MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Потребителски аватар
ivanovnov
Маниак
Мнения: 2966
Регистриран: 20 08 2012, 12:29
Местоположение: София/България

MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от ivanovnov » 31 01 2016, 19:54

Вече и аз съм горд собственик на часовник от микробранд и то не на какъв да е, а с каса от месинг :) ::up::
ето го и него, в цялото му величие :)

Изображение
MARANEZ RAWAI 45 brass green cali накратко за ориентир :)

И в началото да се отпусна в леко лирическо отклонение и да дам един пример за богатството на информация във Форума, удоволствието от общуването с хора имащи общи интереси и разбирания, доколкото е възможно да съвпадат разбира се :)
Всичко това по някакъв начин се преплете и самият часовник се появи в резултат на пресичане на всички тези самостоятелни и отделни фактори, с пресечна точка тук във Форума, :) защото може би точно покупката на този часовник, откриването на марката, мястото откъдето да го поръчам и дори финансирането на покупката, всичко това се случи благодарение на Форума. Обяснявам накратко, за който му е интересно: намирането на Форума откри пред мен огромно количество интересна информация касаеща света на часовниците, така разбрах за т. нар. "микробрандове". Впоследствие започнах да търся информация какво е това микробранд и къде се намират, какво предлагат и най-важното как да избера този, който на мен ми допада най-много. Покрай Форума, колегите и търсенето в нета освен микробрандовете открих и часовниците от различни материали (до преди това си знаех само полимер и стомана, черно ПВД, златно ПВД :lol: ) и накрая, след като избрах точния часовник и марка, отново във Форума, продадох един мой друг часовник и по този начин осигурих финансиране за настоящия ::drinks:: та дано да съм успял да Ви обясня как се пресякоха всички тези отделни линии с общото помежду им един форум и един часовник :)

Сега започвам и за часовника :))
От разглеждане и четене още преди година си бях харесал моделите на Маранез. Маранез е микробранд позициониран в Хонг Конг и това е всичко, което може да намерите за тях, край. Важното е, че са много любезни и отзивчиви, часовниците се изпращат почти веднага след плащане и идват бързо, добре са опаковани, получавате допълнителни подаръчета, като втора каишка, инструмент за смяна на каишка, абе приятно ти става като се прибереш вкъщи и си го разопаковаш :))
Сега и обяснението защо избрах този микробранд, след като в момента така да се каже, че е епохата на микробрандовете и е пълно с тях :), защото Маранез са известни основно с трибютите/хомиджите/копията/копирането на модели на един много известен италиански производител... :lol:, въпреки, че теорията на Маранез е, че произвеждат часовници с препратка към автентичния дизайн на италианските военни часовници от навремето. Да речем, че има някакъв резон и да продължим нататък, друго с каквото са известни е това, че предлагат часовници от месинг и бронз.
Първоначално си бях харесал модела Bangla 44, но като излезе този Rawai и направо се влюбих в него и бях сигурен, че ще е той :thumbup:

В желанието си да събера повече информация за самия модел и неговата идея, защото винаги като се говори за италиански военен дизайн е "замесена" една друга компания, се натъкнах на нещо много интересно, самият модел би трябвало да е трибют на автентичен стар италиански военен часовник. Но се оказва, че Панераи са произвели през 1956 г. модела Egiziano (проектирането на който е започнало още през 1954 г.), в ограничен брой за египетския флот изключително скъп и рядък модел. Този Egiziano е бил с диаметър на корпуса 60 мм и със сериозна водоустойчивост, с две думи истински професионален инструмент, външният му вид и дизайн са близки до този използван от Маранез. През 2009 г. Панераи пускат ограничена серия от 500 бр. (PAM 00341) официален трибют на същия този легендарен Egiziano със същите пропорции и дизайн, явно сами си правят трибют/хомидж ;)
ето и няколко снимки наистина изглежда впечатляващ :)
Изображение
абе яката работа
Изображение
Изображение
но да продължим напред, все пак ревюто не е на този часовник :))

Понеже все пак се зарових да видя, този ли модел точно е инспирарал дизайнерите на Maranez и, о чудо :lol: :lol: :lol: оказа се, че явно друг часовник е послужил за идея на направата на Rawai, а именно един модел на друг микробранд, който прави хомиджи само на стари италиански военни часовници, т. нар. The Retrospect Watch Company или RWC и моделът им Egiziano 1954, с диаметър на касата "само" 47 мм, ако ви е интересно може да разгледате сайта им http://www.retrospectwatch.com/1954.html. Та тук отново под наименованието стар военен италиански дизайн изплува най-известната компания в сферата :lol: , но какво да се прави, шанс :) ето и няколко снимки на хомиджа/трибюта към Egiziano на Панераи, който е кръстен Egiziano 1954, slu4aenos? ne misla! ::up::
Изображение
Изображение
и какво се оказва в крайна сметка в момента имам един хомидж/трибют на хомидж/трибют на модела Egiziano на Панераи, или както казват Maranez и RWC по-скоро един часовник трибют към стария италиански военен дизайн, абе обърках се малко, но на кой както му харесва :lol:

Та сега вече спокойно да преминем към часовника, Мaranez предлагат този модел в изключително разнообразна гама. Два размера 45 мм и 49 мм, ако се спрете на 45 мм (какъвто е моят) имате още по голям избор на материали и циферблати, дори и стрелки. Моделът 49 мм се предлага само в месингова каса и с циферблат тип сандвич (познатия циферблат тип "Панераи") като има избор между зелен, син и черен циферблат , моделът 45 мм се предлага в каса от стомана и от месинг, с циферблат тип "сандвич" или тип "California dial" със секундна стрелка, цветовете на циферблатите са доста, син, зелен, кафяв, черен, има опция за златни или сребърни стрелки, абе има не е като да няма ето го и линка: http://www.maranez.com/rawai-45.php

Лично аз избрах месингова каса, със зелен циферблат тип "california dial" със секундна стрелка, харесва ми този модел, 45 мм ми застана идеално на китката
Изображение
часовникът е масивен, но много добре направен, има извити лъгове, които застават супер на ръката и не се мести, нито се накланя на някоя страна
Изображение
още една снимка с друга каишка, зулу, с което също е стабилно закрепен на ръката
Изображение

стъклото е минерално изпъкнало, изглежда страхотно с това изпъкнало стъкло
Изображение
и тук не знам дали ще можете да видите, но стъклото е изпъкнало точно на нивото на четирите основни маркера върху безела, което е преценено идеално ::huh::
Изображение
и тук също
Изображение

Водоустойчивостта е 300 м, като отзад се вижда масивен капак на винт направен от стомана с логото на компанията, не мога да отрека, че това лого ме разби още, когато го видях за пръв път, гола мацка с плавници...хахаххах...
Изображение

патентите, ако може въобще да се нарекат патенти са направо два метални болта, които са масивни и се завиват направо в касата, това пък от своя страна позволява да се сменят каишките лесно и бързо. Разстоянието между лъговете е 24 мм, но каишките седят съвсем естествено спрямо размера на часовника :))
Изображение
ето тук с каишка
Изображение
широчината от 24 мм не се забелязва като нещо правещо впечатление :)
снимка и на бъкъла, на който присъства логото отново и това изглежда много кефещо, бъкълът е месингов също :)
Изображение

и преминаваме към коронката на часовника, е тя е един от детайлите, който най-много ме привлича да разглеждам в този часовник. Много масивна коронка на винт, завива се изключително приятно и плавно, винаги съвпада точно резбата :)
Изображение
ето я Коронката :)
Изображение
коронката при завито положение влиза в протектор, който е част от самата каса и от нейната форма, много красиво е направено, въпреки че е грубианско в излъчването си, формите са много плавни и меки
Изображение
и може би на някой няма да му се радва, но коронката и протектора не обиват на ръката и са някакси във въздуха :)
Изображение
коронката само да добавя е изцяло от месинг също, а не е с покритие, като при други модели и една последна снимка на ръка
Изображение

и за финал да Ви представя и безела, ами много ми харесва, и той има едно грубо и недодялано излъчване, но ако се загледате внимателно се вижда, как внимателно е направен, със заоблени в горната точка равнини и назъбени повърхности в самото си начало :)
Изображение
и от друг ъгъл една снимка
Изображение

Часовникът е започнал вече да патинира, в началото беше лъскав със златен цвят, сега вече придобива един вид, как да кажа по-античен, по-топъл, по-приятен някакси, от ден на ден като го гледаш как се променя и си го чувстваш по свой дет' се вика... :lol: :lol: :lol: ...ами това е дано да Ви е забавлявало това ревю и да Ви сте си прекарали няколко приятни минути ::drinks::
...go forward...

Потребителски аватар
senna
Маниак
Мнения: 3194
Регистриран: 02 03 2010, 22:11

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от senna » 31 01 2016, 20:29

Браво! Приятно четиво, чудесно синтезирана информация, за снимките съм без думи ::huh::
::thumb:: :clap: ::drinks::
”Никой не е толкова безинтересен колкото един човек без интереси.”

taipan
Маниак
Мнения: 2910
Регистриран: 27 07 2011, 13:32

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от taipan » 31 01 2016, 21:23

Интересен часовник, напомня ми каската на водолазите от преди 40г. ретро визия. Абе момче, ти вместо да четеш ревюта пишеш!!
The law is only thing capable of making people equal.

Потребителски аватар
alexandrov
Маниак
Мнения: 747
Регистриран: 10 07 2013, 17:26

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от alexandrov » 31 01 2016, 22:27

Steam Punk ::up::

batrum
Активен
Мнения: 248
Регистриран: 17 04 2012, 08:49

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от batrum » 31 01 2016, 22:47

Нави ме от раз!!!
Ще купувам!
Ревюто ти е УНИКАЛНО!
Законите на Мърфи в повечето случаи побеждават Бръснача на Окам!

Потребителски аватар
klon
МОДЕРАТОР
Мнения: 2922
Регистриран: 17 08 2011, 13:14
Местоположение: София

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от klon » 31 01 2016, 22:51

Страхотен е . Мерси че сподели. ::drinks::

Потребителски аватар
DocVader
Маниак
Мнения: 2958
Регистриран: 25 02 2012, 12:30
Местоположение: Пловдив

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от DocVader » 31 01 2016, 23:59

Страшно ревю на страшен часовник.
Естествената тъпота побеждава изкуствения интелект. Винаги.

Потребителски аватар
NKazakov
Маниак
Мнения: 791
Регистриран: 11 09 2014, 22:19
Местоположение: Любимец

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от NKazakov » 01 02 2016, 00:23

Много яко ревю на страхотен часовник.............от доста време точа лиги по него.
“The quality goes in, before the name goes on.”

west hamm
Маниак
Мнения: 527
Регистриран: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от west hamm » 01 02 2016, 12:22

Благодаря Ясене, страшно представяне на това чудовище :) Виктор е главният виновник да се запаля по бранда ::thumb::

Потребителски аватар
Sir Tomaz
Маниак
Мнения: 5705
Регистриран: 02 09 2010, 13:19
Местоположение: София

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от Sir Tomaz » 01 02 2016, 13:19

Много е готин, мен ме изкефи. Още повече, че е със секундна стрелка, като гледам на сайта им го има само без такава. Единствено може би, че е плексиглас, а не сапфир стъклото малко ме притеснява, не знам. Страхотен е. ::drinks::
Изображение

Потребителски аватар
gata05
Маниак
Мнения: 1713
Регистриран: 22 05 2014, 13:23

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от gata05 » 01 02 2016, 18:15

:clap: :clap: :clap:
Страхотно представяне на този чудесен часовник.Логото на задния капак кърти ::cool::

Потребителски аватар
DocVader
Маниак
Мнения: 2958
Регистриран: 25 02 2012, 12:30
Местоположение: Пловдив

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от DocVader » 01 02 2016, 19:55

Само да добавя. След първото издание на Rawai качеството на стоковите кожени каишки скочи наистина до високо ниво, напълно неочаквана за китова такава. А и каишката, и гумата са си със собствена катарама.
Естествената тъпота побеждава изкуствения интелект. Винаги.

Потребителски аватар
Blond
Маниак
Мнения: 1015
Регистриран: 09 03 2013, 19:30
Местоположение: София
Контакти:

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от Blond » 02 02 2016, 16:36

Отдавна "точа лиги" по стоманената версия.
Благодаря за ревюто!

Torro
Маниак
Мнения: 3120
Регистриран: 07 10 2012, 17:05
Местоположение: гр. София

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от Torro » 03 02 2016, 14:55

Много як часовник! Мечта ми е да имам бронзов или месингов часовник с такава визия!

west hamm
Маниак
Мнения: 527
Регистриран: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от west hamm » 03 02 2016, 15:19

Вчера благодарение на Ясен се докоснах до това животно . Прекрасен часовник , а кожата наистина е супер . :wtf: Ясене благодарности ::drinks:: А 49ката на Виктор сигурно ще ми скъса ръката ::yahoo::

Потребителски аватар
ivanovnov
Маниак
Мнения: 2966
Регистриран: 20 08 2012, 12:29
Местоположение: София/България

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от ivanovnov » 03 02 2016, 15:32

49-ката на моята малка китка сигурно ще изглежда като все едно съм си взел будилника за навън...хахаххахах...
...go forward...

west hamm
Маниак
Мнения: 527
Регистриран: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от west hamm » 03 02 2016, 15:51

Нямам търпение да пристигне 47 цата ::yahoo:: Ще направиш едно кръгче с нея хахахах ::thumb::

Потребителски аватар
ipolit
Маниак
Мнения: 1082
Регистриран: 08 03 2011, 15:47

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от ipolit » 12 02 2016, 21:42

Готино ревю. Браво.

Sent from my Redmi 2 using Tapatalk
Восток Амфибия Министерские
МакТайм Хронограф Лунна фаза
Orient ER2A005Y Aviator
hmt Janata

В продажба - http://strelki.info/viewtopic.php?f=98&t=36125

Потребителски аватар
ivanovnov
Маниак
Мнения: 2966
Регистриран: 20 08 2012, 12:29
Местоположение: София/България

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от ivanovnov » 18 09 2016, 23:38

покрай търсенето на това ревю за конкурса, след като го препрочетох ми се стори, че няма да е лошо да постна снимки на вида на часовника в момента :)
ето няколко снимки след 8 месеца носене
Изображение

Изображение

Изображение

тук вече е след 9 месеца, като това е сезонът на жегите :) вижда се че има промяна в цвета
Изображение

Изображение

и сега снимки от днес след цяло лято :)
Изображение

Изображение

интересно как се променя с времето, много ме радва, искам да отбележа, че не съм му правил нищо, нося си го много внимателно и се грижа за касата. винаги го забърсвам от потта с влажна кърпа, веднага щом го сваля от ръката :)
...go forward...

Потребителски аватар
tzetz
Почитател
Мнения: 498
Регистриран: 08 04 2013, 13:53

Re: MARANEZ RAWAI 45 brass green cali

Мнение от tzetz » 19 09 2016, 00:03

Грабна ме и ревюто и марката! Поздравления!
А подсветката трайна ли е? Като глеам май и индеските са светещи...
Да оставим шаха на мира, да пием по бира!

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”