Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачански!

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.

Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачански!

Мнениеот tzetz » 01 07 2017, 19:32

Здравейте приятели,
Всичко започна така...
Бях позабравил стария приятел Аури, макар, че доста попреживяхме заедно. По волята на собственика му бе се сдобил с почти-пенсионерско съществуване край кутията за часовници, където достъпът бе ограничен за аристократичните му маркови събратя, а той - като един истински "изпаднал германец", събираше "трохите" от времето на ръката на господаря си.
А бе толкова суетен!!! ::angel::
Всяка сутрин се изпъчваше пред огледалото, гледаше се дълго и продължително и се питаше дали секундната му стрелка е все така достатъчно остра, и дали датникът му се е превъртял на точния ден и дата, както подобава на един чистокръвен кварц.

Изображение

Понякога го глождеха съмниения, дали собственикът му няма напълно да му отнеме службата, като го замени с растение, подобно на бедния Амадор, от "Новите съседи", от които не пропускаше епизод! (Битието извън луксозна кутия си имаше и своите предимства) ::up::

Изображение

Наместо туй, не само си спомних с любов за него, но дори реших да го направя Главен Герой на настоящето ревю. Герой преобразен, нетипичен, който така да се каже си бе и изначало симпатяга...

Той бе започнал скучна кариера в щанд на Лидъл, като част от сезонна колекция мъжки и дамски часовници през 2012 или 2013 година, за да бъда по-точен, някъде по онова време:

Изображение

Бяха го създали с каса диаметър: 40 мм. Височина 8мм.
Материал - неръждаема стомана. Механизъм кварц - немско-местен - ОWIM GmbH&Co. :)
Циферблат стрелки - четете нататък...

Горкият часовник бе единственият останал на щанда и реших спонтанно да му намеря нов собственик, след като го поразгледах в детайли и веднага ми напомни за култовото Сейко 5 Спорт, но в интересно хамелеоново-кафяво изпълнение.
Тогава не знаех, че тепърва купувам само нотите на бъдещата ария Ария Auriol, които тепърва ще бъдат подредени в моето лично петолиние за да се получи един истински, лично-претворен хомидж. Или ако трябва да слушам часовникарката, която в движение му смени механизма – истински Изхомидж по врачански. От местния глагол „изхомвам”, в значението му оклепазявам, развалям нещо готово и хубаво (на село използват също и "изклоцатвам" :lol: ). Тя визираше резултатите от напъните на трепетните ми пръсти поставящи светомаса по засуканите цифри на циферблата и трите стрелки…
Ех, ако знаеше колко старание, пот и време са отнели тези зелени светулчици на кафявото поле, за да достигнат максималното съвършенство на една такава груба финост, сигурно щеше да го нарече шедьовър. Но тя само смръщи вежди и заключи: „На кой му е хрумнало така грозно (почти граничещо със зловещо) да клепе заради една подсветка!” Плахо отвърнах – Аз. И укорът затихна все тъй бурно, както се бе зародил, защото аз в края на краищата, плащащият сметката бях твореца, а не неизвестен колега от бранша, който рецептата позволява да бъде поръсен с 1-2 лъжички кусури, за вкус.
Но да се върнем в Лидл. Усмихнато момиче ме таксува 19.90 за мимолетната ми прищявка, която веднагически, още същата вечер бе лишена от пенсионерската си каишка, която замина по направление при един натурален, „100% фреш” пенсионер и бе интегрирана с благодарност и признателност под формата на шишенце домашна ракия, от таз дето не е нужно да е в големи количества, защото вкръпва на момента.
Дотук добре. ААууу-че-сделка-риолът ми харесваше от ден на ден повече с белите си стрелки и цифри на фона на променливо-кафявото и бляскавата полирана стомана на касата. Стъпка едно на кустомизирането на хомиджа, бе отварянето му и поставянето на моя светомаса върху цифрите и стрелките. Тук паднаха големите пот и кръв в боя, защото по-малко ни е било учението преди това. Но щом желанието и мотивацията бяха повече от необходимото, то и резултатите не закъсняха:
Изображение
Почти като оригинала:
Изображение
И нареди се той на място си достойно, сред другите достойни членове:
Изображение

И веднъж стартирало, изхомването трябваше да продължи без оглед на себестойността си!

Последва смела поръчка от ибей за трийсетаче, която закова цената на инвестицията на 50 лв. но леката, мека и гъвкава естествена кожа, с дупки, предотврятяващи обилно изпотяване, показаха, че услията и средствата не са отшли на халост.

Изображение

Знам, може би и вие, както и аз сме чел теми за ювелирни хомидж изпълнения на истински майстори в любимия ни форум, но моето бидейки изхомидж, без претенции, случил се повече на база вложени пари и фантазия, отколкото умения, заслужава да се нареди в графата „рядко и от сърце“, нещо, което може да бъде видяно, в strelki.info само! Ей, хем има рима, хем е вярно! :lol:

В новите си дрехи, арията Ауриол на сцена зазвуча така: (та-да-да-даа)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
:clap:
И тогава, тъкмо като ми се разгони кравата, взе че ми умря бика. Малко след като започнах активно да се радвам на постигнатото, на въпросната ария и дефектира главната цигулка. Изглежда сама не успя да преживее новия вид на дома си. С две думи, механизмът започна да спира и тръгва по собствено усмотрение, без оглед на заряда на батерията си. Така започнах и аз да обърквам графика за жена, пиене, работа, всичко се омеша. Почвам да работя, а то станало време за пиене, току сядам да пия, а жената крещи: „Кое време е да пиеш бе, ти гледаш ли колко е часа, заспивам без теб!“ Поглеждам, то за любовница много късно станало.
Това ме натъжи… :( .
Изображение
Уж еднакво ни времето с жената, ама не баш…

И тъй се затъркаляха дните, месеците, докато…


През една командировка в София разхождам се на почивката и хоп гледам часовникар. Влязох вътре, добър ден, може ли да видите този механизъм?
Жената погледна, рече и отсече: Ремонт не, но тук ще пасне идеално една оригинална Miyota, с една нова батерия за 50 лв – 35 + 15 работа.
Не се и замислих, хората казват времето е пари! Приех офертата и на другия ден получих новия си часовник, по-точен от английската кралица, когато ходи до тоалетна. Тогава си поговорихме и за "цапаното дупе с тикви", т.е. "брилянтно" нанесената подсветка, описано по-горе в ревюто. :shh:

Равносметката:
Закупих един хомидж на Сейко 5, модел SNZG15K1, ей-така, на майтап - хамелеоново кафяв, от Лидл за 20 лв и светомаса нова поставих, рисувайки като Гоген, с клечка за зъби и моята фина и неповлияна от годините ръчен труд, моторика. Нова каишка му взех, кожена каишка, естествена кожа, за 30 лв. В знак на протест, механизмът му се скапа, сложих оригинална Мийота в София - за 50 лв с труда и новата батерия. Накрая стана чуден като за 100 лв... В чест на всички усилия и безкрайната ми любов към часовниците, поставям тук този "wristshot of the day", за финална нота на арията Ауриол, написана по нотите на Сейко 5, а с други думи най-вдъхновяващия изхомидж по Врачански, случвал се по тези ширини.

Изображение

Offtopic: покажи
П.П. Разбира се, доверих се и на качественото китайско, за да опитам от всичките аспекти на сейко 5 хомиджеството, в най-любимия циферблатен цвят…
Изображение
Изображение


Така или иначе, моят стар приятел Аури е часовникът, който топли по-силно сърцето ми. И бидейки суетен, когато получи от Дядо Коледа нова "ливрея", в неговия цвят, той целият засия от щастие! ::yahoo::

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Неусетно, "изпадналият германец" стана истински крал на хомиджите, бохем тик-тач и личен обитател на луксозната кутия. И колкото повече се стъмваше, той по-силно сияеше...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И днес някъде някой може да види такъв наживо носен, ако посети северозападна България! Така, с една интересна история започва всяка легенда!
Последна промяна tzetz на 19 01 2018, 21:02, променена общо 21 пъти
Да оставим шаха на мира, да пием по бира!
Аватар
tzetz
Почитател
 
Мнения: 408
Регистриран на: 08 04 2013, 13:53

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот petarstoil » 01 07 2017, 20:30

:clap: Това ревю иде като свеж северозападен полъх в иначе убийствения откъм температурно изражение "Джулай афтърморнинг" ::drinks:: !
Аватар
petarstoil
Маниак
 
Мнения: 1260
Регистриран на: 04 12 2015, 18:57
Местоположение: Пловдив

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот ivo p » 01 07 2017, 22:59

Лелеее, жестоко.

Рядко ми се случва да прочета всеки ред. Изкрено се забавлявах.

Супер ревю,!благодаря за което.
Аватар
ivo p
Маниак
 
Мнения: 934
Регистриран на: 20 09 2014, 11:31

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот west hamm » 02 07 2017, 10:01

Страхотно четиво за сутрешното кафе ::up::
Благодаря за споделеното :thumbup:
west hamm
Маниак
 
Мнения: 520
Регистриран на: 19 03 2015, 15:48
Местоположение: София

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот stdenev » 02 07 2017, 10:38

Радой Ралин... :))
Страхотен стил на писане и много забавно ревю. :clap:
Часовникът е станал супер, не е за "кашмер", както казват по вашия край. ::drinks::
Fine quality is remembered long after the pain of spending money!!!
Аватар
stdenev
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 7385
Регистриран на: 29 09 2009, 15:55
Местоположение: София

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот Lamer » 12 07 2017, 21:51

:clap:
Отдавна не бях чел нещо,....щях да напиша "толкова приятно за четене". Това клише, никак не подхожда на текста.
Свежо! Поздравления! :clap:
Аватар
Lamer
Маниак
 
Мнения: 1400
Регистриран на: 22 02 2010, 19:39
Местоположение: София

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот tzetz » 18 01 2018, 11:19

Благодаря за отзивите приятели!
Днес имайки свободни минутка-две, за да бъда по-точен някъде толкова и две шепи вдъхновение, специално преди да изтече срокът за кандидатсване на тазгодишния конкурс, допълних и дадох завършен вид на ревюто си. Сега вече с чиста свъвест мога да го пусна по нанадолнището на гласуването - пък, каквото стане! ::drinks::
Да оставим шаха на мира, да пием по бира!
Аватар
tzetz
Почитател
 
Мнения: 408
Регистриран на: 08 04 2013, 13:53

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот gruncheva » 19 01 2018, 08:23

Супер забавно и свежарско до ... споменаването на нещо там за любовница!:-)
gruncheva
Новобранец
 
Мнения: 2
Регистриран на: 09 10 2015, 20:36

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот stoncheva » 23 01 2018, 20:41

Забавно и за баби - моята глава не ги ражда такива бисери :)))
Баба с интернет умения!
stoncheva
Новобранец
 
Мнения: 2
Регистриран на: 29 09 2015, 09:35

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот TheNet » 24 01 2018, 00:02

Страхотно ревю.
Изчетох го до последното изречение!
дислексия, Вход Мениджър мнение, метални стълби, контактно-заварени скари
Последна промяна TheNet на 25 01 2018, 16:07, променена общо 1 път
TheNet
Новобранец
 
Мнения: 17
Регистриран на: 01 12 2017, 11:08

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот Ирина Петрова » 25 01 2018, 12:16

Не съм подозирала, че познавам такъв талант! Развесели ни в офиса тая сутрин! ;) Чакаме следващото ти творение, Цец!
Ирина Петрова
Новобранец
 
Мнения: 1
Регистриран на: 25 01 2018, 12:10

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот trk2 » 25 01 2018, 14:46

Моториката не се влияе от ръчния труд Цец, а по-скоро от психическото напрежение и стреса. При теб нещата се получават, предполагам, че с необходимата екипировка и ноухау може да постигнеш отлични резултати. Добре дошли на колежките от офиса и мерси, че ни светнахте за името на нашия герой, винаги съм се чудил как се изговаря този ник :)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
trk2
МОДЕРАТОР
 
Мнения: 7804
Регистриран на: 08 01 2011, 10:44

Re: Ария Auriol по нотите на Seiko 5 или Изхомидж по врачанс

Мнениеот otof » 25 01 2018, 15:38

Ирина Петрова написа:Не съм подозирала, че познавам такъв талант! Развесели ни в офиса тая сутрин! ;) Чакаме следващото ти творение, Цец!

Мен също ме развесели :thumbup:
Изображение
Аватар
otof
Маниак
 
Мнения: 8764
Регистриран на: 04 06 2011, 17:39
Местоположение: Поморие


Назад към Ревюта и снимки на часовници

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.