Купих часовника на един полет на lufthansa преди около 10 години. Привече ме дизайна и обещанието за 25 години подсветка.. За по малко от година доиде първото разочарование и полимерната му каишка се счупи. Не казвам скъса, понеже буквално се счупи като вафла или по точно да се каже гумичка за моливи когато я огънете силно но без да съм я огъвал понеже си пазя педантично нещата.
Доста разочароващо като се има предвид, че всички Casio и Q&Q чаосвници които съм си купувал като дете за двуцифрени суми издържаха повече. Потърсих си подходяща каишка но размера се оказа нестандартен - 23мм и по родните магазини не намерих нищо подходящо. След търсене в интернет намерих каишка в али-експрес на чудесна цена изглеждаща досущ като оригинала. За мое учудване "китайската" каишка издържа повече от оригинала но и тя се предаде за 2 години.
След втората "счупена" каишка захвърлих часовника в чекмеджето с часовници и така до вчера след като поредния "умен часовник" се предаде реших да понося отново нещо със стрелки.
Часовника изглежда досущ като този на снимката затова и не съм го снимал :
https://eu.luminox.com/products/navy-se ... hr-3501-bo

Седеше си прибран в оригиналната му кутия на която гордо пише че тритиевите му тръбички ще светят "up to 25 years" но за разлика от този на снимката вече не свети .. до степен при пълна тъмнина трябва да проявя малко въображение за да видя нещо на циферблата а като нов можех да прочета текст на книга в непосредствена близост.

Не бих си правил труда да напиша този пост ако не помнех ясно колко го харесвах когато беше нов и стрелките му светеха цяла нощ. Разочароващо е след обещанието за 25г да не изкара и 10. Не бих го купил отново. Слаби каишки .. нетрайна подсветка... пълно разочарование.
Бих се радвал да науча вашият опит с часовници Луминох и колко време издържаха вашите.
Поздрави и нека ние да сме здрави !
П.П.
След като преспах и първоначалното раздразнение от часовника намаля се замислих дали някой може да нанесе Luminova или друга луминисцираща боя върху циферблата и стрелките на часовника за да го върнем към живот? Интересува ме и здрава каишка 23мм която да е в унисон с дизайна на часовника и няма да ме предаде така неочаквано.
Поздрави