Моята колекция Победа

Тук е мястото да споделите вашата колекция от часовници, независимо от тематиката или количеството.
Отговори
guruiva
Напредващ
Регистриран: 07 12 2017, 21:35

Моята колекция Победа

Мнение от guruiva » 23 07 2019, 19:35

Остана време да понаснимам и Победите си, част от тях, по-читавите. Е, при старите няма как да не са очукани и с различни компромиси, ама бива ли колекция без такива екземпляри :) По-новите са скучновати и сигурно всички ги имат. Или ги нямат, защото си мислят, че всички ги имат :) Не съм "победил" някой редкаж, затова пък упорито притурям поредния ЗИМ 2602... Не мога да не уважа и търговската идея един и същи часовник да го слагат в различна каса, поне да бяха повече вариантите - щеше да е добре. Може би по касата ще ги познаете от кога са, но аз лично не намирам достоверна информация дали има някаква закономерност, или са слагали в каквото имат. Единственото разнообразие откъм механизми, освен старите, са две от Победите ми с механизъм ЗИМ196ЧС. Не съм ровил да прочета каква е разликата с обикновения ЗИМ2602. Визуално си приличат. ЗИМ196ЧС го водят "специален" и са го слагали в часовници, които са вграждали в транзистори през 90-те. Как и защо е влязъл и в ръчни - аз не знам.
Ето по-представителната част от скромната ми колекция:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение ИзображениеИзображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Последна промяна от guruiva на 08 09 2024, 15:46, променено общо 262 пъти.

pasheto2
Маниак
Регистриран: 17 01 2017, 07:57

Re: Моята колекция Победа

Мнение от pasheto2 » 24 07 2019, 00:19

Браво!!!
Незнам дали са редкажи, не съм корифей на тема Победа, но честно да си призная 50 процента от циферите ги виждам за пръв път. Чудесна колекцийка, продължавай в същия дух.

Потребителски аватар
Mitko Yo
Почитател
Регистриран: 28 09 2018, 10:39

Мнение от Mitko Yo » 25 07 2019, 14:14

Eто един истински фен на марката! :)
Поздравления и да си я увеличиш до желаната от теб бройка! ::thumb::

Зодиите и тези двата на мен (като пълен лаик по марка "Победа") най-много ми допадат чисто визуално:

Изображение

Изображение
"...Forever trusting who we are
And nothing else matters..."

Потребителски аватар
Дон Хуан
Маниак
Регистриран: 31 05 2014, 13:09

Мнение от Дон Хуан » 28 07 2019, 14:05

Браво! Чудесна колекция колега!
::drinks::

guruiva
Напредващ

Мнение от guruiva » 17 12 2019, 19:48

Едно попълнение от днес - добре запазена Победа Самарские:

Изображение

За разлика от обичайните със син циферблат, позлатени стрелки и оксидиран корпус, тази е с бял корпус, сребристи стрелки и "черен" циферблат. Слагам кавички, защото черен цвят няма и в случая може да говорим за много, крайно тъмно синьо, въпреки че на снимката има светли полета и отблясъци. Откъм машина няма никакви изненади - поредният ЗИМ2602, номериран капак, без номер на механизма - всичко си е както трябва да е :) Не знам колко е редкаж, но на мен ми попада за първи път :)

guruiva
Напредващ

Мнение от guruiva » 01 01 2020, 16:59

Честита Нова година, колеги! Да поставя началото с четири попълнения:
Изображение
Победа от постсъветския период, но преди да започнат да изписват Сделано в России. Интересна форма на касата - поне сред моите е без аналог.
Изображение
Една от малкото електронни Победи - вариантът със секунди на отделен екран. В прилично и работещо състояние, течните кристали фунционират пълноценно, няма изгорели пиксели, всички бутони работят по предназначение. Капак с ринг на винт - нетипично за механичните Победи.
Изображение
От детско-юношеската поредица. За разлика от другата ми такава Победа, тук Доналд е с жълто-бежови крака и човка, докато в предишната е с тъмно-оранжево-червени. Едва ли е официална разновидност, но разликата в цветовете е факт. Не е от избеляване, защото жълтокраката е направо нова и не изглежда това да е причината. Слагам я засега в колекцията като вариант. Винаги може да се махне едната :)
Изображение
Третата ми Победа с този циферблат и според мен - най-доброто съчетание с каса. Ъгловатата черна не ми се връзва с формите на цифера, а назъбената гривна на другия разсейва и ми идва в повече. Достатъчно стилен циферблат сам по себе си, че да му трябват допълнителни финтифлюшки :)
Последна промяна от guruiva на 02 01 2020, 12:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак
Регистриран: 19 09 2010, 12:43

Мнение от mitadoc » 01 01 2020, 17:19

Не бях виждал толкова много Победи, а и така запазени на едно място.
Daydreamer

guruiva
Напредващ

Мнение от guruiva » 03 01 2020, 12:29

Има часовници, които предизвикват особено вълнение. И това не е съвременното "Уау!", което продължава 3 секунди, а нещо по-дълбоко и трайно, като при досег с Хармонията, с Изкуството. Разбира се - усещането е субективно и трудно се случва от снимка, затова пожелавам на всеки среща с подобен часовник. За мен такава е тази Победа, която с радост добавям към колекцията:
Изображение
Въпреки следите от времето, състоянието ѝ е повече от добро. Описана е в каталога на Виноградов от 1960 г. Моделът ѝ е 93ЧН/1, тъй като представлява разновидност на същата, но със златисти цифри и индекси. Моята е с керемидено-червени. Диаметър - 32 мм. Механизмът е с женевски вълни, 15 камъков, с винтов баланс и маркировка на 2 Московски часови завод. Произведена е първото тримесечие на '59 година, има си сериен номер - абе класика отвсякъде. Механизмът просто блести и работи перфектно - благодаря на предишния/те собственик/ци!

Отговори

Върни се в “Колекции на потребители”