Rolex или Омега
-
- Новобранец
- Регистриран: 05 02 2022, 21:06
Re: Rolex или Омега
Омега в магазина 20000 лева, напускаш магазина с нея 10000лв.
Ролекс в магазина 11000 евро, напускаш магазина 15000 евро!
Не сравнявайте Омега с Ролекс! Ролекс е много по-високо ниво!
Ролекс е инвестиция, всеки един модел е с история! От тях тръгва датата на циферблата, спортния часовник, дайвърския часовник!
Сравнявайте Омега със Зенит, IWC, Брайтлинг и тн.
Всеки който е имал Омега и си е купил Ролекс се е изкефил! Никой обаче не си купува Омега, след като си е купил Ролекс!
Всички с Омега мечтаят за Ролекс, но никой с Ролекс не мечтае за Омега!
Извода е, че хората с Омега мразят Ролекс, само и единствено, защото нямат пари за него!!!
Ролекс е инвестиция, всеки един модел е с история! От тях тръгва датата на циферблата, спортния часовник, дайвърския часовник!
Всеки който е имал Омега и си е купил Ролекс се е изкефил! Никой обаче не си купува Омега, след като си е купил Ролекс!
Извода е, че хората с Омега мразят Ролекс, само и единствено, защото нямат пари за него!!!
- ayl
- Почитател
- Регистриран: 02 01 2016, 13:11
Не мечтая нито за омега, нито за ролекс, но да кажеш, че ролекса е повече от IWC… Е това нито е вярно, нито ще бъде някога вярно. Нито е вярно, че са измислили дайвъра. Ролекса е един прост часовник, грозен, но нали е гъзария, е вървежен. Затова и държи цена. Нещо подобно на ролекса и желанието на някой да го купуват са чантите Леис на Баленсиага. Повечето хора предпочитат да носят часовник, на който те самите да се кефят, отколкото такъв (ролекс), на който другите да се кефят. Та на въпроса, ако трябва да избирам, ще си взема сиймастър дайвър 300 от някоя регата.
- sci
- Маниак
- Регистриран: 31 03 2010, 17:32
Някой съживи тема на 14 години Но след като така и така е съживена, да коментираме:stur6ela написа: ↑04 09 2024, 17:18Омега в магазина 20000 лева, напускаш магазина с нея 10000лв.
Ролекс наистина запазва стойността си по-добре от Омега. Но Омега не си губи стойността нито толкова много, нито постоянно. Преди 7 години реших да си купя друг часовник вместо Спиймастъра който си бях харесал. Тогава той струваше 4.5К евро, днес струва 7.5К. Ако искам сега да си купя Спийди за същите тези 4.5К, трябва да е на поне 30 години а не нов. Толкова за загубата на стойност.
Генерализации като "всеки който" и "никой който" след което има "изводът е, че..." са доста несериозни. Извод може да се направи на базата на точни факти, а не на спекулации като тези.
Аз например не нося Ролекс по три причини:
- харесвам наистина само един модел (OP)
- колкото пъти съм бил в техен бутик, се държат сякаш съм им длъжен и трябва да им лазя на колене за да имам честта да ми вземат парите.
- механизмът им 3235 има явно някакъв системен проблем, защото след година-две започва да губи амплитуда и да върви неточно. Не всяка бройка разбира се, но статистиката от rolexforums показва, че е често срещано явление а не изолиран слуачай. Те за толкова време нито веднъж не признаха за този проблем, нито пък излязоха с някаква прозрачност относно разрешаването му. Има ли го още, няма ли го, на какво се е дължало... никой не ти казва нищо. Омега имаха подобни проблеми с първия ко-аксиал (2500А), но имаше и комуникация, и конкретни стъпки в разрешаването, а и прозрачност кое къде как е (версиите 2500В, С и Д са явно означени).
НЕ е причина да не нося Ролекс - че не мога да си го позволя.
Цената на Омега не е много по-различна от тази на Ролекс, че хората които си купуват Омега да не могат да си позволят Ролекс:
Rolex OP - 6550
Omega AT - 6800
Rolex Explorer - 7400
Omega Railmaster - 5400 (модерен) / 8200 (1953 реишу)
Rolex Submariner - 9400
Omega SMP 300 - 6500
Omega PO или Seamaster 300 - 7700
Та да се фреймнат хората, които избират Omega, като комплексари дето не могат да дотегнат до Rolex е безочливо... меко казано.
-
- Новобранец
Rolex Submariner за 9400 € е 2000г. т.е. на 24-5 години, който си е увеличил цената многократно през годините! Това при Омега никога няма да се случи!! А Omega SMP 300 най-новия модел e 7000 лв втора употреба с кутия и документи! Omega Seamaster PO Master Chronometer Chronograph с най-новия Master Coaxial 9900 струва около 20000 лева нова в магазина, а втора ръка струва около 10000 лева! Това имах предвид!
Колега, Omega e хубава марка, но Ролекс е по-високо стъпало, както AP e по-високо стъпало от Ролекс!
Колега, Omega e хубава марка, но Ролекс е по-високо стъпало, както AP e по-високо стъпало от Ролекс!
Последна промяна от stur6ela на 04 09 2024, 22:34, променено общо 1 път.
-
- Новобранец
Прав си колега!!! Хората не трябва да мечтаят за Мерцедес, тъпа гъзария, надвишена цена и кола за впечатление на околните! Много по-добре е да си купиш една нова Шкода, много по марка и кола е!ayl написа: ↑04 09 2024, 17:50Не мечтая нито за омега, нито за ролекс, но да кажеш, че ролекса е повече от IWC… Е това нито е вярно, нито ще бъде някога вярно. Нито е вярно, че са измислили дайвъра. Ролекса е един прост часовник, грозен, но нали е гъзария, е вървежен. Затова и държи цена. Нещо подобно на ролекса и желанието на някой да го купуват са чантите Леис на Баленсиага. Повечето хора предпочитат да носят часовник, на който те самите да се кефят, отколкото такъв (ролекс), на който другите да се кефят. Та на въпроса, ако трябва да избирам, ще си взема сиймастър дайвър 300 от някоя регата.
За твоя информация първия дайвър е Oyster, може да се просветлиш из нета, докато си търсиш гъзарската по старичка Omega Seamaster с надградената коаксиална ETA или невероятното IWC с валжуто
- sci
- Маниак
Не, 9400 е цената му в момента в AD-то НОВ:
https://www.rolex.com/en-us/watches/sub ... 24060-0001
Не сме в детската градина, за да си говорим с такива "аргументи".
Последна промяна от sci на 05 09 2024, 00:41, променено общо 1 път.
-
- Маниак
- Регистриран: 05 01 2010, 14:06
stur6ela написа: ↑04 09 2024, 22:06Прав си колега!!! Хората не трябва да мечтаят за Мерцедес, тъпа гъзария, надвишена цена и кола за впечатление на околните! Много по-добре е да си купиш една нова Шкода, много по марка и кола е!ayl написа: ↑04 09 2024, 17:50Не мечтая нито за омега, нито за ролекс, но да кажеш, че ролекса е повече от IWC… Е това нито е вярно, нито ще бъде някога вярно. Нито е вярно, че са измислили дайвъра. Ролекса е един прост часовник, грозен, но нали е гъзария, е вървежен. Затова и държи цена. Нещо подобно на ролекса и желанието на някой да го купуват са чантите Леис на Баленсиага. Повечето хора предпочитат да носят часовник, на който те самите да се кефят, отколкото такъв (ролекс), на който другите да се кефят. Та на въпроса, ако трябва да избирам, ще си взема сиймастър дайвър 300 от някоя регата.
За твоя информация първия дайвър е Oyster, може да се просветлиш из нета, докато си търсиш гъзарската по старичка Omega Seamaster с надградената коаксиална ETA или невероятното IWC с валжуто
- ayl
- Почитател
Rolex или Омега
По принцип не изпадам в полемики с хора като теб, ти ми мязаш на първо четене от типа кон с капаци. Тоя пример с Мерцедеса е повече от неудачен, защото мерцедеса при часовниците не е ролекс, а омегата със сигурност не е шкода. Прочети кой е първия дайвер и после пиши тия глупости тук.
IWC-то е по-долу само в твоите класации от ролекс.
И последно я дай да видим тоя субмаринер, който от 9000 евро е станал поне 27000 евро, защото многократно по всички критерии е поне по 3.
IWC-то е по-долу само в твоите класации от ролекс.
И последно я дай да видим тоя субмаринер, който от 9000 евро е станал поне 27000 евро, защото многократно по всички критерии е поне по 3.
Последна промяна от ayl на 05 09 2024, 00:32, променено общо 1 път.
- Swiss M.
- Маниак
- Регистриран: 19 08 2014, 16:20
Всъщност май съживяването на тази тема не е с цел да се установи или сподели гледна точка коя марка е допринесла повече за развитието на хорологията и има по-големи достижения в това изкуство, а по-скоро да се затвърди за пореден път коя държи цена повече Ми Ролекс е - супер, на печелившите - честито! Ако игнорираме първична и вторична стойност, също някакъв имагинерен престиж - дайте да гледаме какво остава. Ето някой може да реши да сравни най-базовите модели на двете марки… после да видим кои са моделите с най-много компликации, колко модели с компликации имат и тн. Даже няма нужда да ровим в историята - нека приемем, че там и двете марки са с много достойни постижения….
За финал ще кажа - Ролекс е статус и това води със себе си и доста грижи - доста по-лесно ще ми е да се разхождам из доста европейски градове с едно JLC Reverso, вместо с Ролекс… а реверсото е бая часовник
За финал ще кажа - Ролекс е статус и това води със себе си и доста грижи - доста по-лесно ще ми е да се разхождам из доста европейски градове с едно JLC Reverso, вместо с Ролекс… а реверсото е бая часовник
Ако пипнеш паралакс, лекувай с огледална скала, или бий Омегата, където я хванеш!
- ayl
- Почитател
Реверсото може да не е с валжу, ама и то не държи цена, пълния календар дуофейс е 15000 евро в Хроното, но като си го купиш веднага пада на 10000 евро…
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Колеги,
Що не оставите човека на мира ,нищо че той пръв започна
Що не оставите човека на мира ,нищо че той пръв започна
- sci
- Маниак
- Swiss M.
- Маниак
- Регистриран: 19 08 2014, 16:20
Е, аз се опитвах да отида отвъд цената или паричната стойност за себе си знам, че бих бил доста щастлив с Риверсото, вероятно повече от някого, който къта в сейф дейтона или съб. Пак казвам, аз мисля за часовници, за жалост с Ролекс явно доста често се мисли просто за “инвестиция” - дали ще я поносиш, дали ще я прибереш за след време - мериш в спечелени пари…
Ако пипнеш паралакс, лекувай с огледална скала, или бий Омегата, където я хванеш!
- ayl
- Почитател
Тук улучи в 10-ката! Затова е редно всички, които говорят за ролекс, да пишат мнението им за качествата и визията на самия часовник ли се отнася или за това колко си пози цената. Това последното, както отбеляза ти, се знае и на мен, както и на теб, ми писна да се натяква под път и над път.
А иначе и аз искам реверсо, но аз купувам часовници да ги нося и хич не ме интересува колко им пада цената.
А иначе и аз искам реверсо, но аз купувам часовници да ги нося и хич не ме интересува колко им пада цената.
- Kuonyy
- Маниак
- Регистриран: 03 01 2014, 15:51
Защо някои хора си мислят, че нещо като си "пази" цената е хубаво? В случая на Ролекс се прави изкуствен дефицит, което води до повишаване на цените на вторичния пазар, защото търсенето не отговаря на предлагането.
Аз предпочитам като видя нещо на витрината, да вляза и да си го купя. А не да ме убеждават колко е "яко" и да ме записват в несъществуващи и незнайни списъци на чакащите. Дават ти срок от 1-2-3 години и като изтече срока - нямаш часовник, но и нямаш никакво право да си го търсиш.
Визията е въпрос на вкус. Като дизайн, технологии, механизми, материали - твърдо за Омега и подобни. По нашите ширини, ако носиш Ролекс, в 99% от случаите хората ще си мислят, че е реплика. Така че не виждам защо някой би искал да носи Ролекс, ако не го прави заради самия себе си.
Аз предпочитам като видя нещо на витрината, да вляза и да си го купя. А не да ме убеждават колко е "яко" и да ме записват в несъществуващи и незнайни списъци на чакащите. Дават ти срок от 1-2-3 години и като изтече срока - нямаш часовник, но и нямаш никакво право да си го търсиш.
Визията е въпрос на вкус. Като дизайн, технологии, механизми, материали - твърдо за Омега и подобни. По нашите ширини, ако носиш Ролекс, в 99% от случаите хората ще си мислят, че е реплика. Така че не виждам защо някой би искал да носи Ролекс, ако не го прави заради самия себе си.
I don't know where I am, but I'm not lost.
- SNK
- Маниак
- Регистриран: 17 09 2018, 16:38
Просто харесвам часовници и съм взел двата легендарни за мене модела респективно от двете марки.
Никога не бих избрал SMP 300 пред Submariner, също както никога не бих избрал Speedmaster пред Daytona.
Колегата по горе е прав за проблемната амплитуда на 32хх, моят засега се държи страхотно да чукна на дърво. При проблем - гаранция.
И не на последно място, да - гадно е като няма комуникация, но Rolex или в случая Wilsdorf Foundation могат да си го позволят, защото за разлика от Омега не са под шапката на Swatch Group а са privately owned company, което им дава правото да правят за добро което и както те преценят, без да се владеят от мнението на инвеститори, защото такива няма.
Не на последно място, не съм взел единият или другият за престиж. 99% от хората в реалният живот не се интересуват от часовници и освен нас ентусиастите, да флексваш с часовник, за да упражниш внимание или да искаш респект, за мене е доста смехтворно и ниско.
Само защото нося Ролекс, не означава задължително, че съм задник, също както всеки кара BMW не е задник.
- ayl
- Почитател
Аз не съм имал нито омегата, която показваш, нито дайтона, но би ли обяснил с какво дайтоната превъзхожда другия като се абстрахираш от цената и недостъпността на точно този модел на ролекс.
Иначе казаното от теб са поредните голи фрази като от калъп.
Иначе казаното от теб са поредните голи фрази като от калъп.
- phil05
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2012, 10:40
Ето така вече става, да питаме и да сравняваме за конкретни модели. Какво е това Ролекс или Омега, марки ли сравняваме или часовници и разбира се веднага се отива в аргументи дето нямат нищо общо с часовника и качествата му. Кой качвал стойност, кой не качва, изкуствено, естествено, престиж показност ментета и ей такива Да не говорим, че и за качествата на един часовник, дизайн и изобщо колко е хубав, марката настрана, всичко е доста субективно. Та като сложиш и марката отгоре….глей кво става.
Пп. От мои впечатления повечето с млади хора извън България, за тук вече се обърках . Тези, които никога няма да сложат някакъв Ролекс, който и да е, даже и да им харесва, поради предполагам ясни причини, че било статус, показност и тям подобни. Те според мен са повече от тези, които ще го предпочетат само за престиж и хабер да си нямат от часовника. Според мен и едните и другите не са интересни, предпочитам да се занимавам какъв е часовника, а не с тях и какво и защо им е в главите.
Пп. От мои впечатления повечето с млади хора извън България, за тук вече се обърках . Тези, които никога няма да сложат някакъв Ролекс, който и да е, даже и да им харесва, поради предполагам ясни причини, че било статус, показност и тям подобни. Те според мен са повече от тези, които ще го предпочетат само за престиж и хабер да си нямат от часовника. Според мен и едните и другите не са интересни, предпочитам да се занимавам какъв е часовника, а не с тях и какво и защо им е в главите.
- SNK
- Маниак
- Регистриран: 17 09 2018, 16:38
Лично предпочитание. За цената която иска, Daytona не предлага нещо невероятно. Преди да покажат 4130 механизмът през 2000та година, Rolex са разчитали на Zenith El Primero да поддържа този модел жив, ползвайки техен механизъм. Добре известен факт е сред хората запознати с това хоби, е че Daytonа-та когато я пускат за пръв път на пазара през 60те е колосален провал. Първо че Zenith са били по добрият избор, второ Omega са били на върха на вълната, още повече със Speedmaster. Daytona е бил поредният хронограф с чужд механизъм и благодарение на сърпугата на Пол Нюман, бива спасен от забвение.
Предпочитам нещо на JLC или Zentih пред Daytona и естествено Speedmaster. Дизайна на Спидито ми допада много с монохроматичният си цвят, дизайн на каста и всички дребни детайли, които ми харесват в последното поколение на чието принадлежи и моята Омега.
Доста комплескарско изказване.
От малък искам Submariner, не виждам какво е нередното в твоите очи, но честно казано в края на деня - няма и значение.
- ayl
- Почитател
Ами нередното е да кажеш предпочитам дайтона пред спиди без да кажеш защо (темата е точно за това - някой да си даде обоснованото мнение). Ако искаш просто да направиш изказване в тоя смисъл в едно изречение, можеш да го направиш пред приятели, не тук, където се разчита на помощ. И да, казано в едно изречение е по калъп. Това е приятелска реплика, не се заяждам с теб или с който и да е. Дай си тук разсъжденията след като имаш и двата модела. Аз може да се колебая какво да си взема и искам да чуя мнения.
А иначе може и да е комплексарско, не мога да си позволя нито субмаринера, нито спидито.
А иначе може и да е комплексарско, не мога да си позволя нито субмаринера, нито спидито.