най-накрая се наканих да пусна кратко ревю на най-новата ми придобивка G-shock GW-B5600. Такаа, значи в началото на юни по случай 43 годишния ми рожден ден реших да си купя нещо ново, различно, не скъпо, но функционално, което след няколко години синчето ми като стане 2-3 клас ще му харижа, не за тежкарлък а просто да не го мисля.
Двуумях се между някакъв 5600 (или друга подмодификация) и GA 2100 - 1A, обаче изведнъж реших да е джигиталния, някак си и промоцията на Фешън Дейс допринесе за импулсивното решение, така за около 100 евро се сдобих с тази играчка. Може би целта ми е да се върна към детските години, в които сменяхме съвтските токмаци с ръчно навиване със супер модерни и точни дигитални часовници от битака. Бая съм строшил от тези времена, слабото им място беше лъговте, при по-силно закачане на каишата (щото келеш не стои мирен), лъга се отчупваше и с каквото и да го лепиш, забрави.
Та....а да какво предлага това Касио, надеждност разбира се, G-shock е синоним на това, защо да не се уверя лично, соларна батерия - супер, няма да сменям всяка година, точност атомна - сверяване от кула някъде си ("не пипай копчетата"), водозащита - тествана това лято на Свети Влас и Иракли, аааа щях да забравя и блу тута - много удобно да си регулираш часовника през телфона, че вече като един чичко, не ми се разучават кое копче какво прави, искам всикчко да е просто и функционално, много удобно. Освен това има и втора часова зона, като прескачам до Македония от време на време служебно, само цъкам едно копче и готово.
Недостатък е негативния диспей, който за отслабналите ми очи в сумрака си е изпитание, е вярно че има функция за автоподсветка като го врътнеш в тъмното на еди колко си градуса, ама не винаги сработва, както и да е има и копче.
Ето малко снимки:

На тези дето се чудят защо минах на дигиталния бряг ще обясня, че човек с годините си мени приоритетите и докато преди исках швейцарец да се фукам, сега като събрах няколко и видях, че то си е грижа и разход, кой кога да се сервизира, настройка понякога на часа, а туй чудо го слагаш на ръката и забравяш всякакви грижи, че имам за други работи да мисля.
Поздрав на всички, бъдете живи и здрави!
Станислав