свирка, да не се помайва.
След това влязох в Гюлиан на Раковски 74. Страшно хубав и голям магазин. Посрещна ме една приказно красива мацка. Само заради нея бих минал пак от там

Девойчето предложи
Doxa, не помня модела, но не ме впечатли. След това гледах един
Louis Erard, който много ми хареса като дизайн, но пак изглеждаше малък, като го сложа. В момента не мога да намеря модела, като го видя, ще едитна поста. Направих си густо като погледнахме един модел Maurice Lacroix, но идваше една торба мангизи вече и реших даже да не го пробвам, че ще вземе да ми хареса.
Влязох в Ремко на Солунска, за да си купя каишка. Продавачът беше страшно любезен и услужлив, което ми направи много приятно впечатление. Даже му казах за форума

След като напазарих каишка прегледах няколко
Victorinox-а, които на живо ме инзненадаха приятно. Имаше някои модели, които бяха безумно яки като корпус - 45 мм, но циферблатите ми бяха много странни. Не се виждам как го слагам с риза и костюм примерно, но пак казвам, моделите изглеждата учудващо приятно.
Обиколих още на 1-2 места, като си струва да се спра на един бутик (тип сергия с джамци) в Сити Центъра, където търсих Атлантик. Точно се бях отказал да моля за инфо девойчето, защото бях ходил пеша около 3 часа и ми се беше разказла играта, но викам айде да видим какво ще стане. Питах дали има автоматик с кожена каишка и тогава ми показа
Часовникът. Става дума за
Atlantic Seaport Automatic. Красив корпус изцяло от полирана позлатена стомана, сапфир кристал, леко изпъкнало стъкло, индекси и най-важното - 40 мм. Не ми стои като монета от 2 ст'инки на китката, ами ляга много приятно. За съжаление продавачката твърдо отказа да ми направи намаление, въпреки че във всички други магазини, които посетих днес сами предлагаха да ми правят. И то за марки доста по-известни от Атлантик. Ако някой може да удари една ръка, да свирка, защото много ми хареса часовникът. Също ме интересува дали в Техномаркет Младост 4 има голямо разнообразие от Атлантик и дали има вероятност да ми направят отстъпка. Ако се получи нещо такова, директно отивам с кешовицата.