Колекция с емоция
-
- Маниак
- Регистриран: 15 03 2019, 15:34
Колекция с емоция
Понеже традициите не са това, което бяха, понеже си избирам да гледам напред, както на мен ми харесва, докато домакините въртят сарми и подготвят трапезата, аз си подреждам кутията.
През годините е имало часовници, които са ме споходили и не за извоювали мястото си тук. Тук е събрано детството и младостта ми, тук е настоящето и същността ми. Има някои, които заминаха, за да изразят обичта ми към специални хора, има и два, които съм показвала и които стоят в отделна кутия. Те не са за това показване. Това е женска колекция. Повечето е емоция, но има и логика, която може само на мен и евентуално на още някой да е ясна.
Изпращам годината спокойна и гледам смело в бъдещето. В идната година не желая нови материални придобивки, включително часовници. Искам да се наслаждавам на това, което имам. Искам да се погрижа за някои от тук присъстващите и да намеря възможност да се радвам на всички. Благодарна съм на форума за вдъхновението - визуално, емоционално, интелектуално. Чудесни сте! Желая ви здраве и светлина.
През годините е имало часовници, които са ме споходили и не за извоювали мястото си тук. Тук е събрано детството и младостта ми, тук е настоящето и същността ми. Има някои, които заминаха, за да изразят обичта ми към специални хора, има и два, които съм показвала и които стоят в отделна кутия. Те не са за това показване. Това е женска колекция. Повечето е емоция, но има и логика, която може само на мен и евентуално на още някой да е ясна.
Изпращам годината спокойна и гледам смело в бъдещето. В идната година не желая нови материални придобивки, включително часовници. Искам да се наслаждавам на това, което имам. Искам да се погрижа за някои от тук присъстващите и да намеря възможност да се радвам на всички. Благодарна съм на форума за вдъхновението - визуално, емоционално, интелектуално. Чудесни сте! Желая ви здраве и светлина.
-
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
Re: Колекция с емоция
Прекрасно и емоционално! Весело посрещане на Коледа!
- Seikosha
- Маниак
- Регистриран: 15 06 2014, 15:48
Коледа сигур си я посрещнал вече, за туй ще ти кажа, че двата Белматика са супер, имаш и още едно-две попадения, ама има Сейко та и други ментаци. Не ти трябват, а и въобще за чий са ти дамски? Не ,че не може и не бива , но опитай да създадеш тематична колекция, да има някаква логика и подредба.
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Маниак
- Регистриран: 15 11 2013, 22:33
Представи си този шок, дама да има дамски часовници. Колко извратено би било?Seikosha написа: ↑30 12 2019, 03:49Коледа сигур си я посрещнал вече, за туй ще ти кажа, че двата Белматика са супер, имаш и още едно-две попадения, ама има Сейко та и други ментаци. Не ти трябват, а и въобще за чий са ти дамски? Не ,че не може и не бива , но опитай да създадеш тематична колекция, да има някаква логика и подредба.
Before:
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500; Omega Speedmaster '57; Rolex Datejust II; Longines Legend Diver; Omega AT 8900; GS "Snowflake"; Zenith Defy skeleton; Omega SMP 42mm;
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500; Omega Speedmaster '57; Rolex Datejust II; Longines Legend Diver; Omega AT 8900; GS "Snowflake"; Zenith Defy skeleton; Omega SMP 42mm;
- trk2
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 08 01 2011, 10:44
-
- Маниак
Рано сутрин ми създаде много настроение. Благодаря ти!Seikosha написа: ↑30 12 2019, 03:49Коледа сигур си я посрещнал вече, за туй ще ти кажа, че двата Белматика са супер, имаш и още едно-две попадения, ама има Сейко та и други ментаци. Не ти трябват, а и въобще за чий са ти дамски? Не ,че не може и не бива , но опитай да създадеш тематична колекция, да има някаква логика и подредба.
От време на време и дамски слагам и ми прави впечатление, че хората повече ги забелязват, отколкото всички останали, нищо че (или може би защото!) тенденциите са други.
Няма случайни в тази кутия, както и “ментаци” няма. Има един “никаква” марка, Хипи шик, но мястото му си е там! Другото са Суоч, Ориент, Корнавин, Чайка (там някъде е запален огъня, древна работа!) и т.н.
И логика има - женска. Емосион-Ролекс-Сейко. Ето го и липсващото звено.
Весело посрещане! Дай Боже догодина една сива зора да ме споходи - Самурай или Костенурка. Добре, че нищо не искам. По женски! .
- Spitfir3
- Маниак
- Регистриран: 15 07 2014, 12:31
Благодаря за споделената емоция!
Адмирации за това, че можеш да се радваш както на Ролекс, така и на Сейко и Суоч, че това много хора не го умеят!
Адмирации за това, че можеш да се радваш както на Ролекс, така и на Сейко и Суоч, че това много хора не го умеят!
Offtopic: покажи
- mitadoc
- Маниак
- Регистриран: 19 09 2010, 12:43
Дамата е събирала и е вложила нещо във всеки часовник. Има вкус, има ентусиазъм,има и страст в това.Seikosha написа: ↑30 12 2019, 03:49Коледа сигур си я посрещнал вече, за туй ще ти кажа, че двата Белматика са супер, имаш и още едно-две попадения, ама има Сейко та и други ментаци. Не ти трябват, а и въобще за чий са ти дамски? Не ,че не може и не бива , но опитай да създадеш тематична колекция, да има някаква логика и подредба.
Ти не си този,който ще критикува кой каква тематика има в колекцията ,нито да даваш акъл.Макар че последното не е свързано с имането му.
Колега Сейкоша, понеже са празници,ще бъда мил с теб. Изключително дразнещ индивид си. Изказваш се не на място, много компетентен го раздаваш,а реално си един мърморещ дървен философ без покритие.
Daydreamer
- Seikosha
- Маниак
- Регистриран: 15 06 2014, 15:48
Дали съм дървен философ без покритие, или не , на Лондонският зъбар няма да отговарям, не искам да влизам в колизии. Имам право на мнение в дадена тема и съм го изразил,макар ,че грешката ми явно идва от там, че не съм вдянал,че потребителят е дама. Може би съм се подвел по мъжките модели часовници. За това се и извинявам дълбоко , с поклон доземи на колежката ,като искам само да поясня,че от доста време и тука ,а и в други форуми ,се спори за израза и думата като цяло "колекция" ,мненията са различни, но все пак преобладава мнението ,че "колекцията" трябва да обладава някакъв признак, дали по време, дали по марка, или с определени качества, въобще да има някаква тематика. Другото е сбирка, или Имане на нещо със сходни функции. Та оттам ми тръгна и мисълта и то съвсем добронамерена. За да "загладя" конфуза,би ми доставило удоволствие колежке, да ми дадете на ЛС данни, за да ви пратя нещо ,което надявам се да ви хареса и да обогати колекцията ви, с което да измия от челото си петното на срама. Весели празници на всички
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "
-
- Маниак
Момчета,
Харесвам ви, да знаете. Харесва ми колко ясно и категорично имате куража да си кажете мнението. Обогатявате ме по този начин, освен с познанията си. Аз рядко се осмелявам така, особено пък в публичен форум.
Що се касае до “темата” на колекцията ми, май Митадок я е усетил. Емоция е, както и името подсказва, страст е някаква, любов. Тя, колекцията, е лично нещо и според мен няма лошо да е субективен обединяващият принцип. За мен това е символиката, която всеки часовник има като етап от живота ми, като връзката с човека, с който го свързвам, с начина, по който съм го получила или чувството, което е витаело, като е купуван, какво съм мислила, когато съм го избирала. И, да, мога да се радвам еднакво на часовник от 20 лева и на този за няколко хиляди. С един сърцето ми прелива от чувство, с друг изпитвам доволство, но съм смирена, изобщо - като се замисля, цял живот е имало значение това на китката ми, независимо от ценовата категория.
Та, в последния ден на годината съм особено благодарна, че преди година не се отказах, че не успявам да вляза в профила си във форума, а си направих нова регистрация и повече не излязох. Обогатихте ме много и ме стимулирате да се образовам. Женското ми ежедневие не винаги позволява да се концентрирам добре, но аз съм упорита. Е, с упоритостта расте и колекцията, но пък не съм егоист - някои неща съм готова да споделя със семейството . С вас пък споделям последното напътствие от специалния чай, който купих миналата Коледа и цяла година не успях да изпия. Като няма тема за чай, за какво му е на човек да се напъва да го пие?? Затова пък уиски пропих, че и претенции имам вече. Но, това е друга тема.
Весело посрещане и бъдете здрави!
Харесвам ви, да знаете. Харесва ми колко ясно и категорично имате куража да си кажете мнението. Обогатявате ме по този начин, освен с познанията си. Аз рядко се осмелявам така, особено пък в публичен форум.
Що се касае до “темата” на колекцията ми, май Митадок я е усетил. Емоция е, както и името подсказва, страст е някаква, любов. Тя, колекцията, е лично нещо и според мен няма лошо да е субективен обединяващият принцип. За мен това е символиката, която всеки часовник има като етап от живота ми, като връзката с човека, с който го свързвам, с начина, по който съм го получила или чувството, което е витаело, като е купуван, какво съм мислила, когато съм го избирала. И, да, мога да се радвам еднакво на часовник от 20 лева и на този за няколко хиляди. С един сърцето ми прелива от чувство, с друг изпитвам доволство, но съм смирена, изобщо - като се замисля, цял живот е имало значение това на китката ми, независимо от ценовата категория.
Та, в последния ден на годината съм особено благодарна, че преди година не се отказах, че не успявам да вляза в профила си във форума, а си направих нова регистрация и повече не излязох. Обогатихте ме много и ме стимулирате да се образовам. Женското ми ежедневие не винаги позволява да се концентрирам добре, но аз съм упорита. Е, с упоритостта расте и колекцията, но пък не съм егоист - някои неща съм готова да споделя със семейството . С вас пък споделям последното напътствие от специалния чай, който купих миналата Коледа и цяла година не успях да изпия. Като няма тема за чай, за какво му е на човек да се напъва да го пие?? Затова пък уиски пропих, че и претенции имам вече. Но, това е друга тема.
Весело посрещане и бъдете здрави!
-
- Маниак
- Регистриран: 11 06 2015, 22:51
Браво колежке, респект!
С пожелания за осъществяване на мечтата за костенурка или самурай, а може и двата за разкош.
Ах, как мечтая и моята любима да подноси дайвъри
С пожелания за осъществяване на мечтата за костенурка или самурай, а може и двата за разкош.
Ах, как мечтая и моята любима да подноси дайвъри
ED ECCO UNA PROFANIA COMPLETA
-
- Маниак
Благодаря! Дайвърите си остават на този етап мечта. Опитвам! Наистина опитвам. Два пъти вече опитвам със Самурай (не зная защо трябват две проби, мислех си, наивно, че цветът може да е от значение, но - уви. Огромни и груби стоят на женска китка. И костенурка пробвах. Тя е малко по-добре, малко по-заоблена и с по-нисък релеф, но все пак - голяма стои. Имах за няколко дни един Ориент Рей 2 - той стоеше великолепно, но отиде на ръката на любим мъж, който му се радва много. Аз започнах да издирвам някои винтидж Сейко дайвъри, с надежда за по-добро пасване. Не се отказвам съвсем!
Е, и друго гледам, разбира се, нищо че нямам нужда. Един Пресаж с красивия син циферблат пробвах, наместо платинен дей-дейт . Той стои добре, но цветът на живо е доста по-постен и почти смит, нищо много общо с този на снимките. Фронтално е светло сребристо, изобщо го няма синия нюанс.
Не се отказвам! Имам идеи за това, от какво има още нужда колекцията ми. Любовта към определени неща се развива, важно е търсенето, развитието, познанието...
-
- Маниак
-
- Активен
- Регистриран: 27 07 2018, 21:26
Хубава колекция
Longines HydroConqest гледала ли сте? Имат дайвърска визия (не прекалено) и размер от 41мм. и 13мм дебелина .... не изглеждат като водомери, имат сини и черни, както и различни версии на веригата (стомана и стомана + злато).
Longines HydroConqest гледала ли сте? Имат дайвърска визия (не прекалено) и размер от 41мм. и 13мм дебелина .... не изглеждат като водомери, имат сини и черни, както и различни версии на веригата (стомана и стомана + злато).
-
- Маниак
Там много оплаквания има от ръмбеща коронка при мъжете какво остава на женска китка, но нека пробва де всеки е с различни ръце.
За този една продавачка ми сподели, че добре стол на дамска китка
Скх 013 (този отдясно) със свойте 30 и нещо си мм каса също е добър вариянт за дамски дайвър
За този една продавачка ми сподели, че добре стол на дамска китка
Скх 013 (този отдясно) със свойте 30 и нещо си мм каса също е добър вариянт за дамски дайвър
-
- Маниак
Приближаваме се, приближаваме се... Синята дата започва и да ми нашепва, чувам я . Много благодаря за хубавите предложения!
-
- Напредващ
- Регистриран: 06 02 2020, 09:35
Последна промяна от Kazakov74 на 17 02 2020, 00:34, променено общо 1 път.
-
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
От най-прибраните дайвъри, които смятам, че са подходящи за дамска ръка залагам на две предложения, които вече са посочени, а именно Сеико СКХ003 и по-големият като размер, но стоящ изключително компактно Ситизен 0040. Сега се сетих и за Ситизен 0054, както и за руските Амфибии , специално каса 020, които са на 39мм и също са много прибрани.
Не знам "-MommaBear-" от кой град е, но за София мога да покажа тези часовници и тя да си направи преценка и съпоставка.
Не знам "-MommaBear-" от кой град е, но за София мога да покажа тези часовници и тя да си направи преценка и съпоставка.