Евтини CASIO grab & go часовници

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Отговори
abctoughcasio
Новобранец
Регистриран: 30 10 2020, 01:23

Евтини CASIO grab & go часовници

Мнение от abctoughcasio » 07 11 2020, 23:21

Здравейте! Първи пост и първа тема за мен в този прекрасен форум!

Искам да ви запозная с две Casio-та, които купих без да се замислям в момента в който ги видях.

Първия часовник е новия Fishing Gear на Casio за 2020 а именно WS-1200H-3AVEF:

Изображение

И тъй-като съм активен риболовец и тъй-като имам един по-стар модел (PRS-400 - даже се води ProTrek), който ми купиха преди 14-15 години от магазинчето на Патриарха на Аптека, и който още работи със оригиналната батерия (за илюминация няма сок де), без колебание поръчах новия 2020 модел.

Изображение

Характеристиките са както следва:

Каишка от полимерен материал
Корпус от полимерен материал
Стъкло от подобрен плексиглас
Лунни фази - Фазата на луната се показва на дисплея, на базата на текущата ви географска ширина и дължина :!:
Риболовен датчик :!:
10 годишна батерия :!:
Второ време
Световно време
Автоматичен календар
Хронометър
Обратно броене
12/24-часов формат
3 независими дневни аларми (и 1 с snooze функция) :!:
LED осветяване на дисплея
Водоустойчивост 10 бара - Позволява къпане, плуване и гмуркане (до 5 метра)
Батерия CR2025
Размер 48.6mm x 46.6mm x 13.5mm
Тегло 42g

Та часовничето, както и всички модели CASIO с fishing функция, показва най-доброто време за риболов/лов на базата на изчисления правени въз основа на информацията за лунната фаза, часът,позициите на Луната и Слънцето една спрямо друга, приливите и отливите както и географската ширина и дължина. Солунарната теория е разработена от Джон Алдън Найт и публикувана през 1936г. Според моите наблюдения и опит, тази теория като цяло е валидна.

Та, часовничето е готино, ала джи-шок вид има малко, и е пластмасово бижу-инструментче което спокойно можете да държите в риболовното си куфарче или елече, имайки и в предвид 10 годишната батерия! :thumbup:

Изображение

За осветление има едно LED-че, което свети в оранжево, и предвид лекия зелен ефект който има на т.нар. "фишинг радар" (като на автомобилните предни стъкла против слънце, но зелено) придава на часовника един cheap-ретро вид който мн. ме кефи.

Изображение

Самия т.нар. радар има 5 степени на активност на кълването, 0 - никаква активност и още четири при които иконки с рибки се показват възходящо.

Минусите са, в каишката най-вече защото, смолата на каишката е много твърда и груба а от вътрешната страна има едни релефни детайли, които уж са за да не се хлъзга и т.н. но всъщност на мен малко ме убиват като си въртя часовника нагоре надолу около китката.

Изображение

Та това е за фишинг гиър-а.

Дугото което си купих е също толкова непретенциозно Casio от серията OUTGEAR, и е дори още по-евтино от фишинг-гиъра (77 с/у 72лв.!)

И това е Casio Solar W-S210H-1A

Изображение

Много стандартно и елегантно CASIO, със сини детайли, с каишка от мека, гъвкава и удобна смола. Почти не се усеща на ръката. Стъклото му е по-защитено за разлика от Fishing Gear-а. И ключовото тук за мен бе че това е Tough Solar часовник за 72лв., има графична и цифрова фаза на луната, както и показва приливи и отливи. Перфектен за забава в морето и басейните, както и за морски и всякакъв риболов, без да му мислиш и без да ти пука. Но все пак, ще пиша за това след тестове лятото догодина.

Характеристики:

Каишка от полимерен материал
Корпус от полимерен материал
Соларна батерия захранвана от слънцето
13 месеца на акумулаторна батерия (нормална употреба, без ежедневно излагане на светлина след пълно зареждане)
34 месеца на акумулаторна батерия (когато се съхранява в пълна тъмнина, с функцията пестене на енергия след пълно зареждане)
Световно време
Автоматичен календар
Хронометър
Две обратни броенета
12/24-часов формат
5 независими дневни аларми (и 1 с snooze функция)
LED осветяване на дисплея
Водоустойчивост 10 бара - Позволява къпане, плуване и гмуркане (до 5 метра)
Размер 45.4mm x 44.0mm x 13.3mm

Изображение

Изображение

LED-чето е същото като на Fishing Gear-а

Изображение

Изображение

Изображение

Това беше от мен! Поздрави! :-D
Последна промяна от abctoughcasio на 08 11 2020, 16:51, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
kokokoz
Маниак
Регистриран: 17 01 2011, 18:39

Re: Евтини CASIO grab & go часовници

Мнение от kokokoz » 08 11 2020, 00:04

първи пост с ревю...........!! евала колега!

abctoughcasio
Новобранец
Регистриран: 30 10 2020, 01:23

Мнение от abctoughcasio » 08 11 2020, 00:06

Благодаря!

Потребителски аватар
childrolland
Маниак
Регистриран: 09 06 2021, 19:34

Мнение от childrolland » 19 06 2021, 19:50

Хареса ми ревюто и коментара, относно часовниците. Благодаря за времето, което си вложил за изготвянето му!
Аз също имам Casio Solar W-S210H-1A. Взех го сравнително наскоро. Беше ми интересна лунната и приливно-отливната функция. Нямах часовник с такава функция до момента. Функцията за лунния календар работи акуратно. За тази на приливи и отливи... Ползвам я/тя ме ползва като анимация, основно :) Пробвах въвеждане на координати за приливи и отливи на Атлантически океан също. Забавна функция :), която ми хареса. Като цяло, касата на часовника е с доста малки размери, но каишката е доста дълга. Имам 6.5-6.7'' (според ежедневните промени) китка на лявата ръка, но въпреки малкия хоризонтален размер на касата, каишката е доста дълга - "езичето" доста ми стърчи. Както спомена, каишката е много гъвкава (мека е, но не е от най меките - като цяло, точно колкото си трябва за конкретния часовник, според мен). Лично усещам часовника на китката много лек - буквално можеш да забравиш, че е там. Харесва ми, че бутоните са големи (за размера на часовника). Бях приятно изненадам, че индикаторът за заряд на батерията беше на висок заряд при получаването на часовника (стоял е доста време на тъмно, а се съмнявам да е горещ от фабриката, защото не е много нов модел, към днешна дата).
Звуковата аларма на кръгъл час и като цяло алармите са доста по-силни (като за Casio) в сравнение с други модели.
Това, което не ми харесва е, че дисплеят е с много нисък контраст, в сравнение с други Casio, които имам. За да изглеждат по-контрастни, трябва леко да наклоня лицето на часовника под ъгъл. Иначе видимостта е като часовник/дисплей с изтощаваща се батерия.

Поздрави! :)

archi1491
Новобранец
Регистриран: 25 06 2021, 08:21

Мнение от archi1491 » 25 06 2021, 08:28

thanks for sharing................
Avail the best microwave convection oven in india Reviews & Buyer's Guide. Choose the best
warranty. best microwave convection oven in india

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”