Моята колекция Чайка

Тук е мястото да споделите вашата колекция от часовници, независимо от тематиката или количеството.
Отговори
guruiva
Напредващ
Регистриран: 07 12 2017, 21:35

Моята колекция Чайка

Мнение от guruiva » 03 12 2019, 23:55

Предимно дамски модели, но какво пък :) Собствен облик, премерена естетичност и самочувствие, с внимание и отношение към детайла. По-луксозните модели са си направо красиви... Удоволствие е да се намери запазен екземпляр, знаете :)

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Последна промяна от guruiva на 31 08 2024, 13:35, променено общо 171 пъти.

Потребителски аватар
kokokoz
Маниак
Регистриран: 17 01 2011, 18:39

Re: Моята колекция Чайка

Мнение от kokokoz » 04 12 2019, 00:32

:clap: :clap:

Потребителски аватар
Spitfir3
Маниак
Регистриран: 15 07 2014, 12:31

Мнение от Spitfir3 » 04 12 2019, 00:36

Ехеее, човече, браво!
Не знам колко време и усилия ти е коствало събирането на колекцията до момента, добре ще е да споделиш.
Колкото до дамските модели, той калибъра го позволява, та затова са в изобилие.
Поздрави още веднъж, понеже аз за първи път от 5 години ходих на битака преди 4 дни и ще ми стигне за следващите 5 години. 300 циганина, кресливи и миризливи на куп. Какво продават, само те си знаят.

Изпратено с помощта на Tapatalk

Offtopic: покажи
Vulnerant omnes, ultima necat!
Изображение

guruiva
Напредващ

Мнение от guruiva » 04 12 2019, 01:28

Времето е функция на желанието, възможностите и предлагането :) При наличие и на трите, подобна колекция сигурно може да се събере и за няколко месеца...
Е, на мен ми отне малко повече :) Усилието по-скоро е да намериш екземпляр в оригинална окомплектовка, необходимата резервна част или жив часовникар, че не останаха много...
Но тъкмо това му е интересното. Ако няма предизвикателства, колекционерството си губи тръпката :)
Последна промяна от guruiva на 10 10 2021, 01:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ashaman9
Активен
Регистриран: 02 12 2015, 00:32

Мнение от Ashaman9 » 04 12 2019, 11:14

Страхотно, браво :clap:
Alea iacta est

guruiva
Напредващ

Мнение от guruiva » 19 12 2019, 00:43

Едно приятно попълнение - поредното Угличко дамско часовниче:

Изображение

Очевидно рядко срещаният черен хромиран вариант на часовника. Уж ме бива в нета, но не го намерих в каталог, та дори и на снимка!.. Механизмът е стандартен 1601А, 17-камъков, с противоударен баланс, без секундна стрелка, капак на винт без номер. Работи перфектно. Спестих си разглобяването, че е много капризен откъм боята - циферът обикновено държи, но на плочката се рони много. Имам за размяна нов цифер за вишневия позлатен вариант на латиница - търся вишнев на кирилица, ако ви се мотае :) Или черен на кирилица?

Потребителски аватар
dpt
Маниак
Регистриран: 24 06 2016, 21:45

Мнение от dpt » 02 01 2020, 17:48

guruiva написа:
04 12 2019, 01:28
Времето е функция на желанието, възможностите и предлагането :) При наличие и на трите подобна колекция сигурно може да се събере и за няколко месеца...
Е, на мен ми отне малко повече :) Усилието по-скоро е да намериш екземпляр в оригинална окомплектовка, необходимата резервна част или жив часовникар, че не останаха много...
Но тъкмо това му е интересното. Ако няма предизвикателства, колекционерството си губи тръпката :)
Браво, бе, човек, възхитен съм от Чайката. Времето в случая е предимно функция на предлагането, че предимно боклуци има по сайтовете и по т.нар. "битаци - сбирки". Продължавай!
Моята колекция https://www.facebook.com/%D0%9C%D0%BE%D ... page_panel

"От къс желязо той изработи малък часовник с много колела, който се навива и може да работи в джоба на дрехата или в кесия 40 часа"

Отговори

Върни се в “Колекции на потребители”