общи правила на Търговски център

Продажба на употребявани часовници - всички часовници, които не могат да влязат в подфорума за продажба на нови часовници

общи правила на Търговски център

Мнениеот monopola » 30 03 2016, 11:42

За раздела са валидни общите правила на форума, публикувани в тази тема:

viewtopic.php?f=15&t=28039

Извадка от правилата касаеща целият Търговски раздел :

1. Общите правила за търговски раздел са следните:

1.1. Имате право на две активни обяви във форума. Изключение са обяви в раздел „Търгове от 1 лев”

1.2. Нямате прави да продавате реплики.

1.3. В една тема може да има само един артикул. Ако са повече се продават накуп с обща цена. Изключение се допуска ако се продават няколко бройки от един и същ артикул.

1.4. Имате право на един „ъп” на седмица.

1.5. Нямате право да публикувате "референтна" цена, пряко, с процент, или чрез линк. Забраната важи и за цената на която сте закупили часовника. Нямате право да коментирате цената на която продавате часовника. Потребителите също нямат право да коментират продажната цена в обявата.

1.6. Цялата информация трябва да е публикувана на български език. Изключения се допускат за детайлни описания на чужд език при условие, че задължителната информация е предоставена на български език.

1.7. Пазарлъци и оферти се правят на лични съобщения. В обявата могат да се задават въпроси по същество относно артикула или ако има съмнения, че обявата не е коректна. Целта на подобни въпроси е да се допълни/изясни информацията за артикул или да се предпазят потенциални купувачи от некоректна обява. В такъв случай продавача трябва да отговори в темата. Не злоупотребявайте с тези права.

1.8. В случай на съмнения за истинността на обявата използвайте бутона “report”.

1.9. Нямате право да продавате артикули втора употреба, които не се намират във ваше притежание. Смисъла на това правило е да се предостави точна информация за артикула и да не се заблудят потенциалните купувачи.

1.10. Когато обявата не е актуално пишете в заглавието ПРОДАДЕН. Нямате право да триете обявата, заглавието, съдържанието или каквото и да е от нея. Може да изтриете само цената след като е продаден артикула. Модераторите ще преместят обявата в раздел Стари обяви като видят промененото залгавие.

1.11. Нямате право да пускате две или повече теми за един и същ артикул. Ако има нужда може да поискате модератор да зачисти темата от СПАМ.

1.12. Когато продавате часовник сте длъжни да знаете неговото състояние. Не може да пишете "не знам дали работи" - или работи или не. Освен това сте длъжни да знаете дали е оригинален или реплика. Това да знаете какво продавате си е ваша отговорност и задължение. Кварцовите и електронни часовници не могат да се продават без батерия. В батерията трябва да има достатъчно ток за да може да се види, че часовникът работи или не. Изключение се приема само ако часовникът е описан като неработещ или за части.

1.13. В случай на проблем потърсете първо съдействие от продавача/купува. Нямате право да пускате сигнали/оплаквания към конкретен продавач или купувач в подфорум "Дискусии", ако преди това не сте потърсили съдействие от него, относно проблема.

1.14. Ако артикула не се предава на лична среща, а се праща чрез поща или куриер продавача трябва да уточни в темата какви доставчици ще ползва и кой поема разноските. Ако това не е уточнено се приема, че купувача може да избере доставчик и че транспортните разходи са за сметка на купувача, включително и при връщане на пратката, ако е отказана необосновано. Ако пратката е отказана заради разминаване с описаното в обявата продавачът е длъжен да възстанови на купувача всички направени разноски по доставката.

1.15. Имате право да пускате обява без цена, тоест приемате предложения и пазарлъци. Всички други правила остават валидни, просто трябва в заглавието да напишете, че е без цена и нямате право да добавяте такава.

1.16. Задължителна информация при публикуване на обява за часовник:

ТЕМПЛЕЙТ ЗА НОВА ОБЯВА (използвайте copy/paste):
Полетата със звездичка са задължителни

-Снимка* (достатъчно добра и в необходимият размер за да се вижда ясно и напълно часовника и задължително актуална за втора ръка часовници):
-Марка/модел*:
-Състояние на часовника* (всички забележки, да са описани с текст):
-Цена: (Ако не искате да слагате цена трябва името на темата ви да започва с текста "БЕЗ ЦЕНА:")
-Град* (ако не е профила):
-Вид механизъм (механичен, кварц и др.):
-Големина на касата:
-Разстояние между лъговете:
-Вид стъкло:
моите часовници за продажба: viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: viewtopic.php?f=56&t=12046
monopola
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 3719
Регистриран на: 16 08 2011, 15:12

Re: общи правила на Търговски център

Мнениеот stepona555 » 31 03 2016, 00:20

1.10. Когато обявата не е актуално пишете в заглавието ПРОДАДЕН. Нямате право да триете обявата, заглавието, съдържанието или каквото и да е от нея. Може да изтриете само цената след като е продаден артикула. Модераторите ще преместят обявата в раздел Стари обяви като видят промененото залгавие.


В тази точка има едно пожелание , на което се казва правило , многократно нарушавано без никакви последствия , след като поста е разрешен за редактиране , всеки променя каквото си реши , имаше фрапиращи случаи.
С изтриването на цената ,само заради което е тоя режим на обявите се нарушава първия и основен принцип на всички форуми, те са място където ще намериш информация, и тя ще е там ако ти потрябва след 2 месеца.
Вместо това трябва да гледаме във ВУС или ебай за да видим изтритото число.Голяма тайнственост и страшна тайна за колко лева Пешо продал сейкото си на Гошо.
В повечето форуми постовете са заключени и промените в цена или състояние се обявяват в следващ пост .

Поздрави
stepona555
Маниак
 
Мнения: 3035
Регистриран на: 02 03 2015, 15:14
Местоположение: Марбея

Re: общи правила на Търговски център

Мнениеот miroman » 31 03 2016, 07:28

stepona555 написа: В повечето форуми постовете са заключени и промените в цена или състояние се обявяват в следващ пост


Е, все може да сбъркаш нещо и трябва да имаш възможност да го оправиш.
Може постът да се заключва например след 30 минути - достатъчно време, за да си огледап и евентуално коригираш обявата,
Също съм привърженик на това цените да стоят.

Поздрави, Миро.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
------- Моите турбийони -------
Constantin Durmont Tourbillon | Exactano Tourbillon | WUS 2012 Tourbillon Project
-----------
Вечният календар е направен, за да може един път на 4 години да глеждаме как датата се сменя от 28-ми на 29-ти. Репетирът е направен, за да може изобщо да не поглеждаме часовника. А турбийонът е направен, за да го гледаме непрекъснато.
Аватар
miroman
Master User
 
Мнения: 2429
Регистриран на: 15 06 2010, 23:06
Местоположение: Пловдив

Re: общи правила на Търговски център

Мнениеот ivan_gd » 01 04 2016, 08:24

Може ли дискусиите относно новите правила да бъдат изнесени в отделна тема, за да не останат самите правила покрити с голям брой постове?
CERTINA DS PODIUM C260.7129.12.66
Слава 26 jewels
Ракета
Casio Twincept
Аватар
ivan_gd
Почитател
 
Мнения: 337
Регистриран на: 08 03 2010, 00:15


Назад към Втора ръка - малки обяви за продажба на часовници

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.