Мъжки автоматичен часовник : Избор на часовник - Страница 2 - Strelki.info

WWW.FENOTEKA.COM - един форум за книги и филми | Безплатен преглед на часовници от малките обяви!

Мъжки автоматичен часовник

Ако се колебаете между няколко модела часовници или имате някакви изисквания, но не можете да си намерите подходящ часовник, попитайте тук

Re: Мъжки автоматичен часовник

Мнениеот trysth » 08 03 2010, 19:13

Съвсем ще си заслужиш почерпката, значи :) А би ли споделил колко струва ? Може и на лично.
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Reputation point: 7

Мнениеот fivegood » 08 03 2010, 19:28

Също много красив модел!
Аватар
fivegood
Избит Баланс

Reputation point: 70

Мнениеот max_0911 » 08 03 2010, 20:13

trysth написа:Съвсем ще си заслужиш почерпката, значи :) А би ли споделил колко струва ? Може и на лично.

По важното е да се сдобиеш с нещо, което да те радва дълго, а "поливането" на придобивката е пожелателна.... :lol:
Аватар
max_0911
Търговец

Reputation point: 20

Мнениеот trysth » 08 03 2010, 20:32

Аз от месец насам всеки ден ровя из нета да търся. Засега на първо четене Едокса ми хвана окото, но ми идва малко скъп, така че може би към нещо по-достъпно ще се насоча.

П.П. Наистина ще се радвам да метнеш някаква цена на Л.С.
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Мнениеот max_0911 » 09 03 2010, 12:00

Мисля, че цената беше около 900лв., но с отстъпка 10-20%(предполагам, че ще ми дадат 20) получаваме конкурентна оферта !
Обърни внимание на това, че е защитен до 100м, традиционно по-сигурно закрепване на механизма към корпуса(за DS серията) и не на последно място сапфир кристал, който в конкретния модел е с антирефлексно покритие-една полезна екстра характерна за часовници от по-висок клас !
A това са снимки на същия модел, но лимитирана серия по случай 50-та годишнина на продуктовата линия "DS"(double security), освен цвета на каишката и надписа върху циферблата и капака не видях друга разлика:

Изображение

Изображение

http://www.certina.com/Collection/Gent- ... .aspx?pi=0
Последна промяна max_0911 на 15 03 2010, 13:48, променена общо 5 пъти
Аватар
max_0911
Търговец

Мнениеот Явор » 09 03 2010, 12:37

Мнооооого як :).
Аватар
Явор
Администратор

Reputation point: 43

Мнениеот trysth » 09 03 2010, 13:17

Да, наистина е много хубав. Единствените дребни кусури са, че острани е матирана стомана, или поне на картинките така, ми изглежда. Също така пак е 39мм, което ми идва малко малко на ръката, но пък почти всички от този тип са някъде толкова като диаметър. А относно намалението от 20%, сигурно ли е? Питам, защото без намалението ми идва скъпичък.
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Мнениеот max_0911 » 09 03 2010, 14:34

Разходи се до магазина на Гюлиян на бул. Витоша(там го има със сигурност в момента) и го пробвай, защото наживо един часовник стои доста по-различно, отколкото на снимка.
10% отстъпка са сигурни, останалите зависят от умението да договарям, икономическата криза обуславяща спада на търговията с часовници, настроението на продавачката, настроението на собственика и какво ли още не, сам разбираш, че гаранция не мога да ти дам. Но ти обещавам, че заради идеята ще направя всичко, което може да се направи.
Аватар
max_0911
Търговец

Мнениеот trysth » 13 03 2010, 20:59

Включвам се с поредния съботен очерк. Днес направих 3 часов поход по магазините да позяпам часовници и да оплакна малко очите.

Първо минах през Джулиани на Раковски 70. Посрещна ме един адски любезен възрастен господин, който беше много внимателен и ми показа каквото търсех. Ако взема часовник от Джулиани, специално бих се разкарал да го купя от там, въпреки че магазинът им на Витошка ми е на 5 мин. от нас. Пробвах дежурното Tissot Le Locle, което ще повторя е адски красиво. За огромно мое съжаление ми идва малко на ръката..... Иначе и цената цена, и часовника часовник, ама е мъничък. Пробвах и Certina DS-1, но пак ми дойде малко малък (и той е 39 мм като Тисото). Абе с тия тлъсти китки е мъка. Имаше едно момче след мен, което търсеше абсолютно същия модел Сертина и не знам защо помилих, че може да е някой колега от форума. Ако е така, да свирка, да не се помайва.

След това влязох в Гюлиан на Раковски 74. Страшно хубав и голям магазин. Посрещна ме една приказно красива мацка. Само заради нея бих минал пак от там :) Девойчето предложи Doxa, не помня модела, но не ме впечатли. След това гледах един Louis Erard, който много ми хареса като дизайн, но пак изглеждаше малък, като го сложа. В момента не мога да намеря модела, като го видя, ще едитна поста. Направих си густо като погледнахме един модел Maurice Lacroix, но идваше една торба мангизи вече и реших даже да не го пробвам, че ще вземе да ми хареса.

Влязох в Ремко на Солунска, за да си купя каишка. Продавачът беше страшно любезен и услужлив, което ми направи много приятно впечатление. Даже му казах за форума ;) След като напазарих каишка прегледах няколко Victorinox-а, които на живо ме инзненадаха приятно. Имаше някои модели, които бяха безумно яки като корпус - 45 мм, но циферблатите ми бяха много странни. Не се виждам как го слагам с риза и костюм примерно, но пак казвам, моделите изглеждата учудващо приятно.

Обиколих още на 1-2 места, като си струва да се спра на един бутик (тип сергия с джамци) в Сити Центъра, където търсих Атлантик. Точно се бях отказал да моля за инфо девойчето, защото бях ходил пеша около 3 часа и ми се беше разказла играта, но викам айде да видим какво ще стане. Питах дали има автоматик с кожена каишка и тогава ми показа Часовникът. Става дума за Atlantic Seaport Automatic. Красив корпус изцяло от полирана позлатена стомана, сапфир кристал, леко изпъкнало стъкло, индекси и най-важното - 40 мм. Не ми стои като монета от 2 ст'инки на китката, ами ляга много приятно. За съжаление продавачката твърдо отказа да ми направи намаление, въпреки че във всички други магазини, които посетих днес сами предлагаха да ми правят. И то за марки доста по-известни от Атлантик. Ако някой може да удари една ръка, да свирка, защото много ми хареса часовникът. Също ме интересува дали в Техномаркет Младост 4 има голямо разнообразие от Атлантик и дали има вероятност да ми направят отстъпка. Ако се получи нещо такова, директно отивам с кешовицата.
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Мнениеот fivegood » 13 03 2010, 21:46

Толкова много ли я усещаш разликата от 1мм?
Аватар
fivegood
Избит Баланс

Мнениеот trysth » 13 03 2010, 21:54

Абе знам, че звучи малоумно, но усещам разликата в часовниците. Тисото изглежда по-малко от Атлантика, като го сложа. Размерите на двата часовника уж ги гледам от официалните сайтове, но може и да има лека разлика. Напълно е възможно отклоненията във формите на корпусите също да дават отрежение. Усещането е много субективно, Атлантика ми легна, докато Тисотата и Сертината изглеждаха много хубави, но... имаше едно "НО". При Атлантика нямаше. Грабна ме отведнъж.
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Мнениеот fivegood » 13 03 2010, 22:01

Сайтовете едва ли ще дадат грешна информация за размерите. По скоро формата създава илюзията за размера.
Аватар
fivegood
Избит Баланс

Мнениеот kagebista » 13 03 2010, 22:37

Тези часовници се правят малки! Това е категория Джент Уоч - дискретни часовници и ги свиват до не повече от 40мм. И идеята им е да седят като 2 стотинки на ръката. В аналогичен аспект както дивър спорт моделите се правят големи и понякога наудобни с много излишен метал по тях, където е могло да се спести откъм размер ;)
kagebista
Търговец

Мнениеот shtora » 13 03 2010, 23:38

kagebista написа:Тези часовници се правят малки! Това е категория Джент Уоч - дискретни часовници и ги свиват до не повече от 40мм. И идеята им е да седят като 2 стотинки на ръката. В аналогичен аспект както дивър спорт моделите се правят големи и понякога наудобни с много излишен метал по тях, където е могло да се спести откъм размер ;)

Абе, хора, усетете се! Дискретните елегантни мъжки часовници са до 35-36 мм.
От там до 40 са големите. След това са водомерите.
shtora
Баш Разбирач

Reputation point: 42

Мнениеот trysth » 13 03 2010, 23:47

И сега какво? Да си взема такъв, дето няма да ми хареса, щото мъжките официални часовници се праят малки?
Аватар
trysth
Баш Разбирач

Мнениеот shtora » 13 03 2010, 23:52

О, не. Вземи този, който ти и ще ти харесва.
Отговорът ми беше срещу класифицирането на kagebista "Тези часовници се правят малки! Това е категория Джент Уоч - дискретни часовници и ги свиват до не повече от 40мм. И идеята им е да седят като 2 стотинки на ръката."

И беше мое лично мнение, изказано по-емоционално. Всеки има право да харесва това, което той харесва.
shtora
Баш Разбирач

Reputation point: 42

Мнениеот Miky » 14 03 2010, 00:23

вече започвам да се замислиям за размерите на китката на trysth и дали да имам вземане-даване с него :lol:
много да ме извинява ама наситина тия 1-2мм шуПлера на дедо не ги фаща та окото му. По-сокоро субективният фактор наречен око ...... моделът наистина е така направен, че да изглежда внушителен /което е подмамило наивното му оченце :lol: /
Искам само да добавя, че Atlantic са небезизвестна шейцарска марка с традиции точно от датата на създаването на друга такава - Certina ... демек 1888 ;) а колко извсетна е ..... незнам.
Изхождайки от последното ми твърдение съм готов на всичко да се опитам /утре/ да открия начин как да получиме отстъпка за тоя часовник :D
Аватар
Miky
Чете и пита

Reputation point: 3

Мнениеот Genev » 14 03 2010, 00:34

Умолявам ви кажете ми, че го има с черен циферблат http://www.bgdot.com/TISSOT-T-CLASSIC,- ... 11&id=2267 , защото аз не намирам и ще се разрева!
Всеки часовник е един малък свят!
Аватар
Genev
Почти часовникар

Мнениеот kagebista » 14 03 2010, 01:12

shtora написа:О, не. Вземи този, който ти и ще ти харесва.
Отговорът ми беше срещу класифицирането на kagebista "Тези часовници се правят малки! Това е категория Джент Уоч - дискретни часовници и ги свиват до не повече от 40мм. И идеята им е да седят като 2 стотинки на ръката."

И беше мое лично мнение, изказано по-емоционално. Всеки има право да харесва това, което той харесва.

Да има си категория Дискрет Джент Уотч, но не това имах в предвид горе.
Преди години мой познат носеше бяло златно картие браслет с корпус 34 на 34 квадрат - часовник по поръчка. Едър човек е и изобщо часовника не му седеше смешно. Сега носи Зенит в тяхната Джент категория, обаче по твоите ръзсъждение нещо са се объркали и трябва да го турат при спортните водомери заради размерите! Всяко нещо си има изключения. Хората търсят елегантен часовник и да не е малък. Именно идеята е да се обясни, че и много голям няма как да е, просто защото са идентични с обичайни не много големи размери.
Едит: Един часовник с размери 36 х 44 на 5 ММ дебелина къде спада според теб, щом толкова цепим милиметъра?
.
Последна промяна kagebista на 14 03 2010, 01:28, променена общо 1 път
kagebista
Търговец

Мнениеот trysth » 14 03 2010, 01:23

На мене точно това ми е мъката. Че повечето джентс уочес са макс 39 мм. Поне от марките с три цифри. Единият мм съм сигурен, че не влияе толкова, колкото цялостния дизайн на Атлантика. Корпусът е доста изчистен и е изцяло от полирана стомана. Мене адски много ме кефи фактът, че от дясно като го погледнеш е цял полиран блок с леки изививки. Сертината, да речем, е матирана там. Хамилтъните имат издатинки при лъговете и т.н. Както каза един приятел "Абе като ще взимаш едно такова бръмбъзъче, дето струва хилядарка, всяка подробност е важна." Също забелязах интересен факт (не че откривам топлата вода): часовниците с бели циферблати изглеждат по-големи от тези с черни. Съответно Атланика беше с бял...
Аватар
trysth
Баш Разбирач

ПредишнаСледваща

Назад към Избор на часовник