Моят конкретно е 40мм, 20мм каишка, около 49мм м/у патентите, 6steel (някакво тяхно допълнително закаляване с въглерод), двойно изпъкнал сапфир с АР и с BWG9 lume. Стрелките са термично посинени, сменят си цвета според светлината м/у синьо и черно. Добре целят маркерите.
Коронка на винт, доста голяма е и ако съм бутнал часовника по-надолу по китката при подпиране на маса леко ръби.
Капакът е прозрачен, пак сапфир и през него се вижда Селита SW200-1 с 26 камъка, 4Хц и хак. Засега не съм си играл да засичам точност, май е около 2-3 сек напред за денонощие, като го свалям когато спя. Имам го от три дни де..
Има уж 10 атм водоустойчивост, но предвид кожената каишка още не съм го мокрил. Самият каиш е с добро качество, дебела и сравнително мека кожа, закопчалката е без ръбове и не драска.
Исках леко осъвременен flieger, тъй като в оригиналния дизайн не ми допадат няколко неща.
Много са големи (аз съм със 17.5см китка), носили са ги над ръкава на пилотското яке
Лъговете стърчат перпендикулярно на корпуса, което прави визуално машинката още по-обемиста (на Деклата слизат надолу)
Светят в зелено (предпочитам синьо)
Предвид разликите с оригиналния дизайн не поръчах традиционното FL28883 (или от сорта) гравиране отстрани. Изработката и доставката отнеха два месеца. Щеше да е по-бързо, но май 6steel покритието иска доста техническо време.
Недостатъци... ами светенето е силно само в началото за броени минути и отслабва бързо. Иначе е трайно, но се надявах да е по-ярко.
Цената също не е много приятна (към 1700лв идва моят), но кеф цена няма.
За други минуси не се сещам
До момента съм доста доволен.