Представяне - CASIO AE-1500, the poor man's PRO TREK

Есенцията на нашия форум – ревютата! От фенове за фенове.
Отговори
Потребителски аватар
sci
Маниак
Регистриран: 31 03 2010, 17:32

Представяне - CASIO AE-1500, the poor man's PRO TREK

Мнение от sci » 13 05 2021, 00:16

Напоследък Casio пускат много успешни цифрови модели, особенно в евтиния си клас - като Casio Royale - Casio AE-1200; порасналото F-91W - Casio W-217; "сиромашкия" DW-5600 - W-218... все модели за 20-30 евро, но с чудесна фукнционална стойност!
В началото на тази година, малко незабелязано още, Casio обявиха три модела AE-1500. Два поста във Watchuseek ми хванаха вниманието, защото часовникът под това име поразително прилича на Casio PRO TREK от времето преди поумняването на линията - огромен кръгъл дисплей, с голяма и ясна индикация на времето. Преди много ми допадаше дизайнът, но функциите на ПРО ТРЕК-овете са ми излишни, да не говорим за малкия живот на батерията, както и цената от няколко стотин еврота за електронна джаджа. Новият AE-1500 обаче изглежда почти перфектно - има дизайна и огромния дисплей на PRO TREK, но хардуера на класическите дигитални CASIO-та, с десетгодишния капацитет на батерията и неубиваемостта във времето. Освен това, часовникът предлага 100М водоустойчивост, класическите - таймер и хронограф, двойно време, и пет аларми. Нищо излишно.
Корпусът е от твърда пластмаса и е супер масивен. 50мм е меко казано огромен часовник за мен, но учудващо удобно се носи (поне докато не се появят ръкавите на ризи и фланели). Бутоните са големи и удобни. Усещането е като на часовник за 100-150 евро, но официалната цена е 29.90 евро !!! Трябваше да го поръчам и да го получа, за да го повярвам. Страшно се кефя на W-217 и на AE-1200, но този модел наистина оставя впечатлението за много по-скъп часовник. Само ако имаше минерално стъкло, и ако си бяха спестили фалшивите болтчета на предния панел, би бил перфектният спортен бийтър, но малките недостатъци го правят земен, хехе. Четимостта обаче е най-добрата за дигитален часовник, която съм виждал. При това, виждал от няколко метра :-D
Браво CASIO!

Изображение

Изображение

mamas
Почитател
Регистриран: 25 02 2012, 07:04

Re: Представяне - CASIO AE-1500, the poor man's PRO TREK

Мнение от mamas » 13 05 2021, 06:52

Напълно съм съгласен с написаното по-горе. Евтин, но практичен часовник, който покрива моите нужди на 100%. Липсва усещането за лукс и стил, но за това си има други марки и модели.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
sci
Маниак
Регистриран: 31 03 2010, 17:32

Re: Представяне - CASIO AE-1500, the poor man's PRO TREK

Мнение от sci » 13 05 2021, 13:04

Много бях раздвоен между черния и каки - изглежда много добре! Гледам, че много хора си купуват и двата (или и трите, ако си падат по негативни дисплеи). Ама усещам, че вече ще ям бой :D

Отговори

Върни се в “Ревюта и снимки на часовници”