Аз имам "желязна закалка " от детството. Не помня времената на механичните часовници. Първата ми среща с часовник беше електронното casio на баща ми. Помня, че го бях докопал и се чудех как за закопчава металната верижка, започнах да си играя с бутоните и часа изчезна и се появиха други неща по дисплея. На по късен етап осъзнах, че съм го включил на хронометър, но тоава се уплаших,че съм го счупил. Оставих го обратно на мястотот му за да не разбере баща ми, че съм пипал часовника му, че можеше да ям пердах. На по късен етап помня, как молех майка ми да ми купи часовник, тя ми казваше, че още не познавам цифрите и това си беше самата истина, още не бях тръгнал на училище. Като завърших първи клас и вече знаех цифрите, помня че с нетърпение си чаках обещания часовник и в един хубав слънчев ден чичо ми ми подари първия часовник Беше електронен, не помня каква марка беше. Постоянно беше на ръката, докато не го изгубих докато тичах след топката по време на игра на футбол с приятелчетата. Следващия беше пак дигитален и пак не поня каква марка, но имаше нарисувана риба марлин отстрани до дисплея, този път подарък от майка ми, мног му се радвах, но почнах да бърникам в него и го повредих. Първия механичен часовник, който попадна в мен ми даде едно приятелче. Беше на дядо му. Каза ми че бил повреден и ще ми го даде ако му дам да покара колелото ми. С удоволствие го оставих с колелто, а часовника на дядо му работеше перфектно и го позвах дълго време. Беше руска ПОБЕДА. Навиваше се на ръка, бял циферблат, нямаше дата. Не знам този мой приятел какво се е разбрал с дядо си след като е видял, че му го няма часовника. На мен нищо не ми каза, само помня че искаше пак да ми кара колелото. Колелто ми беше марково - BMX Gepard

. След това при мен попадна следващия часовник и следващия и така до днес...