Скромно, но от сърце

Тук е мястото да споделите вашата колекция от часовници, независимо от тематиката или количеството.
Отговори
gramenovgen
Напредващ
Регистриран: 20 11 2012, 15:48

Скромно, но от сърце

Мнение от gramenovgen » 28 06 2024, 18:11

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Опитал съм се да събера част от историята на автоматиците и хронографи такива, като съм показал и снимки на механизмите на най-невзрачния от тях, но забележете с микроротор Бурен и небезивестния 1010на Омега и отделно три модела относително рядки доколкото знам. Дано не съм ви отегчил.

Изображение
Zenith El Primero Clipper Chronograph

w_smith
Активен
Регистриран: 25 10 2016, 19:45

Re: Скромно, но от сърце

Мнение от w_smith » 19 09 2024, 20:17

::up::
Браво, интересно и с тематична част. Може ли малко повече информация за часовника отдясно на последната снимка? Определено ми хвана окото.

gramenovgen
Напредващ
Регистриран: 20 11 2012, 15:48

Re: Скромно, но от сърце

Мнение от gramenovgen » 20 09 2024, 11:32

Този го закупих от чужбина, когато бях на върха на интереса към часовниците, след дълго търсене и за късмет по системата който търси намира, го намерих като изостанала стара стока, но чисто нов, даже на гърба още му стои макар и да не се чете стоковата лепенка. Това е автоматичен хронограф, което Ви е ясно, който излиза по времето , когато излиза и 7750, като конкуренция но с времето се оказва че е доста по ненадежден, макар до колкото знам с по-сложен механизъм, който е и по-податлив на дефекти, което заедно с високата цена е причината след няколко години производството на механизмите да се преустанови. Намирането му е изключителна рядкост, а поправката му проблемна най-вече заради липсата на части. Слава богу моят е в идеално състояние поради описаните по-горе причини...
Zenith El Primero Clipper Chronograph

Отговори

Върни се в “Колекции на потребители”