От Швейцария през Япония и Русия.

Тук е мястото да споделите вашата колекция от часовници, независимо от тематиката или количеството.
Отговори
Icaru77
Напредващ
Регистриран: 14 10 2018, 00:01

От Швейцария през Япония и Русия.

Мнение от Icaru77 » 17 06 2020, 12:23

Аз лично малко късно откривам темата. Наскоро започнах да си разпродавам текущата колекция и вече е почти приполовена- за сега останах с Tissot Tradition 42mm, Амфибия SE 710B32, Citizen Eco-Drive Chandler BJ6500-12L, Casio Watch A-158W и Longines HydroConquest Automatic.

И сега малко за всеки от часовниците. Ще започна с първият, който купих от тези на снимката.

Tissot Tradition 42mm - първият ми "истински часовник". Под истински имам предвид часовник, който започнах да пазя, след като осъзнах, че не е само аксесоар, а много повече. Купих го през вече далечната 2013, когато все още бях студент. Тогава държах да купя "Swiss Made" и Тисо ми се видя като логичната първа крачка. Нямаше значение дали е Кварцов или автоматик(даже избягвах автоматик-а, защото беше значителн по-скъп) Носих го по всякакъв повод, тогава не правех особенна разлика между дрес, дайвър и ежедневен часовник. Много удобен и със сигурност е най-тънкият часовник, който съм притежавал. (7 мм, Касиото е 8,4 мм)До сега ми се е налагало да сменям батерията 2 пъти.

Longines HydroConquest Automatic - закупих го през лятото на 2016. Бях решил, че задължително трябва да си взема "Swiss Made" Дайвър, покрай Tissot-a започнах да се интересувам от часовници и да следя някой канали в YouTube. Tогава реших, че е време да си купя първият си Автоматик. След като огледах няколко различни Дайвъри (Oris, Hamilton, Tag Heuer и Longines), се спрях на Longi-to. Бях проучил механизма(първият път в който открих стрелки.инфо и разгледах мнения и ревюта тук), историята на марката и огледах на място изработката. Беше любов от пръв поглед. Взех го и не съм поглеждал назад. Универсален часовник, който спокойно може да се носи с костюм в професионална обстановка, вечерно време докато се наслаждавате на някой коктейл или през уикендите сред природата. (Докато пиша абзаца се сетих, че скоро не съм замервал точността на часовника. Ще обновя информацията след като я измеря.)

Casio Watch A-158W Casio-to го купих от ebay за £9 през 2017. Casio-то прекара няколко години в един шкаф, преди да осъзная, колко лек и удобен часовник е. ::yahoo:: Спрях да обръщам внимание на бранд-а и цената, а на историята зад модел-а и маркта. От тогава нося каквото ми хареса и каквото ми е удобно и интересно. Casio-то го нося навсякъде със и без повод.

Амфибия SE 710B32 - по руските часовници ме запали един приятел, който си купи друг модел на Восток Амфибия през 2018. Тогава се разрових и ме впечатли, че часовниците с механизъм произведен и разработен от руската фирма се продават на такава цена. За няколко месеца си поръчах общо 3 от официалният им дистрибуторски сайт(поне мисля че е официален meranom ). Качеството на изработката определено не е на нивото на японските часовници на сходна цена, но има нещо романтично в модерен руски часовник. Оказа се, че амфибийте са много приятни ежедневни часовници със собствен характер, но и със собствен стандарт за измерване на времето :))
Фабриката е произвеждала часовници за съветските сухопътни войски, специални сили,флот и авиация. Много чаровни часовници.

Изображение

До скоро в колекцията имах Seiko SARG009, Амфибия Ретро 2415 550930 и Амфибия 12813.

Започнах постепенно да обновявам колекцията си и се надявам скоро да мога да кача снимка на новите попълнения ::drinks::
“To be sane in a world of madman is in itself madness.”

Отговори

Върни се в “Колекции на потребители”