Здравейте,
Реших се и аз да споделя моята бюджетна колекция. Състои се предимно от часовници, които мога да нося с ежедневно облекло в офиса. Няма diver в колекцията, понеже не ми допадат като размер и визия. Също така не съм фен на прекалено големите или прекалено претруфени часовници.
Най-скъпият, чисто финансово в кутията ми. Харесва ми как стои на ръката, харесва ми и стила с уголемените елементи, но без bezel. Каишката е добро попадение от aliexpress, но остава синя боя по ръката от нея.
Най-старият ми часовник. Подарен ми беше от баща ми някъде около 2001-ва. Скоро му смених стъклото и махнах two-tone верижката и я замених с каишка от aliexress. Тотално се преобрази часовника и може да се каже, че го преоткрих, след като прекара доста време в шкафа.
Едно случайно попадение от битака за 15 лева. Не знам дали е оригинален и не ме интересува. Важното е, че е супер лек, не се усеща на ръката, механизмът е приятен.
Скоро нашумелият Escapement Time от Aliexpress. Страхотно качество за парите си. Понякога съжалявам, че се спрях на зеления цвят. Малко е скучноват. Иска ми се да имаше sunburst или някакъв цвят по стрелките. Ако пак се появят за продажба, бих взел 35 милиметровият в бяло за жена ми.
Един много носен часовник. Харесват ми малките му размери и непретенциозният характер. За него избрах малко по-смел цвят за каишката, но не случих на качество. Както се вижда, дори не отговаря на 18мм ширина в горния край. Поръчал съм друга, пак в подобен цвят.
Последната ми покупка, също от Aliexress. Когато дойде не можах да повярвам какво качество може да получи човек за 200 лева. Сейко механизъм, добре изработена каса и сапфир.
Това Касио е първият часовник, който закупих сам. Доста е стар вече и го ползвам като beater.
Това е от мен. Дано да ви допаднат снимките.
Бюджетна колекция за ежедневието
-
- Новобранец
- Регистриран: 21 02 2022, 09:31
- EnforceR
- Активен
- Регистриран: 24 07 2016, 19:34
Re: Бюджетна колекция за ежедневието
Поздравления колега хубава колекция си събрал, и аз като цяло не харесвам големи претруфени часовници.
Keep it simple
- Георги Василев
- Почитател
- Регистриран: 17 12 2019, 15:12
Поздравления и от мен - премерено, изчистено, стилно.
Жалко, че в нашия език (а и мислене, май) думата семпъл не звучи като
доброто английско определение за добър и практичен стил - simplicity.
Май това е естетическа привилегия на по-богатите, докато по-бедните
(като мислене) май си падат повече по показните неща ...
И съм напълно съгласен с наблюдението за ролята на каишките - става
преобразяване и преоткриване, затова колекционирам може би повече
каишки, отколкото часовници.
Жалко, че в нашия език (а и мислене, май) думата семпъл не звучи като
доброто английско определение за добър и практичен стил - simplicity.
Май това е естетическа привилегия на по-богатите, докато по-бедните
(като мислене) май си падат повече по показните неща ...
И съм напълно съгласен с наблюдението за ролята на каишките - става
преобразяване и преоткриване, затова колекционирам може би повече
каишки, отколкото часовници.
"... Ако искаш да ти вярват, просто бъди почтен ..."
-
- Новобранец
-
- Маниак
- Регистриран: 13 12 2010, 16:20
Хубава колекция. Ако решиш да освободиш място в кутията имам интерес към Сейко син цифер и синя кожа, на долния ред.
-
- Новобранец