✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Потребителски аватар
Sir Tomaz
Маниак
Мнения: 5705
Регистриран: 02 09 2010, 13:19
Местоположение: София

✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от Sir Tomaz » 31 10 2015, 03:08

Здравейте,


От доста време не съм писал ревю на часовник, може би заради това, че вече прекалено много часовници ми минаха през ръцете и тръпката не е същата, каквато беше преди години, а може би, и заради това, че съм срещал неща от сорта на твърдения като това, че ревюта се пишат, за да може да се продават часовниците по-лесно, и подобни хипотези, които може би в някои случаи до някъде са верни, или звучат логично, но пък в крайна сметка размишлявайки в този аспект не виждам нищо лошо, или нередно в края на краищата, когато човек допълнително се е постарал, за да направи подобаващо представяне, дори целта е такава. Спрях да го правя, защото аз лично до момента не съм писал ревю с цел да продам по-лесно даден часовник, в случаите, в които съм писал ревю, то наистина е било само и единствено защото часовникът ме е пленил, направил ми е голямо впечатление, и е разчоплил "старата рана", докарвайки усмивка на лицето ми, отделяйки ме от банализма на ежедневието, и сивотата на реалността, в които живеем. В този ред на мисли.. часовниците, които са ме грабвали толкова силно, по този начин, доставили ми такова удоволствие, стоплили душата ми и направили така, че да искам още, и още от това усещане, като пристрастен.. не са чак толкова много, че да ги пренебрегвам незаслужено. Сега ще си позволя да представя един часовник, който ме докосна, усмихна, натъжи, накара ме да се замисля, и в миговете докато се взирам хипнотизирано в неумолимото препускане на секундната стрелка през приказно гилошираният циферблат обикалям света, мечтая излизам от матрицата, живея друг живот, който е над материалното, над физическото.. духовен пир, транс, медитация ако щете, свобода за ума, релакс на съзнанието, фриволност на мисълта, пречистваща почивка, която всеки открива сам за себе си в нещо, жизнено важна, дори по-ползотворна за ума и енергиите ни дори от най-дълбокият сън.

Честно казано не смятах да показвам този часовник тук, но в края на краищата реших, че все пак това е основната идея на форума, затова толкова много хора с любов към тези машинки сме се събрали на едно място, с една обсесия и страст, превърнала се във фиксидея, та сметнах, че на който материята му доставя истинско удоволствие както на мен, и има неутолима жажда, и желание да види нещо различно, да прочете впечатления от първа ръка, от друг човек, от друга гледна точка, да разгледа снимки, да научи нещо, да разшири общата си култура, хоризонти или просто иска да загуби малко време четейки нещо свързано с любимото си хоби, това ще бъде най-малкото полезно, или пък дори надявам се приятно. Не исках да го показвам основно и съвсем откровено, защото е златен и защото е доста скъп, та знам честно казано, че може би ще има хора, които ще се подразнят, също така най-вероятно има хора, сигурно същите, които ще решат, че това е вид показност, други, че това е с цел да се продаде по-добре и така на татък... Но все пак... кой както прецени, всеки има това право. Аз просто се радвам много на този часовник, гледайки го се вълнувам като малко дете пред коледна елха. Та реших да споделя тази напираща емоция с други болни мозъци, като мен, които има шанс да ме разберат, пък и да упражня малко поръждясалите си умения за писане на ревю, защото честно казано и това ми доставя удоволствие. Част от самата тръпка за мен, както и за други колеги, с които сме си говорили се крие и в това да снимаш часовникът, да разсъждаваш над детайлите, над отблясъците при различна светлина и ъгъл, да се насладиш на всеки един детайл, да се взираш вторачено в него сякаш времето е спряло.. Но не, казваш си, това си е нормално.. а пък околните го смятат за заченки на някаква извратена любов между човек и машина, до колкото е възможно.

Изображение

Та така, самият часовник е едно поразително произведение на часовникарството изкуство създадено в силно лимитирана серия от Jacob&Co, моделът е H24, изработен е изцяло от масивно 18k розово злато, корпусът е огромен и тежък, диаметърът на туловището на касата без коронките, които са 5 на брой е 48mm, с коронките е 55mm, дължината на касата от край до край на лъговете e над 56mm, дебелината също не е малка, тя е около 17-18mm, a теглото е четвърт кило... но.. стига с характеристиките и сухите данни, ето го и него:

Изображение
Изображение

Потресаващ на живо, реално доста масивен и тежък часовник, който според мен не е подходящ за малки ръце, защото може би ще стои по-странно на тънка китка, макар, че е доста актуално в момента, даже гледам доста жени мъкнат някакви огромни кютмаци.. Но да оставя настрани тези си разсъждения и нека се съсредоточа върху въпросният часовник, който въпреки размерите си не се усеща като прекалено голям, тежък или неудобен, а стои много балансирано на ръката без да се измества нагоре или надолу, идеално центриран на китката, като не я уморява и не причинява дискомфорт, аз лично съм го носил с дни, сваляйки го само за по 30-40 минути на денонощие максимум като не съм изпитал най-малкото неудобство.

Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеИзработката, детайлът, финишът.. явление.. просто покъртителни, главозамайващи и потресаващи, по-надолу малко снимки и с увеличение на елементи от циферблата, за да опитам да покажа за какъв пантеон на този древен занаят превърнал се в изкуство става дума:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеКасата, лъговете, всичко е премислено и направено перфектно, с много философия, традиция и опит. Механизма е калибър по инхауз разработка на марката, като за основен модул е ползван огромният валгранж, който изпълва тлъстата каса чудесно и естетично, подходящ заради здравината, надеждността и точността, с които се е доказал през годините, допълнително са разработени модули с общо 5 часови зони, като основната е 12 часова, а другите четири са 24 часови, което помага да разберем дали е ден, или нощ в съответната локация.

ИзображениеЦиферблата е невероятно оформен и стилово издържан, безумно красиво гилоше, което допълнено със златните фасети на ринговете, и полираните релефни златни маркери, и стрелки създава една приказна картинка. Цялостната визия е класическа, но също така съвременна, даже малко стийм-пънк с всички тези стрелки и коронки, откровено мъжкарска, с големите си размери и масивна конструкция, формата на стрелките, финишът им.. Не мога да опиша с думи всичко това... то е нещо, което трябва да се види на живо, да се наблюдава в продължение на доста време, в различна обстановка, под различен ъгъл и светлина, за да може да се хване част от неописуемата му красота... изящество променящо се всеки един момент в интеракцията си със светлината, и околната среда, една симфония от светлосенки.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеОригиналната каишка е изработена от естествена кожа на алигатор и създава същото усещане като самият часовник, за нещо много специално и скъпо, нещо наистина изключително. Имал съм какви ли не кожени каишки, алигатори, крокодили и хубави, и много хубави, и много много хубави.. тази е... просто брутална! Самата кожа е наистина най-доброто, което може да се подбере за изработката, допълнително самият и' дизайн, обработка и финиш са достойни за възхищение. За мен, като ценител на такива изделия, както смея да се нарека, това е казано чисто и просто най-доброто, до което съм се докосвал, и имал удоволствието да сложа на ръка.. прекрасна кожа, безупречно изработена, с невероятно качество, вградени автоматични патенти, уникална работа придаваща убийствен ефект, допълваща перфектно самият часовник. А самата катарама е изработена потресаващо... изработена ръчно от бижутер на марката, също изцяло от розово злато, създава усещане за лукс и ексклузивност подобаваща за класа, и завършваща перфектно цялостният изглед.

Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеРазбира се не устоях и сложих тъмно кафяв крокодил с червен шев (който сам си правих, показал съм в темата за болните мозъци :silent: ), за да пробвам как ще му стои, и честно казано не застана никак лошо според мен:
Изображение
Изображение
Изображение
ИзображениеСтъклото разбира се е сапфир, дебел, леко заоблен, използващ специално обработен профил с цел да се отстранят максимално отраженията, разбира се без антирефлексно покритие, което е типично за този клас часовници. По принцип се радвам на антирефлексните покрития, особено когато са красиви и отговарят на самият циферблат, и модел. Тук обаче идеята е, че стъклото няма да има косъмчета по антирефлекса, няма да се износи и дори след години носене, часовникът няма да изглежда уморен или надран, стъклото ще остане същото, и въпреки, че антирефлексът може да се премахне, тогава пък се губи оригиналният вид на часовникът. Това се избягва от доста скъпи марки и не поставят антирефлексно покритие. Защото все пак едно е да си надера антирефлекса на брейтлинга или омегата за 3-4-5000$, в крайна сметка нормално е, случва се, ще го носиш носиш, пък ако те дразни ще си купиш нов, дето се вика, но честно казано друго е да надереш антирефлекса на часовник за над 70.000$ нали.. Няма и подсветка.. какво да кажа.. освен, че това е най-доброто решение в случая. Защо? Ами защото стрелките са като изваяни от ръцете на богинята на любовта, издължени, заострени, с пищни форми, наистина обмислен елемент, подхождащ изцяло на визията на часовника, един етюд в пълна хармония с останалите части от това произведение. Също така, луминисцентните маси с годините патинират, напукват се и падат, дори да изкарат много.. 50-60 г., пак ще избледнеят, ще пожълтеят, ще се напукат, ще започнат да се ронят и ще въздействат и на циферблата... решението в случая наистина е най-доброто за такъв часовник. Нали все пак тук идеята е, че това е часовник за цял живот, който е семейна ценност, носещ спомени за най-щастливите моменти и като го погледне човек се сеща бяхме еди къде си, правехме това и това, беше страхотно.. еееех.. една вещ заявяваща любов, вяра, уважение и надежда от поколение на поколение. Не би било същото ако имаше антирефлексно покритие и луминисцентна маса, още повече ако след десетилетия са се надрали, променили цветът си.. биха съсипали визията на този разкошен предмет. Този часовник е като хубавото вино и колкото повече "отлежава", толкова по хубав ще бъде след години. За мен лично това е идеята на скъпият часовник, този, който е така направен, че да ни надживее, непреходна вещ, която не поевтинява като леката кола или свръх модерният последен модел телевизор. Нещо, на което може да се радваш само ти, без другите да знаят, че е S-class-а, колко струва и т.н., предмет с невероятна история и традиции с каквито може да се похвали часовникът като такъв. Разбира се освен като технологичен пробив и постижение помогнало на човечеството да постигне нещата, които днес сме приели за даденост часовникът е, и нещо повече от уред за измерване на времето. Часовникът е специална вещ, вещ която държим непрекъснато до себе си, вещ отброяваща неумолимо отминаващите мигове, отчитащ неуморно всеки момент от съществуването ни в необятната разширяваща се непрестанно вселена, която е пък мимолепен блясък в безркайността на неизвестното, което я обгражда и ще завърши в точицата нищо от която е произлязла с нечуван и неописуем гръм, и трясък. Часовникът е една много специална вещ, с душа от мигове и спомени, сърце от пружини, зъбни колела, и украсени с рубини миниатюрни частици неуморно цъкащи, тиктакащи приятно в своя безспирен механичен танц. Времето.. най-ценният ресурс във вселената.. никога не стига, а много от него убива.. спейстайм мистерията, съществува ли времето наистина, колко варианти има, какви са неговите нишки, колко са те.. всичко това са въпроси, на които човечеството все още не е успяло да си отговори, разбира се има много теории, но загадката ни вълнува, кара ни да четем, да мислим върху многото аспекти на съществуването ни. Часовникът е устройството, инструмента, който измерва времето, този безценен ресурс, което го издига на пиедестал и го поставя на специално място в човешката история. Като предмет той е нещо специално за всеки, т.к. е винаги с нас, на ръката, тихичко тиктакащ безотказно, верен спътник отмерващ това, което никой не може да пипне, види или чуе.


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение


Конкретният часовник ме изуми още на мигът, в който го видях и хванах в ръка. На снимките не може да се усети за какво става дума, но на живо великолепният изтумбен безел като изваян от неземна сила по величествената огромна каса, прозрачният капак тежко гравиран шармантно като с любовно признание нежно и прецизно, огромното туптящо метално сърце показващо се под долният сапфир пищно украсено с женевски вълни и смайващият разточително декориран циферблат с това разкошно гилоше, изцъклените рингове с 24-часови времена, коронките, легнали царствено на касата, сякаш са естествена част от нея.. изключителната каишката, и изящна закопчалка, които вече направиха всичко това поразително, спиращо дъхът усещане, целият този празник за сетивата, благородната му красота, изработката и финишът му ме впечатлиха наистина изключително дълбоко, и не ми даде покой, докато часовникът не стана мой. Когато цъфна на китката ми малко се поуспокоих, но вълнението продължи дълго след това и прерасна в бъркоч от размисли и страсти, като нахвърляни с молив идеи върху бял лист.. по толкова на куп, че съзнанието не смогва, за да ги обработи и осмисли. Мина доста време, докато успея да си събера мислите, камоли да седна да напиша нещо що годе свързано и смислено за него. Много му се радвам и наистина "ми говори" както казват.. и аз му говора... и така... Знам, че е златен, но пък доста хора носят жълти, позлатени, медени, бронзови и златисти часовници, та не би трябвало да се набива много на очи, още повече е розово злато, и не жълтее някак си така просташки, издава великолепие, има благородна осанка, а пък златото само по себе си придава едно невероятно усещане, което не мога да опиша. Имал съм няколко златни часовника, просто красотата и чистотата на този рядък метал са наистина страхотни, и специални. Освен, че ме зарадва силно, ме накара да се замисля над неща, които по принцип всички избягваме, всички ние, няма да навлизам в подробности, че ще излезе мъчителна тирада. Защо този предмет е толкова специален не мога да обясня, но наистина ме впечатли много силно. Един наистина страхотен часовник, респектиращ и силно въздействащ, това е малка част от всичко, което мога да споделя, няма да изпадам в повече дерзания, защото се боя, че ще стана досаден и тетралектичен... Наистина от все сърце пожелавам на всеки да се радва така силно, от душа на часовниците си. Тези безценни машинки, които са непрекъснато с нас, носещи спомени и усещания, каквито не може да предостави и най-добрата форография го заслужават. Все пак на този свят материалните неща, които могат да доставят такова удоволствие за мен специално не са много.. електронните джаджи, колите, всичко е преходно и пошло, бижута, гривни пръстени и т.н. украшения без смисъл. Часовникът е функционално и полезно украшение, удобно, което има истински смисъл, и е наистина полезно. А за мен (да не кажа нас болните мозъци, да не засегна неволно някой) като си знам, че там някъде под ръкава сгушен тихичко тик-така някаква такава машинка и си се навива неуморно, без да спира, цъка, колелцата се въртят, подскачат, стрелките мърдат без да спят, местят се ринговете, и показва час, дата в безкомпромисната си механична рапсодия.. това е едно от най-големите удоволствия. Та така, надявам се да са интересни снимките, и това кратко ревю да се превърне в едни наистина приятно изминали десетина минути от животът ви. Пожелавам на всички той да бъде дълъг, щастлив, успешен, изпълнен с много позитивни емоции и незабравими моменти, разбира се, и не на последно място много интересни любими часовници.


Поздрави ::drinks::
Изображение

evograd
Почитател
Мнения: 353
Регистриран: 13 12 2011, 14:38
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от evograd » 31 10 2015, 09:23

:clap:

otof
Маниак
Мнения: 9234
Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Местоположение: Поморие

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от otof » 31 10 2015, 09:34

Изключително високо ниво,благодаря :thumbup:
Изображение

batrum
Активен
Мнения: 247
Регистриран: 17 04 2012, 08:49

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от batrum » 31 10 2015, 10:03

Човече!!!
Изчетох го на един дъх!
Благодаря за споделеното!
Разкошен часовник!
Със здраве да го носиш.
Законите на Мърфи в повечето случаи побеждават Бръснача на Окам!

Потребителски аватар
ivanovnov
Маниак
Мнения: 2931
Регистриран: 20 08 2012, 12:29
Местоположение: София/България

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от ivanovnov » 31 10 2015, 10:06

Прекрасен часовник и страхотно ревю със страхотни снимки, благодаря :)
...go forward...

west hamm
Маниак
Мнения: 520
Регистриран: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от west hamm » 31 10 2015, 10:09

Уникално :crazy: Дълго да те радва и благодаря , че го сподели . А сега как да си пия кафето :))

Потребителски аватар
Georgi_G
Активен
Мнения: 114
Регистриран: 06 01 2015, 18:01
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от Georgi_G » 31 10 2015, 10:22

Фен съм ти човече! Жив и здрав!
Благодаря.

shtora
Маниак
Мнения: 1613
Регистриран: 05 01 2010, 14:06
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от shtora » 31 10 2015, 10:26

Благодаря за много красивото изживяване.
Разкошно бижу, блестящо представено.
:clap:
Да радва много много дълго!

Потребителски аватар
pm03
Маниак
Мнения: 870
Регистриран: 26 06 2015, 12:40

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от pm03 » 31 10 2015, 10:31

:crazy: :crazy: :crazy: :crazy:
Страхотно,разкошно, увличащо ревю, е слабо да се каже!!!
А за часовника съсем съм без думи. ( виж емотиконите)
Благодаря за споделените емоции!

vene_lin
Активен
Мнения: 138
Регистриран: 29 05 2011, 11:07
Местоположение: Плевен

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от vene_lin » 31 10 2015, 13:43

Благодаря за прекрасното представяне! Аз и жена ми сме заредени емоционално за дни напред.

Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР
Мнения: 7867
Регистриран: 29 09 2009, 15:55
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от stdenev » 31 10 2015, 14:22

Коментарът е излишен... :clap: :clap: :clap:
Fine quality is remembered long after the pain of spending money!!!

Потребителски аватар
klon
МОДЕРАТОР
Мнения: 2922
Регистриран: 17 08 2011, 13:14
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от klon » 31 10 2015, 14:42

От отдавна чаках твое ревю.
Благодаря.

::drinks:: :clap: :clap: :clap: :clap:

Потребителски аватар
franka
Маниак
Мнения: 1267
Регистриран: 30 11 2012, 22:09
Местоположение: Бургас

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от franka » 31 10 2015, 14:49

ПРЕКРАСЕН часовник!!!!! От любопитство- тази катарама е много стилна и оригинална , но не ти ли създава проблеми? Не я ли закачаш по дрехи , плоскости и други места?

Потребителски аватар
marind
Маниак
Мнения: 2287
Регистриран: 20 12 2011, 14:50
Местоположение: Варна

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от marind » 31 10 2015, 15:04

Убийствено ревю, на страхотен часовник! Поздравления, Пени! :clap: Снимките с лупата направо къртят! ::drinks::
В чест на модераторския любимец OSKAR.
Джомолунгма – майката на небесата!
Евала, Майна, не знам как го постигаш, но искам и аз да го мога като теб!
*****the King of the watches*****

Потребителски аватар
gata05
Маниак
Мнения: 1693
Регистриран: 22 05 2014, 13:23

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от gata05 » 31 10 2015, 15:42

Истинско произведение на изкуството!Страхотен!
:clap: :clap: :clap:

monopola
МОДЕРАТОР
Мнения: 4349
Регистриран: 16 08 2011, 15:12

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от monopola » 31 10 2015, 16:00

Евала бре! Ама наистина бахти якото ревю! Снимките с лупата са тотален удар, БРАВО :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
моите часовници за продажба: http://strelki.info/viewtopic.php?f=80&t=12857

Коментари от сделки с мен: http://strelki.info/viewtopic.php?f=56&t=12046

wheezy
Маниак
Мнения: 673
Регистриран: 15 11 2013, 22:33

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от wheezy » 31 10 2015, 16:43

Човек.... тези снимки, тези лупи и тн... Шапки долу просто.
Before:
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500;

Потребителски аватар
Prisadov
Маниак
Мнения: 2358
Регистриран: 07 05 2012, 14:11
Местоположение: Пловдив

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от Prisadov » 31 10 2015, 17:49

Пени, страхотно Ревю, както винаги. Много ти благодаря, че го сподели. Часовника го заслужава!
БРУТАЛЕН във всяко едно отношение ! Пожелавам ти, винаги да те радва така !

Злати....

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Мнения: 7345
Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от phil05 » 31 10 2015, 18:16

:shock: Не-човешки написано... ::thumb:: Все едно излизаш от страхотен филм, или концерт, от тези дето рядко се случват. Прочел съм стотици тестове и ревюта, по списания, нета, къде ли не, повечето конфекция, ужким заредени със щипка емоция, но това тук... Ето това и доста други ревюта тук е според мен супер принос и нещо много интересно и важно за форума и не само тук.
Това при положение, че тази марка нещо не я долюбвам, мое мнение. Сега нещата след това ревю са доста по - различни :) ::drinks:: .
Offtopic: покажи
А това във увода – не си заслужава да го мислиш и да го споменаваш.
То още Любен Каравелов го е описал това нашенското, дето му робуваме. Дядо Либен, или кой и как беше...„Не е работата да купиш хубав ат, работата е да купиш хубав ат за малко пари...“ И накрая се разминава с хубавия кон и за малко пари. Да не се набута. Щото това най - важното.
Всезнайковците, дето всичко им е ясно, нека да си ровят и да сравняват кой, как и за колко колко купил и продал. И интересен часовник и такава интересна приказка за него – с примерно нек'ва електроника и SSD карти, дето минават и заминават и съответните „добри търговски практики“. Може пък някой такъв да прочете и усети приказката - ако иска. Че да да се отърве от тъпия червей – дали пък не се набутах? За да усети и се изкефи на несравнимо по важното.
Добре, че я има тая приказка и лудост, защото иначе всички отиваме в Технополис ::angry:: .

Потребителски аватар
Sir Tomaz
Маниак
Мнения: 5705
Регистриран: 02 09 2010, 13:19
Местоположение: София

Re: ✍ РЕВЮ ➳ Jacob&Co H24 ⌚

Мнение от Sir Tomaz » 31 10 2015, 19:51

Наистина се радвам, че ви е харесало. Благодаря на всички от сърце за добрите отзиви. ::drinks:: ::drinks::

franka написа:От любопитство- тази катарама е много стилна и оригинална , но не ти ли създава проблеми? Не я ли закачаш по дрехи , плоскости и други места?
Ами не, тя е направена доста прибрана и няма ръбове или остри части, които да закачат, а и е леко закривена по формата на китката, та няма проблеми общо взето. Другото умно решение, е че е са я направили така, че да стои малко по-нагоре, т.е. не е долу по средата на китката, а малко по-високо стои, т.е. като подпреш ръка пишейки, работейки на компютъра, с мишката и т.н. катарама не опира в повърхността - маса, бюро, пад и т.н., та не се надира, доста функционално и практично решение. А и сега... да не си кривя душата, аз си имам вече изградени с години навици (по-скоро изкривявания :lol: ) покрай часовниците и подсъзнателно си внимавам, като правя нещо, с ръката на която имам часовник, какъвто и да е, касио или брейтлинг, все си пазя.. пък ако нямам часовник съм като с тикове.. все се стряскам къде ми е часовника.. ненормална история, ама какво да се прави. :oops:
Изображение

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”