Не успях да намеря подобна тема с търсачката, но ако е мой пропуск, моля админите, долното да бъде преместено на правилното място.
Преди месец, два четох един текст на Робърт-Ян от Fratello, в който обясняваше за произхода на любовта му към часовниците на Omega и как по семейни празници носи наследствените си часовници. Коледа наближава, а това е най-честият повод да бъде със семействата си и се замислих, че често тук в Стрелките също споменаваме „наследствени“ часовници – понякога някой смята, че е получил златната рибка
Който желае, може да сподели снимки и няколко реда, за когото е глупаво – моля да пропусне без да коментира. Нека цари Коледният дух
Часовникът в моя случай е Raketa, Made in USSR, която като малък помня, че дядо ми носеше активно. Не ми я предаде, но я намерих преди няколко години, като правех разчистване. Пазя само няколко снимки от вида на часовника както го открих, но мисля, че дават ясна представа. Механизмът мисля е 2609, 16 камъка, като в касата беше влизала влага. Циферът беше доста пострадал, секундната стрелка липсваше, златното покритие от 20 микрона беше в доста лошо състояние, стъклото също беше зле:

Часовникът се разходи до Пловдив, където Хемингуей Старши му вдъхна нов живот и вече три години ме радва с новия си вид (да, има сменени части – джам, коронка..., но аз обичам да си нося часовниците). Нещата за мен си паснаха супер с една кожа от Отоф Така днес имам възможност да нося, когато ми е приятно, въпреки малкият размер дори за мен, един спомен от човек, когото много обичам.

Ако друг желае да сподели нещо – моля, включвайте се