Ми ще кажа

. Малко небрежен, но чист аутфит, какво има да му обръщаш внимание, че да доминира, да пречи и да се кара с часовника...

Нали него гледаме преди всичко? И така можеш да си носиш всякакви, дето стана дума.
А по сериозно, ако питаш сериозно и понеже ми е специалност и професия. Т-шъртка не може да се изглади добре с домашна ютия, особено с директен контакт, както пързаляме и натискаме ютията в къщи да "я изгладим". По скоро я разваляш, нищо че изглежда "гладка", но не навсякъде. Не знам кой как глади, но поне трябва много внимание и преди това оправяне на самата блузка, форма и шевовете, преди да я подкараш с ютията на плоско. И колкото може по малко контакт и повече пара от разстояние. Иначе се деформира, или разтегля и тя, и шевовете, деформацията се фиксира, или стават ония гънки и чупки. Как ще изгладиш областта на рамото и ръкава, която е обемна триизмерна? Не можеш да изгладиш обемна форма на плоско.Често се разтегля деформира и къдри по вратната и ръкавната извика, което мен лично ме дразни. И защо? За да е гладка отпред и отзад? Аз преди да я сложа на простора я оправям хубаво яка ръкави, шевове, подгъв и яката, после като изсъхне я нахлузваш и след 1 час е по теб оправена и то естествено. За какво ми е да е толкоз гладка.
Така че т-ширтка ако се глади, оправяш я максимално добре и минаваш с парата отблизо, само малък контакт, където е крайно необходимо. Повече пара и време на въздействие. Ако масата има вакум, после след парата само я оправяш пак и пускаш вакума за 10-тина секунди и става перфектно.
Джинси дънки гладите ли ги? Май не, и защо? Като ги изпереш, оправят се опъват се шевовете и изсъхват максимално вярна форма.
С лек контакт и повече пара се глади примерно официален панталон на костюм (някои), риза, защото можеш да я разтвориш и от обемна форма да докараш максимално равнинни детайли, обиколяш с нея масата на ютията, така че отделните части да са с вярна форма и в равнина. Глади колкото искаш, без да натискаш, на по ниска температура и повече пара. Ама аз мойте ризи ако ще ходя със сако, ги гладя само отпред

за какво ми е отзад и ръкавите. Шегувам се де...
Директния контакт и натиск с гореща ютия и без достатъчно влага съсипват тъканите и влакната, а не ги гладят, особено с примеси на синтетика. Не случайно в самото име на "гладенето" не присъства натиск, контакт, налягане. На по - професионален език, че и в учебниците се казва "влаго-топлинна обработка" Това което "глади" и възстановява влакната и формата е влага (пара) и температура, няма непременно контакт и натиск, те по скоро ги повреждат.
В производството се глади с контакт и натиск почти само когато трябва да се пречупват и прегъват детайли, т.е. деформират. Друго междинно и крайно гладене е почти само пара от ютията, от близко разстояние и същевременно оправяне на форма. Ютията се допира на моменти и по скоро да оправи и изравни форма и гънки, не да “глади”. После вакуум да охлади и фиксира вярната форма. Но тази пара като температура и количество и налягане няма нищо общо с колко пара излиза от една домашна ютия.
Крайно гладене е пак с пара от малко разстояние и оправяне, или на манекен, който запазва обемната форма. Или на специални преси с форма, пак с много пара и меки повърхности облечени със текстил. Никакъв контакт с метални или тефлонови ютии и твърди повърхности. В повечето случаи контакта с платовете и материалите даже е забранен, заради гланц, промяна на цвят и други повреди по тъканите.
Такива работи, ама който както иска и му харесва.