От Русия с любов
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Re: От Русия с любов
Ее, много хубост...

-
chezz
- Почитател
- Регистриран: 12 04 2011, 11:33
Великолепна колекция! Часовниците, на които по-големите на дни, са се учили да познават часа! Красота, сантимент и малко носталгия за времето на нашата младост. Не за петъчната съветска програма.
Пожелавам ти един ден да се сдобиеш с черешката на тортата - 2200!
А това е моето кътче за спомени: 2609НА на баща ми, с учудващо точно движение; ДеЛукс 2209, който в черният си вариант е невъзможен за снимане, но пък е чудесен часовник, като че ли задължителен за всека колекция. Кой знае защо го оприличавам със статута на Buck 110 при ножоманите. И 2601 без секундна - мисля първит часовник, който съм имал, а в последствие носен от баща ми.

Пожелавам ти един ден да се сдобиеш с черешката на тортата - 2200!
А това е моето кътче за спомени: 2609НА на баща ми, с учудващо точно движение; ДеЛукс 2209, който в черният си вариант е невъзможен за снимане, но пък е чудесен часовник, като че ли задължителен за всека колекция. Кой знае защо го оприличавам със статута на Buck 110 при ножоманите. И 2601 без секундна - мисля първит часовник, който съм имал, а в последствие носен от баща ми.

- Дон Хуан
- Маниак
- Регистриран: 31 05 2014, 13:09
Остави ме без думи...........Нямам какво да кажа.................
Благодаря ти, че го сподели!!! Човече се покланя!!!
Благодаря ти, че го сподели!!! Човече се покланя!!!
- kolaksazov
- Маниак
- Регистриран: 25 12 2009, 01:30
Адмирации!Прекрасна тема!
За "ПОЛЕТ" само една дума- ПОКЛОН!
За "ПОЛЕТ" само една дума- ПОКЛОН!
-
мераклия
- Активен
- Регистриран: 27 11 2012, 23:44
БРАВО,продължавай все така. 
- ObZerver
- Маниак
- Регистриран: 01 04 2011, 11:47
- Контакти:
Поздрави от Русия! 
...все по-рядко пиша във форума. Но пък все още често чета.
http://www.flickr.com/photos/plamenvele ... 042857674/
http://www.flickr.com/photos/plamenvele ... 042857674/
-
nevenbekriev
- Маниак
- Регистриран: 19 08 2011, 17:25
Браво, страхотна тема (снощи я открих
) Внушителна колекция в перфектно състояние, от която май има още много за показване! Д.Ж. е твърде скромен, а малко хора са постигнали за толкова кратко време подобни количество и качество!
-
hydrometalique
- Новобранец
- Регистриран: 16 11 2014, 18:20
Четох и сякаш пих амброзия !
Чест и почитания !
Чест и почитания !
-
mikagd
- Новобранец
- Регистриран: 30 09 2014, 11:32
здравейте!
Скоро видях един часовник позлатен с прозрачен циферблат и дъно.Беше механичен с камъни.Оказа се,че произведен в Mосква от Сергей Г. на часовника има инициали SG. опитвам се да намеря негов сайт, но не мога.
Ако някой има инфо за SG часовниците, моля, да пише!
Скоро видях един часовник позлатен с прозрачен циферблат и дъно.Беше механичен с камъни.Оказа се,че произведен в Mосква от Сергей Г. на часовника има инициали SG. опитвам се да намеря негов сайт, но не мога.
- ZmeiGorski
- Напредващ
- Регистриран: 23 03 2015, 11:21
Дон Жуан! Темата ти е шедьовър!
Благодаря и поклон!
Благодаря и поклон!
Orient EM65001B 46943, Восток Амфибия 2416В, Сейко 5, 3 бр. Ракета 2609 / 2628.H, 2 бр. Сигнал, Полет, Casio SGW-100-1V
- ceramosi5
- Маниак
- Регистриран: 20 09 2010, 21:27
Това са часовници SERGEY GRIBNYAKOV Това , което съм срещал за тях, е че де факто са китайски часовници с механизъм Seagull.Самостоятелен сайт не знам дали има.mikagd написа:здравейте!
http://www.love-sl.ru/catalog/watches-s ... yakov.html
- kokokoz
- Маниак
- Регистриран: 17 01 2011, 18:39
Много ви моля не разваляйте страхотното ревюто със спам и офтопик!!! Има достатъчно други теми и места за такива въпроси и отговори!
- Дон Хуан
- Маниак
Здравейте, приятели!
Залисан в дребна търговийка ( като мнозина
) поизоставих темата в последно време.....А и все по-рядко попадам на нещо подходящо и различно от вече показаните....Миналата седмица обаче късметът определено беше на моя страна
Започвам с един Правец "Кварц" в ново състояние, с оригинална кутия и документи. Е знам, че не е руски,но пък е късче история, при това работещо, което е истинска рядкост при тези часовници.

И понеже съм почитател на старите русначета......и особено на Полетите.........и най-вече на тези с повече от 3 стрелки
нямаше как да пропусна и този:

Калибър 3017 от началото на 60'
Залисан в дребна търговийка ( като мнозина
Започвам с един Правец "Кварц" в ново състояние, с оригинална кутия и документи. Е знам, че не е руски,но пък е късче история, при това работещо, което е истинска рядкост при тези часовници.

И понеже съм почитател на старите русначета......и особено на Полетите.........и най-вече на тези с повече от 3 стрелки

Калибър 3017 от началото на 60'
-
Torro
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
Хронографът е уникален! Истинска класика, при това в чудесно състояние! Браво!
- mitadoc
- Маниак
- Регистриран: 19 09 2010, 12:43
+1Torro написа:Хронографът е уникален! Истинска класика, при това в чудесно състояние! Браво!
Daydreamer
- Дон Хуан
- Маниак
- Дон Хуан
- Маниак
- ceramosi5
- Маниак
- Регистриран: 20 09 2010, 21:27
Тебе ти стана нещо от тази жега. Много са добри, браво 
- kokokoz
- Маниак
- Регистриран: 17 01 2011, 18:39
ceramosi5 написа:Тебе ти стана нещо от тази жега. Много са добри, браво
- Дон Хуан
- Маниак
Благодаря за оценката и признанието! За мен е радостно, че някой споделя удоволствието от хобито с мен!
Благодаря ви!!!
Че не е леко само хората които колекционират знаят, но в БГ има и други сериозни колекционери на руски и други часовници като Браво Сикс, който Цецо познава, Нескафе и мнозина други......
На скоро се запознах с човек, на който преди повече от 40г. са му лепнали прякора "Вносния"
Естествено заради часовниците, които е имал и носил...... Та там за какво идеше реч.............нямам думи! Омеги, Зенити, ЖП Лонжини, Приор и какво ли още не......Колкото можах и ми стигнаха силиците взех.............останалото - живот и здраве
Но мисълта ми е, че този човек не ползва нет, не се рови и не участва по форуми и т.н. и той е един от многото примери за имащи и колекциониращи хора у нас, които за жалост нищо не са показали, а такива хора има доста!
Да се надяваме обаче, някой ден тези съкровища да бъдат извадени и споделени, а не изнесени и разпродадени!
Благодаря ви!!!
Че не е леко само хората които колекционират знаят, но в БГ има и други сериозни колекционери на руски и други часовници като Браво Сикс, който Цецо познава, Нескафе и мнозина други......
На скоро се запознах с човек, на който преди повече от 40г. са му лепнали прякора "Вносния"
Да се надяваме обаче, някой ден тези съкровища да бъдат извадени и споделени, а не изнесени и разпродадени!