Здравейте, колеги!
Реших да се похваля тук с моята колекция. Събирал съм неща през годините и това са тези, които са останали при мен. В ежедневието трудно бих намерил хора, които да разбират и оценят хобито ми както вие тук бихте, за това бих се радвал на всякакви коментари, мнения и критики! Надявам се да ви хареса колкото аз си я харесвам!
Представям ви ги по ред на придобиване:
1.
Първият часовник, който взех със собствените си пари като ученик беше легендарният Сейко Монстър първа генерация. Много го харесвах, но за съжаление ми се наложи да го продам. Тогава монстърите въобще не бяха на цената на която са сега и не му взех много пари. Реших пак да си взема монстър, но ми попадна евтино този - baby tuna първа генерация. Това беше по-високо ниво от монстър и го взех. Пазя го вече над 10 години, получавал съм много положителни коментари за него. Когато е на верижка е особено внушителен. Може би ще остане при мен завинаги, заради сантименталната стойност.
2.
Получих този непретенциозен часовник като подарък от скъп за мен човек. Заради сантименталната му стойност не бих се разделил и с него. Освен това е единственият ми кварцов часовник, според който сверявам останалите. А и е перфектен за спорт, плуване и фитнес. Модела е вдъхновен от Casio g-shock, и общо взето предлага всичко, което би предложил и той.
3.
Този часовник го взех защото имах нужда от нещо по-подходящо за риза. И тъй като съм фен на Сейко не се поколебах. Има много интересен клип в ютуб за конкретния модел.:
https://m.youtube.com/watch?v=3VIcRa5lF ... 8gc3JwYTI1
Жена ми, която не разбира изобщо от часовници казва, че това е най-красивият ми часовник...май и с него няма да се разделям
4.
Първият ми швейцарски часовник - Tissot visodate. Много класен и изчистен модел вдъхновен от 50-те години на 20-ти век. Когато го взех ми беше голям кеф да гледам моментната смяна на датата в 12:00. Механизмът е известната ETA 2836-2, а не противоречия Powermatic, който слагат в новите версии. Отблясъците на сапфира го правят труден за снимане, но изглежда като бижу на ръката.
5.
Попадна ми нещо много интересно и реших да го взема, защото нямах нищо със светъл циферблат и златна каса. Glashutte automat от 60-те години в перфектно оригинално състояние. Определено е рядкост да попаднеш на толкова добре запазен екземпляр. Спомен от несъществуваща вече държава. Дава поводи за разговори.
6.
След Гласхюте-то минах малко на винтидж вълна. Този също е от 60-те. Certina town and country automatic. Отново нямах нищо подобно в колекцията и реших да го взема. В перфектно състояние и цепи секундата. И като бонус много прилича на часовника на Джон Кенеди - Zenith respirator.
7.
Този часовник няма нужда от представяне. Легенда на Ситизен, избран за част от оборудването на италианските командоси. Всеки път, в който го нося виждам защо са го избрали - изключително удобен и с много вложена мисъл в дизайна. Определено предлага много за цената си.
8.
Това е последната ми придобивка - Seiko baby marinemaster. Нещо като marinemaster, но за простосмъртни.
Нещата които ми харесаха в модела са удобната каса, сапфир, покритието срещу надрасквания, удобната коронка на 4 часа, бруталната подсветка и най-вече резерва при пълно навиване от почти 3 дни. Всичко, което бих искал от дайвър.
Благодаря на всички, които отделиха време да погледнат и прочетат! Ще се радвам на коментари и мнения!
Моята колекция от 8
-
- Почитател
- Регистриран: 29 06 2016, 07:59
Re: Моята колекция от 8
Много смислена и разнообразна колекция, с определено стойностни часовници! Поздравление!
Носи си ги със здраве!
Носи си ги със здраве!
"Always one step ahead of the rest" ~ Kintaro Hattori ~ セイコー
-
- Маниак
- Регистриран: 01 06 2016, 17:01
Страхотна представяне. Сейко има място във всяка колекция, а Глашуте си е намигване само за фенове. Поздрави и нека отброяват само щастливи мигове
Talk left,live right.
-
- Напредващ
- Регистриран: 22 09 2011, 21:14
Благодаря ви за хубавите думи колеги!
- groti
- Почитател
- Регистриран: 12 03 2020, 10:52
Прекрасна колекция и презентация. Направи ми кеф да чета и разглеждам
-
- Активен
- Регистриран: 25 10 2016, 19:45
Браво, колекцията ми хареса защото не е с най-масовите часовници и има разнообразие. Нещо което не мога да кажа за моята.
-
- Напредващ
- Регистриран: 22 09 2011, 21:14