Иначе поздравления за този нов раздел, както и за първата колекция в него, има го в други форуми, и чужди такива. Тук определено има хора, които могат да покажат интересни и вълнуващи колекции в разностранни форми и обеми.
Лично за мен страстта към часовниците дойде с търсенето ми на дрес такъв преди около две години. Вече си бях купил един Шок и исках нещо по-различно. След дълго лутане по интернет магазини и странички, чуденки за кварцови знайни и незнайни модели, съдбата си каза думата като видях обявата на непознат за мен човек в търговски сайт. Беше далеч от очакванията ми, но в крайна сметка реших да експериментирам и да си купя първия съветски часовник. Не бях сигурен какво точно купувам, не ми мина и през акъла да потърся информация дали е автентичен и т.н. Не подозирах, че тази ми стъпка ще бележи началото на период в живота ми, който съвсем спокойно мога да нарека вълнуващ. Сигурен съм, че при мнозина от вас колекционерската страст в даден етап е преминала през старите руски творения, за някои недодялани, за други близки до съвършенсвото. Ето го и този първи хубавец, който се появи в дома ми:

Този 23 - камъков автомат с позлатена каса до такава степен ми хареса, че почти не се разделях с него. Няма как да притежаваш подобен часовник и да не се поинтересуваш от история, механизъм. Веднъж убедил се на какво са способни братушките / или по-скоро - били способни / започнах постепенно да ровя и естествено попаднах на нашия хубав и подреден форум. С това дойдоха и нови запознанства и контакти.....
От тук нататък и сами се досещате какво се случи и продължава да се случва. Все повече и повече часовници, все по-голямо желание да имам, да съхранявам, да нося и полагам грижи за тях. И все руски / съветски /. Без повече да търкам клавишите смятам да изложа семплата си, но постоятнно увеличаваща се колекция. Ще направя вметка и ще споделя, че повечето снимки са на бял фон, само часовник, нарочно не съм прибягнал до арт-фотографията, защото имам идея за нея, която постепенно ще приведа в реализация. Приятно гледане:

Разбира се, имам и няколко съвсем скорошни попълнения, за които не съм намерил врме да снимам, но в скоро време и това ще стане.
Покрай ръчните неизменно идва и гъдела по джобетата. Тук едва ли ще ви изненадам с кой знае какви редкажи, но за сметка на това в състояние:

И накрая, поне засега, един доста разпространен модел измервателен уред, но отново в топ качество:

Надявам се е било поне малко интересно.