Ultra Thin до Ultra Thin

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Потребителски аватар
ayl
Почитател
Регистриран: 02 01 2016, 13:11

Ultra Thin до Ultra Thin

Мнение от ayl » 20 09 2020, 12:06

Малко сравнение между два часовника, които освен това, че имат еднаква дебелина на корпусите, нямат нищо общо помежду си.

Jaeger-leCoultre Master Ultra Thin Moon Ref. 1368470:
Диаметър: 39 мм
Дебелина: 9.9 мм
Каса: Стомана
Тегло с каишката: 68 гр.

Изображение

Casio Oceanus Manta OCW-S5000-1AJF:
Диаметър: 42 мм
Дебелина: 9.5 мм
Каса: Титан
Тегло с верижката: 82 гр.

Изображение

Има и още едно нещо, общо помежду им - не се усещат на ръката.

Един до друг:

Изображение

Отгоре:

Изображение

Отзад:

Изображение

Какво да кажа за двата: красота в чист вид. Може би ако се сложат до тях Rolex Deep Sea или Rolex Sea-Dweller (тези двата съм ги имал и не говоря по разкази на очевидци) ще разберете какво имам впредвид когато казвам, че ролексите ми грознеят. Но ... всичко е въпрос на вкус.

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Re: Ultra Thin до Ultra Thin

Мнение от phil05 » 20 09 2020, 16:51

Вярно, че нямат нищо общо Сеикото и JLC-то, най малкото Сеикото е кварц хронограф. Но пък е страхотно това Сеико ::up::

Този Йегер и на мен ми е любим, по много причини.

Изображение

Което не значи, че Ролексите, даже и Дуелери ми грознеят. И те нямат пък хептен нищо общо и пак по много причини ми харесват. Трябва ли всичките да са един десен, за да са хубави и да не грознеят...Вярно въпрос на вкус, стига да не ни се качва на главата ;). Аз се опитвам да се преборя и понякога откривам много интересни работи :)

Потребителски аватар
otof
Маниак
Регистриран: 04 06 2011, 17:39

Мнение от otof » 20 09 2020, 16:56

Кое Сеико ?!

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 20 09 2020, 17:10

Добре де айде сега, Касиото, сори. Няма да кажа се тая ;). Сложил съм си сега едно Сеико и кучето го разкопча, като му показах една пръчка. И точно я оправям, че явно не е в ред, затова. Няма да оправям поста. Друго исках да кажа.

Потребителски аватар
alex_slav
Маниак
Регистриран: 24 07 2013, 20:17

Мнение от alex_slav » 20 09 2020, 21:07

Тази комбинация от часовници ми хареса страшно много!

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 20 09 2020, 23:54

Ми да :). Касио, Сеико, Йегер и Дуелери накуп, е това е. Наистина, не се шегувам. Какви са тези капризи, този ми харесва, онзи не ми харесва , тоз дебел, оня много тънък. Всеки е по своему интересен и хубав. Ако раздадат по някой Булгари хептен ултра тънък, няма да му мрънкате, нали? Че си го носите, както казват в Дупница. Виж Ролекси не знам, сигурно има някой, който ще си го изфърли ::angel:: .

Потребителски аватар
ayl
Почитател
Регистриран: 02 01 2016, 13:11

Мнение от ayl » 21 09 2020, 07:56

Ако раздадат ролекси, няма да ги изфърлиме, а ще ги продадеме на значително по-висока цена от тая на Беша и ще си купиме окто (и аз съм му хвърлил око ама май няма комбинация черен циферблат - титан) :)

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 21 09 2020, 09:18

И аз така направих ::up::, но си купих APRO :)

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 21 09 2020, 11:16

ayl написа:
21 09 2020, 07:56
...и ще си купиме окто (и аз съм му хвърлил око ама май няма комбинация черен циферблат - титан) :)
Нищо де, има вече черен стомана, аз кандисвам и на такъв ::up:: И този си е баш по темата и заглавието :)

Изображение

viewtopic.php?f=4&t=31103&p=447217&hilit=octo#p447217

kolombo
Новобранец
Регистриран: 04 06 2019, 09:40

Мнение от kolombo » 22 03 2022, 02:50

Най-тънкия мех-ен часовник ,мисля че беше Glashutte spezimatic- 4.8mm. Механизмите с кварц сигурно има и по-тънки

Потребителски аватар
SHARKY
Маниак
Регистриран: 29 01 2012, 20:09

Мнение от SHARKY » 22 03 2022, 08:56

kolombo написа:
22 03 2022, 02:50
Механизмите с кварц сигурно има и по-тънки
Има :))

https://www.citizenwatch.eu/eco-drive-one/

wheezy
Маниак
Регистриран: 15 11 2013, 22:33

Мнение от wheezy » 22 03 2022, 21:45

Толкова пъти съм се засилвал за такъв JLC, ама грам не ми е в дрескода и се налага да си нося грозните ролекси :))
Before:
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500; Omega Speedmaster '57; Rolex Datejust II; Longines Legend Diver; Omega AT 8900; GS "Snowflake"; Zenith Defy skeleton; Omega SMP 42mm;

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 23 03 2022, 00:21

:)
Че какво общо имат часовниците с някакъв дрескод... ::angel:: Затова моят дрескод е повечето време неутрален, прана негладена т-шъртка. И затова си го нося и него, ей там малко по нагоре, и грозните ролекси, и квот ми дойде... ::drinks::

shtora
Маниак
Регистриран: 05 01 2010, 14:06

Мнение от shtora » 23 03 2022, 13:32

Offtopic: покажи
phil05 написа:
23 03 2022, 00:21
...прана негладена т-шъртка...
Извинявай, неук съм в материята за дрес-кодовете, но може ли повече информация за причината тениската да бъде негладена?
Наистина ми стана интересно.

wheezy
Маниак
Регистриран: 15 11 2013, 22:33

Мнение от wheezy » 23 03 2022, 13:35

phil05 написа:
:)
Че какво общо имат часовниците с някакъв дрескод... ::angel:: Затова моят дрескод е повечето време неутрален, прана негладена т-шъртка. И затова си го нося и него, ей там малко по нагоре, и грозните ролекси, и квот ми дойде... ::drinks::
1:1 съм (само дето обикновено е гладена), ама де да знам, явно вътрешно някакво убеждение имам като проблем с тия супер-дрес.
Но съм убеден, че рано или късно, ще ТРЯБВА да имам и такъв JLC. Няма как, макар и с дънки :))
Before:
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500; Omega Speedmaster '57; Rolex Datejust II; Longines Legend Diver; Omega AT 8900; GS "Snowflake"; Zenith Defy skeleton; Omega SMP 42mm;

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 23 03 2022, 17:45

shtora написа:
23 03 2022, 13:32
phil05 написа:
...прана негладена т-шъртка...
Извинявай, неук съм в материята за дрес-кодовете, но може ли повече информация за причината тениската да бъде негладена?
Наистина ми стана интересно.
:))
Ми ще кажа :). Малко небрежен, но чист аутфит, какво има да му обръщаш внимание, че да доминира, да пречи и да се кара с часовника... ::angel:: Нали него гледаме преди всичко? И така можеш да си носиш всякакви, дето стана дума.

А по сериозно, ако питаш сериозно и понеже ми е специалност и професия. Т-шъртка не може да се изглади добре с домашна ютия, особено с директен контакт, както пързаляме и натискаме ютията в къщи да "я изгладим". По скоро я разваляш, нищо че изглежда "гладка", но не навсякъде. Не знам кой как глади, но поне трябва много внимание и преди това оправяне на самата блузка, форма и шевовете, преди да я подкараш с ютията на плоско. И колкото може по малко контакт и повече пара от разстояние. Иначе се деформира, или разтегля и тя, и шевовете, деформацията се фиксира, или стават ония гънки и чупки. Как ще изгладиш областта на рамото и ръкава, която е обемна триизмерна? Не можеш да изгладиш обемна форма на плоско.Често се разтегля деформира и къдри по вратната и ръкавната извика, което мен лично ме дразни. И защо? За да е гладка отпред и отзад? Аз преди да я сложа на простора я оправям хубаво яка ръкави, шевове, подгъв и яката, после като изсъхне я нахлузваш и след 1 час е по теб оправена и то естествено. За какво ми е да е толкоз гладка.

Така че т-ширтка ако се глади, оправяш я максимално добре и минаваш с парата отблизо, само малък контакт, където е крайно необходимо. Повече пара и време на въздействие. Ако масата има вакум, после след парата само я оправяш пак и пускаш вакума за 10-тина секунди и става перфектно.

Джинси дънки гладите ли ги? Май не, и защо? Като ги изпереш, оправят се опъват се шевовете и изсъхват максимално вярна форма.

С лек контакт и повече пара се глади примерно официален панталон на костюм (някои), риза, защото можеш да я разтвориш и от обемна форма да докараш максимално равнинни детайли, обиколяш с нея масата на ютията, така че отделните части да са с вярна форма и в равнина. Глади колкото искаш, без да натискаш, на по ниска температура и повече пара. Ама аз мойте ризи ако ще ходя със сако, ги гладя само отпред :lol: за какво ми е отзад и ръкавите. Шегувам се де...

Директния контакт и натиск с гореща ютия и без достатъчно влага съсипват тъканите и влакната, а не ги гладят, особено с примеси на синтетика. Не случайно в самото име на "гладенето" не присъства натиск, контакт, налягане. На по - професионален език, че и в учебниците се казва "влаго-топлинна обработка" Това което "глади" и възстановява влакната и формата е влага (пара) и температура, няма непременно контакт и натиск, те по скоро ги повреждат.

В производството се глади с контакт и натиск почти само когато трябва да се пречупват и прегъват детайли, т.е. деформират. Друго междинно и крайно гладене е почти само пара от ютията, от близко разстояние и същевременно оправяне на форма. Ютията се допира на моменти и по скоро да оправи и изравни форма и гънки, не да “глади”. После вакуум да охлади и фиксира вярната форма. Но тази пара като температура и количество и налягане няма нищо общо с колко пара излиза от една домашна ютия.

Крайно гладене е пак с пара от малко разстояние и оправяне, или на манекен, който запазва обемната форма. Или на специални преси с форма, пак с много пара и меки повърхности облечени със текстил. Никакъв контакт с метални или тефлонови ютии и твърди повърхности. В повечето случаи контакта с платовете и материалите даже е забранен, заради гланц, промяна на цвят и други повреди по тъканите.

Такива работи, ама който както иска и му харесва.

shtora
Маниак
Регистриран: 05 01 2010, 14:06

Мнение от shtora » 23 03 2022, 18:30

Благодаря!

Точно в качеството ти на специалист исках отговор.

Потребителски аватар
Swiss M.
Маниак
Регистриран: 19 08 2014, 16:20

Мнение от Swiss M. » 23 03 2022, 21:47

Чета темата, виждам че и Октото е намесено, а още никой не е казал нищо за това - 1.8 мм, механика...

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... eed_mobile

Колкото и да вярвам във възможностите на хората в този форум, мисля, че никой няма да се похвали с такъв сред нас...

JLCто в темата е страхотно...
Ако пипнеш паралакс, лекувай с огледална скала, или бий Омегата, където я хванеш!

Потребителски аватар
Puzo
Маниак
Регистриран: 18 10 2016, 09:37

Мнение от Puzo » 24 03 2022, 11:42

Казват, че при хубавите часовници дяволът бил в детайлите, нЪл тъй?
Естествено, че е така и съвършен часовник на 100%, надали съществува нейде! Освен в рая...евентуално! ;)
Та... Цялото ми уважение към JLC - Reverso с червен и син правоъгълен циферблат са ми грейл уочис! ::kiss::
При този модел обаче, това 31 и 1 отгоре на датата, едно до друго, направо ми бъркат в мозъка! Ми барем да ги бяха разделили по някакъв начин! 311 се вижда! Язък за другата класа на часовника!
Но... както казах съвършен часовник няма! ;) Наскоро видях макро кадър на датата на един култов часовник за 40 бона и ми потънаха гемиите! Потрес! К'во да праЙш, съдбЪ!
КОГАТО СИ МЪРТЪВ, ТИ НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ СИ УМРЯЛ. ТРУДНО И ТЕЖКО Е САМО ЗА ДРУГИТЕ. АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е И КОГАТО СИ ТЪП! ;)

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 24 03 2022, 19:29

Puzo написа:
24 03 2022, 11:42
...
При този модел обаче, това 31 и 1 отгоре на датата, едно до друго, направо ми бъркат в мозъка! Ми барем да ги бяха разделили по някакъв начин! 311 се вижда! Язък за другата класа на часовника!
...
Ти как би ги разделил, "по някакъв начин"? То така лесно, по "някакъв" начин, кажи какъв де? Дето не са се сетили от векове. Така, че стъпката и разстоянието межди датите да е еднакво? Или искаш да няма 1-ви, да има точка, т.е изведнаж там 2 точки, че да не ти бърка в мозъка? И да се загуби симетрията цифра - точка - цифра и там 2 точки? Как да го направят иначе, така става като месецът има 31 дни. Ако бяха 30, щеше да си по - доволен :). Разгледай и други малки циферблати с дата и стрелка. А малките циферблати с дата и стрелка на календарите, или на вечните календари, дето стрелката скача от 28 февруари на 1 март? Как да го направят без 1-ви до 31-ви, или да му се зарадваш, че е отишъл на 1-ви, ако няма 1? Брех, лоша работа, излагация, написали 311, язък за класата... :) Е, все пак има разстояние между 31 и 1, виж пак.

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”