Seiko 6309-706LT?

Информация и мнения за конкретни модели и марки
Отговори
Doomfiree
Новобранец
Регистриран: 03 05 2023, 13:35

Seiko 6309-706LT?

Мнение от Doomfiree » 30 11 2024, 21:24

Здравейте,

Наскоро си купих Seiko от 70-те години на търг във Facebook, и искам да споделя малко повече информация, за да получа съвети относно автентичността му. На циферблата е изписан номерът 6309-706LT, но когато разгледах задната част на часовника, забелязах, че там има различен номер, което ми навежда на мисълта, че капачката може да е сменяна през годините. Това не ме притеснява особено, стига да знам, че самият часовник е оригинален.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Отворих часовника, за да проверя и видях, че номерът на циферблата съвпада с този на механизма, което е добър знак. Въпреки това, не успях да открия никаква информация онлайн за 706LT като модел или версия на Seiko. Това ме кара да се съмнявам дали този номер е правилен за този период, или може би става въпрос за някаква специална версия или дори модификация.

Моля, ако някой има опит с тези часовници или може да разясни дали номерът 706LT е автентичен за този модел, ще съм благодарен за всякаква информация.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
naHuka
Почитател
Регистриран: 19 10 2016, 16:35

Re: Seiko 6309-706LT?

Мнение от naHuka » 01 12 2024, 11:24

Здравейте,

Без...риск да ви разочаровам, смятам, че има повече от едно нещо което не съвпада в този часовник.
- касата не е правилна за модела
- капака не съответства на касата
- циферблата не съответства на касата и на капака
- предполагам...и коронката не е правилна, тъй като ремонтоара следва да е с различна дължина
- веригата не е за модела/касата
Обощено казано, някой е имал части и е сглобил часовник. Надявам се да не сте дали много пари
На терминологията на хората събиращи часовници, тези часовници се наричат "франкенщайн"

Ето как съответния модел се е предлагал преди
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Дано съм помогнал.

Поздрави,

Kostabo
Маниак
Регистриран: 22 04 2015, 19:01

Re: Seiko 6309-706LT?

Мнение от Kostabo » 01 12 2024, 20:52

Към казаното от колегата ще добавя, че и държачът на механизма е неправилен. Този на снимката е пластмасов, а оригиналният е стоманен.
Тука е така...

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”