доста време Исках да направя едно малко представяне на моята лична колекция часовници. Отне ми доста време докато успея да събера тази колекция и да я синтезирам до бройката от шест всъщност от няколко дни 7 часовника. Като всеки един ентусиаст първоначално се мятах хаотично на всякакви часовници и бройката се увеличаваше и увеличаваше докато стигна може би 15 - 16+ часовника. И то при положение, че не само купувам, но и продавам някой от вече омръзналите ми часовници. Първоначално харесвах размер на касата над 45мм дори стигнах до 48мм. Даже се случи да купя 51мм часовник, но за няколко дни осъзнах огромния му размер и беше бързо продаден. Малко по малко стигнах до извода, че за моята китка ~19 - 19,5см идеални са часовници между 42 и 44мм.
С течение на времето започнах да предпочитам кварцовите часовници пред автоматите, а ръчните пък изобщо не ми допадат. Имам само два автоматични часовника в момента и за сега са ми напълно достатъчни. Следват няколко снимки с кратко описание:

След снимката в общ план следват индивидуални за всеки един часовник. Не съм добър фотограф така, че ме извинете за скучно насниманите часовници.

1. Seiko Astron - Това е съвършения часовник за мен. Невероятна изработка, внимание към детайла и финиш. На практика най-близкото нещо до Grand Seiko. До колкото знам се прави в същата фабрика със същата технология за изработка, шлайфане и полиране като Grand Seiko. С покритие против наздраскване което наистина работи. Абсолютно точен часовник по който сверявам останалите.

2 Bulova moonwatch - Втория часовник бил на луната. Със страхотна история зад гърба си която е коментирана и друг път във форума. С много точен Ultra high frequency механизъм с 120 цъкания на секундната стрелка в минута. Уникален като визия и стил часовник.

3. Tissot t-touch expert - много интересен Ana-digi часовник с изключително много функции и тъч скриин. Малко е грубоват, но много обичам да си цъкам по стъклото и да използвам възможностите му.

4. Seiko Flightmaster - страхотен малък пилотски часовник в стила на 80-те, който за първи път видях в YouTube в канала Urban Gentry. И веднага реших, че трябва да го имам. Така и стана и от тогава има запазено място в колекцията.

5. Seiko Monster Dracula - Брутален известен на всички часовник който се превърна в класика. Спомням си когато се продаваха по 270лв в Ebay и се назландисвах дали да си купя. В крайна сметка успях да хвана този на все още прилична цена и за сега и неговото място е сигурно.

6. Fortis Cosmonaut titanium - официалния часовник на руската космическа програма. Най-расовия часовник в колекцията (заедно с Astron-a). Харесвам колко лесно четим и лек е. А и всеки трябва да има швейцарски автомат все пак

7. Citizen Promaster Tough - най-новият член на колекцията. Имам го от седмица и много ме радва. Изглежда като индустриален инструмент. Създаден с точната цел да показва часа и датата. С механизъм зареждан от светлина и поставен в корпус без заден капак. Което показва, че според производителя не трябва да се очаква скорошна нужда от каквато и да било поддръжка.