Колекция с емоция

Тук е мястото да споделите вашата колекция от часовници, независимо от тематиката или количеството.
Отговори
-MommaBear-
Маниак
Регистриран: 15 03 2019, 15:34

Колекция с емоция

Мнение от -MommaBear- » 24 12 2019, 16:17

Понеже традициите не са това, което бяха, понеже си избирам да гледам напред, както на мен ми харесва, докато домакините въртят сарми и подготвят трапезата, аз си подреждам кутията.

През годините е имало часовници, които са ме споходили и не за извоювали мястото си тук. Тук е събрано детството и младостта ми, тук е настоящето и същността ми. Има някои, които заминаха, за да изразят обичта ми към специални хора, има и два, които съм показвала и които стоят в отделна кутия. Те не са за това показване. Това е женска колекция. Повечето е емоция, но има и логика, която може само на мен и евентуално на още някой да е ясна.

Изпращам годината спокойна и гледам смело в бъдещето. В идната година не желая нови материални придобивки, включително часовници. Искам да се наслаждавам на това, което имам. Искам да се погрижа за някои от тук присъстващите и да намеря възможност да се радвам на всички. Благодарна съм на форума за вдъхновението - визуално, емоционално, интелектуално. Чудесни сте! Желая ви здраве и светлина.

Изображение

Torro
Маниак
Регистриран: 07 10 2012, 17:05

Re: Колекция с емоция

Мнение от Torro » 24 12 2019, 17:03

Прекрасно и емоционално! Весело посрещане на Коледа!

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак
Регистриран: 15 06 2014, 15:48

Мнение от Seikosha » 30 12 2019, 03:49

Коледа сигур си я посрещнал вече, за туй ще ти кажа, че двата Белматика са супер, имаш и още едно-две попадения, ама има Сейко та и други ментаци. Не ти трябват, а и въобще за чий са ти дамски? Не ,че не може и не бива , но опитай да създадеш тематична колекция, да има някаква логика и подредба. ::thumb::
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

wheezy
Маниак
Регистриран: 15 11 2013, 22:33

Мнение от wheezy » 30 12 2019, 04:03

Seikosha написа:
30 12 2019, 03:49
Коледа сигур си я посрещнал вече, за туй ще ти кажа, че двата Белматика са супер, имаш и още едно-две попадения, ама има Сейко та и други ментаци. Не ти трябват, а и въобще за чий са ти дамски? Не ,че не може и не бива , но опитай да създадеш тематична колекция, да има някаква логика и подредба. ::thumb::
Представи си този шок, дама да има дамски часовници. Колко извратено би било?
Before:
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500; Omega Speedmaster '57; Rolex Datejust II; Longines Legend Diver; Omega AT 8900; GS "Snowflake"; Zenith Defy skeleton; Omega SMP 42mm;

Потребителски аватар
trk2
МОДЕРАТОР
Регистриран: 08 01 2011, 10:44

Мнение от trk2 » 30 12 2019, 05:06

Чудесна колекция. Явно имаш "закалка" от детството :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

-MommaBear-
Маниак

Мнение от -MommaBear- » 30 12 2019, 08:54

Seikosha написа:
Рано сутрин ми създаде много настроение. Благодаря ти! ::drinks::

От време на време и дамски слагам и ми прави впечатление, че хората повече ги забелязват, отколкото всички останали, нищо че (или може би защото!) тенденциите са други.

Няма случайни в тази кутия, както и “ментаци” няма. Има един “никаква” марка, Хипи шик, но мястото му си е там! Другото са Суоч, Ориент, Корнавин, Чайка (там някъде е запален огъня, древна работа!) и т.н.

И логика има - женска. Емосион-Ролекс-Сейко. Ето го и липсващото звено.

Изображение

Весело посрещане! Дай Боже догодина една сива зора да ме споходи - Самурай или Костенурка. Добре, че нищо не искам. По женски! :lol:.

Потребителски аватар
Spitfir3
Маниак
Регистриран: 15 07 2014, 12:31

Мнение от Spitfir3 » 30 12 2019, 11:20

Благодаря за споделената емоция!
Адмирации за това, че можеш да се радваш както на Ролекс, така и на Сейко и Суоч, че това много хора не го умеят! ::drinks::
Offtopic: покажи
Vulnerant omnes, ultima necat!
Изображение

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак
Регистриран: 19 09 2010, 12:43

Мнение от mitadoc » 30 12 2019, 11:30

Seikosha написа:
Дамата е събирала и е вложила нещо във всеки часовник. Има вкус, има ентусиазъм,има и страст в това.

Ти не си този,който ще критикува кой каква тематика има в колекцията ,нито да даваш акъл.Макар че последното не е свързано с имането му.
Колега Сейкоша, понеже са празници,ще бъда мил с теб. Изключително дразнещ индивид си. Изказваш се не на място, много компетентен го раздаваш,а реално си един мърморещ дървен философ без покритие. ::drinks::
Daydreamer

Потребителски аватар
Seikosha
Маниак
Регистриран: 15 06 2014, 15:48

Мнение от Seikosha » 30 12 2019, 23:31

Дали съм дървен философ без покритие, или не , на Лондонският зъбар няма да отговарям, не искам да влизам в колизии. Имам право на мнение в дадена тема и съм го изразил,макар ,че грешката ми явно идва от там, че не съм вдянал,че потребителят е дама. Може би съм се подвел по мъжките модели часовници. За това се и извинявам дълбоко , с поклон доземи на колежката ,като искам само да поясня,че от доста време и тука ,а и в други форуми ,се спори за израза и думата като цяло "колекция" ,мненията са различни, но все пак преобладава мнението ,че "колекцията" трябва да обладава някакъв признак, дали по време, дали по марка, или с определени качества, въобще да има някаква тематика. Другото е сбирка, или Имане на нещо със сходни функции. Та оттам ми тръгна и мисълта и то съвсем добронамерена. За да "загладя" конфуза,би ми доставило удоволствие колежке, да ми дадете на ЛС данни, за да ви пратя нещо ,което надявам се да ви хареса и да обогати колекцията ви, с което да измия от челото си петното на срама. Весели празници на всички ::drinks::
"Човекът откри времето,Сейко го усъвършенства" " 浪人 "

-MommaBear-
Маниак

Мнение от -MommaBear- » 31 12 2019, 16:23

Момчета,

Харесвам ви, да знаете. Харесва ми колко ясно и категорично имате куража да си кажете мнението. Обогатявате ме по този начин, освен с познанията си. Аз рядко се осмелявам така, особено пък в публичен форум.

Що се касае до “темата” на колекцията ми, май Митадок я е усетил. Емоция е, както и името подсказва, страст е някаква, любов. Тя, колекцията, е лично нещо и според мен няма лошо да е субективен обединяващият принцип. За мен това е символиката, която всеки часовник има като етап от живота ми, като връзката с човека, с който го свързвам, с начина, по който съм го получила или чувството, което е витаело, като е купуван, какво съм мислила, когато съм го избирала. И, да, мога да се радвам еднакво на часовник от 20 лева и на този за няколко хиляди. С един сърцето ми прелива от чувство, с друг изпитвам доволство, но съм смирена, изобщо - като се замисля, цял живот е имало значение това на китката ми, независимо от ценовата категория.

Та, в последния ден на годината съм особено благодарна, че преди година не се отказах, че не успявам да вляза в профила си във форума, а си направих нова регистрация и повече не излязох. Обогатихте ме много и ме стимулирате да се образовам. Женското ми ежедневие не винаги позволява да се концентрирам добре, но аз съм упорита. Е, с упоритостта расте и колекцията, но пък не съм егоист - някои неща съм готова да споделя със семейството :). С вас пък споделям последното напътствие от специалния чай, който купих миналата Коледа и цяла година не успях да изпия. Като няма тема за чай, за какво му е на човек да се напъва да го пие?? :lol: :lol: :lol: Затова пък уиски пропих, че и претенции имам вече. Но, това е друга тема.

Весело посрещане и бъдете здрави!

Изображение

nilro
Маниак
Регистриран: 11 06 2015, 22:51

Мнение от nilro » 29 01 2020, 11:07

Браво колежке, респект! ::up::
С пожелания за осъществяване на мечтата за костенурка или самурай, а може и двата за разкош.
Ах, как мечтая и моята любима да подноси дайвъри ::yahoo::
ED ECCO UNA PROFANIA COMPLETA

-MommaBear-
Маниак

Мнение от -MommaBear- » 04 02 2020, 19:39

nilro написа:
29 01 2020, 11:07
Браво колежке, респект! ::up::
С пожелания за осъществяване на мечтата за костенурка или самурай, а може и двата за разкош.
Ах, как мечтая и моята любима да подноси дайвъри ::yahoo::
Благодаря! Дайвърите си остават на този етап мечта. Опитвам! Наистина опитвам. Два пъти вече опитвам със Самурай (не зная защо трябват две проби, мислех си, наивно, че цветът може да е от значение, но - уви. Огромни и груби стоят на женска китка. И костенурка пробвах. Тя е малко по-добре, малко по-заоблена и с по-нисък релеф, но все пак - голяма стои. Имах за няколко дни един Ориент Рей 2 - той стоеше великолепно, но отиде на ръката на любим мъж, който му се радва много. Аз започнах да издирвам някои винтидж Сейко дайвъри, с надежда за по-добро пасване. Не се отказвам съвсем!

Е, и друго гледам, разбира се, нищо че нямам нужда. Един Пресаж с красивия син циферблат пробвах, наместо платинен дей-дейт :lol: . Той стои добре, но цветът на живо е доста по-постен и почти смит, нищо много общо с този на снимките. Фронтално е светло сребристо, изобщо го няма синия нюанс.

Не се отказвам! Имам идеи за това, от какво има още нужда колекцията ми. Любовта към определени неща се развива, важно е търсенето, развитието, познанието...

nilro
Маниак

Мнение от nilro » 05 02 2020, 06:53

Пробвай citizen ny oo40... доста прибран дайвър сега имат и нови версии.

Изображение

Изображение

Франко
Активен
Регистриран: 27 07 2018, 21:26

Мнение от Франко » 05 02 2020, 11:39

Хубава колекция :thumbup:
Longines HydroConqest гледала ли сте? Имат дайвърска визия (не прекалено) и размер от 41мм. и 13мм дебелина .... не изглеждат като водомери, имат сини и черни, както и различни версии на веригата (стомана и стомана + злато).

nilro
Маниак

Мнение от nilro » 05 02 2020, 15:21

Там много оплаквания има от ръмбеща коронка при мъжете какво остава на женска китка, но нека пробва де всеки е с различни ръце.
За този една продавачка ми сподели, че добре стол на дамска китка

Изображение
Скх 013 (този отдясно) със свойте 30 и нещо си мм каса също е добър вариянт за дамски дайвър

Изображение

-MommaBear-
Маниак

Мнение от -MommaBear- » 05 02 2020, 15:38

Приближаваме се, приближаваме се... Синята дата започва и да ми нашепва, чувам я ::yahoo::. Много благодаря за хубавите предложения!

Kazakov74
Напредващ
Регистриран: 06 02 2020, 09:35

Мнение от Kazakov74 » 06 02 2020, 20:08

:ugeek:
Последна промяна от Kazakov74 на 17 02 2020, 00:34, променено общо 1 път.

Torro
Маниак
Регистриран: 07 10 2012, 17:05

Мнение от Torro » 06 02 2020, 23:08

От най-прибраните дайвъри, които смятам, че са подходящи за дамска ръка залагам на две предложения, които вече са посочени, а именно Сеико СКХ003 и по-големият като размер, но стоящ изключително компактно Ситизен 0040. Сега се сетих и за Ситизен 0054, както и за руските Амфибии , специално каса 020, които са на 39мм и също са много прибрани.
Не знам "-MommaBear-" от кой град е, но за София мога да покажа тези часовници и тя да си направи преценка и съпоставка.

Отговори

Върни се в “Колекции на потребители”