Моята семейна колекция

Тук е мястото да споделите вашата колекция от часовници, независимо от тематиката или количеството.
Отговори
Потребителски аватар
clody
Напредващ
Регистриран: 04 08 2017, 09:15

Моята семейна колекция

Мнение от clody » 11 01 2020, 14:49

В началото мислех да публикувам поста в темата Болния мозък, но си мисля, че на тоя етап тази семейна колекция не може да се класифицира там !

Изображение

Тази така, след като прочетох съветите .... реших да продължа, ... макар че днес ми се случи неприятен инцидент (малкия дявол), ще почна ред по ред.

№ 1. Започвам с първия си часовник, който си купих. Сейко 5. Беше лятото на 1993. След завършване на 1 курс в Академията:

Изображение
Бяха изплатили някакви стипендии на куп. И след обиколка в провинциалния град, в който живея, веднага ми грабна окото. Особено синия циферблат, който под определен ъгъл се вижда като тъмни и светли сини квадрати.

Изображение
Много добре помня, че по тогавашния курс на лева, платих 55 долара да се сдобия за 1 път с часовник, който сам си платих. Механика, водоустойчив, японска точност, верига и син цветя. Ден и дата от седмицата. Абе направо всичко си има, плс любимото ми тогава златисто излъчвана. Голяма радост и гордост. Не го свалях дори и в морето, да не говоря за под душа. Носих го като единствен часовник до 2005 година. След това се ожених и жена ми ми подари часовник № 2. За него след малко.
Миналата година инвестирах в него и му купих нова верига. Вярно, не бе като оригиналната, защото дрънка на ламарина, но поне логото Sеikо ясно си личи.

Изображение

№ 2. Подарък от жена ми. Swatch. Първото ми докосване за по-дрес модел. A и пишеше на него Swiss, нищо че тогава си мислех че съм се докопал до Швейцарското качество :))

Изображение
Тъкмо ходех с ризи и сако на работа, този модел ми дойде като 6-ца от тотото. Швейцарецарско задвижване, кварц, приятен циферблат и добра луминесценция. Да не забравя отново дата и ден от седмицата.

Изображение
За първи път на кожена каишка и с много желан от мен цвят - кафеникаво Бордо.
Проблема бе, че не го свалях изобщо. Почнах да сменям каишките. Смених 3 оригинални за по 40-Тина лева всяка и след покупката на 4 така каишка реших, че вече купих часовника повторно.

Изображение
Нуждаех се от промяна, а тя дойде в началото на 2009 година.

№ 3. От един френски сайт харесах модела. Казваше се Шоурумпрайв.

Изображение
Дата, ден от седмицата и индикатор ден-нощ. Цената май бе висока, около 200 лева, но направих поръчка по интернет.

Изображение

Изображение
Макар и напълно непозната за мене марка - Акрибос 24, останах твърде доволен от покупката. Особено ми направи впечатление, как веригата ми пасна на китката. Невероятно удобен за носене, дори и днес в къщи като го разкарвам.

Изображение
Голям диаметър. Имитира давър. Кефих му се много време, някъде до лятото на 2016. Носих го и с дънки, и риза и костюм и спортен екип. Абе направо универсален ::cool::

№ 4. Дойде времето за първия истински Швейцарец. DOXA.

Изображение
Септември 2016. Дълго го избирах основно по сайтовете в България. Стилен дрес, малък секундарник, индекси и отново верижка. Стилно биколорно излъчване с розово злато. Изключително тънък, само 6 ми.

Изображение

Изображение
Кварце естествено, но бюджета бе ограничен. Марката бе водещото - това бе единствената швейцарска марка часовници, която съм виждал от моите родители. Майка ми веднъж на плажа намерила дамски часовник Докса. Просто е нямала излишни пари да си купува швейцарски часовници. Затова си казах, моя първи истински швейцарец ще бъда такава марка, каквато марка е притежавала и мама. Докса. Септември 2016 в Гюлиян от 720 го бяха намалили на 653. Имах ходене в София и веднага в един слънчев есенен следобед станах притежател на Марков Швейцарски часовник.

Изображение

№ 5. Няколко месеца по-късно, реши да купя Швейцарец и на жена ми. Матей Тисо. Е , не е само Тисо, ама пак е швейцарско качество.

Изображение
Малък 28 ми, стилен, кафяв и с отлична верига. Вече и двамата бяхме с истински 100% Swiss made.

Изображение

Изображение
Оказа се, че след като жена ми сама си го избра, не и допадна малкия му размер. За нея беше важно не да е швейцарец, а да е голям.

№ 6. Затова на 8 март 2017 се появи този бумбалник. Versus Versace.

Изображение
Тя много добре знаеше, че часовника няма нищо общо с Versace. Но нали бе с голям цолаж, много си го хареса. Аз също, защото и цената ми бе тънка и по джоба ::kiss::

Изображение
Ефектна биколорна верига. Стилен заден капак. Е малко златистите цифри не винаги се различават на белия циферблат, но тя жената като носи часовника, никога не го гледа колко е часа. Важното е да прилича на гривна. И аз доволен и тя също.

Изображение
Даже другите жени взеха много да му се възхищават и да си мислят, че с това лъвче по веригата, часовника е марково Версаче :) :)

№ 7 и № 8. Claude Bernard. Дойде време за първия механичен Swiss made. Спрях се на тази марка, защото бе не много скъпа, малка и независима компания и защото тип отворено сърце много ме грабна. Черен циферблат, сребрист корпус и цифри, леко ретро излъчване и както дрес часовник, така и за свободното време. Оригинална черна каишка (сега от време на време слагам една кафява), само че като го поръчвах в София, си харесах и белия хронографен кварц на веригата. Затова капарираха директно 2 модела.

Изображение

Изображение

Белия хронохраф ме грабна с римските цифри, стрелките, качествената верига и интересния релефен циферблат.
Беше наличен в магазина (Timeland на ул. Алабин) и него направо си го прибрах.

Изображение

Черния автоматик го нямаше наличен. Платих и него, а след няколко дена ми го изпратиха по куриер и “на село” :))

Изображение

Изображение
От тогава си ги нося и двата. Черния за официално с костюма, белия с дънките, ризката или с анцуга ::drinks::

Изображение

№ 9. Е да де, ама жената много хареса белия хронограф. И обещах - ще има и за тебе. Тази така се появи номер 9, дамския бял хронограф Claude Bernard.

Изображение
От тоя ден тя си го кръсти “хубавия часовник” и си го носи със кеф.

Изображение

Изображение
А нали е кварцов, не ми излезе солено като цена.
Така вече и двамата имаме почти еднакви като визия часовници и когато тя си сложи “хубавия”, слагам и аз моя.

Изображение
Нещо като сиамски близнаци!

№ 10 и № 11. Дойде Коледата на 2018. Аз обаче все още нямах руски часовник. Първият ми подарен през 80-те бе отдавна разглобен и унищожен от самия мен. Затова за Коледа си пожелах подарък, а Дядо Мраз направо донесе два:

Изображение

И за мене

Изображение
И за жената

Изображение
Веднага на следващото море не го свалих от ръката. Дойде с верига, но и допълнителна Оранжева силиконова каишка. Откакто му я сложих, все си стои с нея.
Оказа се, че Дядо Мраз малко е прецакъл жена ми, тъй като моя се оказа с автоподзавод (самонавиващ се), а на жената не.

Изображение
Така моето наказание е всяка вечер да навивам нейния часовник. Защото ако не го навия, той няма да върви и съответно няма да бъде носен. Забележете, отново моето любимо синьо, почти като първото Сейко 5 :thumbup:

Изображение

№ 12. За него се чудя как да почна да разказвам.
В началото на 2019 на шега влязох в Беша. Естествено бях разгледал всички модели в интернет и попитах дали го имало тоя да го видя

Изображение
Е, нямаха го. След един месец отново имах ходене в София. Отидох пак в Беша и ... пак го нямаше. ::angel::
Зарадвах се, значи икономисах една торба с пари. :)) :)) :))
На следващия месец пак командировка, пак София и пак Беша.
Хммм тоя път не ми провървя. Там беше, един такъв син, кралско син, масивен, луксозен. И ииии за бързо стана. Направих една инвестиция, не знам дали е за добро, но тогава имах възможност

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Така вече близо 1 година не съм купувал нищо. Дядо Коледа и Дядо Мраз и те нищо не носят. Рекох си, бая пара замина за последния, ама поне го нося с кеф. Даже малко на 1 място по касата и по закопчалката вече има следи (деруги), ама ЗДРАВЕ ДА Е,!!!

Изображение

Изображение

Мисля поне 2 - 3 години да се кротна. И без това имам само 1 кутия, а тя както видяхте е пълна.

А след това не се знае. Може и жената да заведа в Беша. Добре че тя не харесва златистите часовници. Ще ми спести бая пара :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Мисля че казах всичко и на всички.
Благодаря за вниманието!!!
Така те така се прави тема , нали? ::thumb::
Последна промяна от clody на 12 01 2020, 23:17, променено общо 9 пъти.

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак
Регистриран: 19 09 2010, 12:43

Re: Моята семейна колекция

Мнение от mitadoc » 11 01 2020, 14:59

Браво,невероятно, толкова много детайлни снимки и обяснение след всеки часовник! Учете се,колеги - така се правят теми!
Daydreamer

pasheto2
Маниак
Регистриран: 17 01 2017, 07:57

Мнение от pasheto2 » 11 01 2020, 15:51

И снимката е показателна 👍

Потребителски аватар
Bartek
Маниак
Регистриран: 30 01 2011, 11:51

Мнение от Bartek » 11 01 2020, 17:30

Само аз ли нищо не виждам?
"Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много."

-MommaBear-
Маниак
Регистриран: 15 03 2019, 15:34

Мнение от -MommaBear- » 11 01 2020, 17:40

Bartek написа:
11 01 2020, 17:30
Само аз ли нищо не виждам?
Не, не :lol:. Тъкмо това коментират колегите.

Потребителски аватар
Spitfir3
Маниак
Регистриран: 15 07 2014, 12:31

Мнение от Spitfir3 » 11 01 2020, 17:42

clody написа:
11 01 2020, 14:49
В началото мислех да публикувам поста в темата Болния мозък, но си мисля, че на тоя етап тази семейна колекция не може да се класифицира там :)) :) :))

[url=https://postimg
Колега пооправи малко темата, че ме гложди любопитството, а към момента нито снимки има, нито някаква информация, която да ни подскаже какво целиш с поста!
Offtopic: покажи
Vulnerant omnes, ultima necat!
Изображение

Потребителски аватар
kokokoz
Маниак
Регистриран: 17 01 2011, 18:39

Мнение от kokokoz » 11 01 2020, 19:46

има снимка...една единствена! на нея има 12 асовника поставени в кутия,като всеки си има собствено легло!разнородни са като типаж! мъжки и дамски,кварцови и автоматици,руски,японски,швейцарски и германо-азиятски............................а да! и един ролекс!
та това е в общи линий...

Defoto
Маниак
Регистриран: 19 09 2017, 07:25

Мнение от Defoto » 11 01 2020, 20:04

И при мен си има снимка. Още от пускането на темата си имаше.Но трябваше колегата да драсне по два реда за всеки от часовниците. Да снима поотделно всеки.
Последна промяна от Defoto на 11 01 2020, 20:05, променено общо 1 път.
A man’s got two shots for jewelry: a wedding ring and a watch. The watch is a lot easier to get on and off than a wedding ring.

Потребителски аватар
Spitfir3
Маниак
Регистриран: 15 07 2014, 12:31

Мнение от Spitfir3 » 11 01 2020, 20:04

kokokoz написа:има снимка...една единствена! на нея има 12 асовника поставени в кутия,като всеки си има собствено легло!разнородни са като типаж! мъжки и дамски,кварцови и автоматици,руски,японски,швейцарски и германо-азиятски............................а да! и един ролекс!
та това е в общи линий...
Да, има снимка, вече... Изображение

Изпратено с помощта на Tapatalk

Offtopic: покажи
Vulnerant omnes, ultima necat!
Изображение

Потребителски аватар
clody
Напредващ
Регистриран: 04 08 2017, 09:15

Мнение от clody » 12 01 2020, 23:26

Вече трябва да е по-добре, нали?!?

-MommaBear-
Маниак
Регистриран: 15 03 2019, 15:34

Мнение от -MommaBear- » 12 01 2020, 23:41

clody написа:
12 01 2020, 23:26
Вече трябва да е по-добре, нали?!?
Е, те така се прави тема! :lol:

Чудесна хронология, много приятно за четене и съпреживяване. Със здраве да си започнете и втората кутия, когато ѝ дойде ред!

::drinks::

Vall66
Почитател
Регистриран: 29 06 2016, 07:59

Мнение от Vall66 » 13 01 2020, 00:03

Много емоционална колекция, събирана явно с много страст. Благодаря, че я сподели с нас. За мен беше удоволствие стила ти на описание персонално за всеки часовник. Пожелавам ти да се умножава във времето! :thumbup: ::drinks::
"Always one step ahead of the rest" ~ Kintaro Hattori ~ セイコー

Потребителски аватар
Bartek
Маниак
Регистриран: 30 01 2011, 11:51

Мнение от Bartek » 13 01 2020, 01:52

За теб Ролекс, а за жената..
"Детството е последният ти шанс за щастие. След това знаеш твърде много."

Отговори

Върни се в “Колекции на потребители”