Здравейте, уважаеми съфорумци
Дойде ред и аз да покажа с какво разполагам в кутията. Започвам с обща снимка, като надолу ще ги представя един по един.
Започвам ги по възраст, като най-старият е един кварцов Esprit,закупен преди около 15 години, просто защото ми хареса много на външен вид, а и тогава още не знаех много за часовниците.Изключително точен, никога не ми е създавал никакви ремонтни проблеми, сменял съм само каишки и батерии.При една смяна на батерия майстора часовникар каза, че е с някакъв немски механизъм, който не бил лош. Дали е така-не знам.
Следващият по ред отново е Esprit, който е най-скъпият в сбирката, просто защото е подарък от жена ми,която хептен не разбира от часовници. За него нищо не мога да кажа, носил съм го много малко. Само смяна на батерии и при него.
Продължавам с първото Tissot, автоматичен Le Locle.
Последва го едно Casio, което отнесе бая носене и бой, но е много кораво и не се предава.
Два броя Tissot се появиха почти едновременно, като Tissot chrono xl classic просто ме грабна и го купих импусливно. И двата са безпроблемни часовници.
И завършвам със Stuhrling aviator, хубавец със китайски произход, сърце и душа и немско име. Парадоксалното е, че е часовникът с най-хубава подсветка от всичките.
Ами това е колеги, благодаря за отделеното време за разглежаднето на тая сбирщина, и се извинявам за качеството на снимките. Така и не се научих да снимам, а и с телефон е така.
Колекция? Силно казано, просто няколко часовника.
-
- Напредващ
- Регистриран: 19 07 2020, 14:58
-
- Новобранец
- Регистриран: 26 02 2019, 12:39
Re: Колекция? Силно казано, просто няколко часовника.
скъпо хоби е това
-
- Новобранец
- Регистриран: 07 06 2022, 23:32
Re: Колекция? Силно казано, просто няколко часовника.
Поздравления!
Всъщност ти пиша конкретно за ЛеЛокле-то.
Виждам че е с ЕТА 2824-2, а не с Пауър Матик.
Та него конкретно го запази... Вярно е че Тисот е за носене, а не за колекциониране, но за този конкретно, не се знае.
Казвам го, защото механизма е приличен( аз също имам един такъв), на 28800 бийта е, ако е настроен добре е приличен и надежден. Освен това е отлично декориран и с много красив заден капак.
Та знае ли човек, след 20 години?!
Хайде със здраве от мен.
Всъщност ти пиша конкретно за ЛеЛокле-то.
Виждам че е с ЕТА 2824-2, а не с Пауър Матик.
Та него конкретно го запази... Вярно е че Тисот е за носене, а не за колекциониране, но за този конкретно, не се знае.
Казвам го, защото механизма е приличен( аз също имам един такъв), на 28800 бийта е, ако е настроен добре е приличен и надежден. Освен това е отлично декориран и с много красив заден капак.
Та знае ли човек, след 20 години?!
Хайде със здраве от мен.