Vacheron Constantine, реплика или оригинал

Информация и мнения за конкретни модели и марки
Отговори
Atnsw
Новобранец
Регистриран: 05 01 2025, 14:29

Vacheron Constantine, реплика или оригинал

Мнение от Atnsw » 05 01 2025, 14:31

Здравейте!

Насочиха ме към този форум с надеждата ако може някой да ми даде информация за тази марка и по възможност да се разбере моделът и най-вече дали е менте/имитация или оригинал.

Благодаря Ви предварително!
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
cenzor
МОДЕРАТОР
Регистриран: 15 10 2009, 17:47

Re: Vacheron Constantine, реплика или оригинал

Мнение от cenzor » 05 01 2025, 15:38

Реплика , за 30-40лв. Не го дръжте на китката дълго, да не хванете някой обрив.

wheezy
Маниак
Регистриран: 15 11 2013, 22:33

Мнение от wheezy » 05 01 2025, 16:24

Ако намерите някой часовник от марка, струваща 5-цифрени суми, и емблемата му е лепната накриво, а датата изглежда като от час по трудово - 5 клас - в непрестижно училище, вероятно е да е реплика :)
Before:
Oris Artelier Small Seconds Pointer Day; Montblanc Meisterstuck PL-7034; Zenith Pilot Big Date; Omega Seamaster Planet Ocean; Romain Jerome Moon Dust DNA; Breitling Colt Chronograph II; Tudor Fastrider Chronograph; Ulysse Nardin Maxi Marine Diver; Zenith El Primero 36000 vph; Fortis Aviatis B-42 Aeromaster Dawn; Panerai PAM 112; Hamilton Pan Europ; Omega Seamaster PO 8500; Omega Speedmaster '57; Rolex Datejust II; Longines Legend Diver; Omega AT 8900; GS "Snowflake"; Zenith Defy skeleton; Omega SMP 42mm;

Atnsw
Новобранец

Мнение от Atnsw » 05 01 2025, 16:48

Не съм наясно, аз си ползвам смарт часовник и съм си доволен, просто разчиствах мазето и изскочи.

southcoast
Маниак
Регистриран: 08 11 2017, 22:59

Мнение от southcoast » 05 01 2025, 17:41

Сменете си ключалката на мазето, някой умишлено оставя скъпи часовници вътре!

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 06 01 2025, 00:42

Ама недейте така, я колко ръчна работа и инхаус манифактура е това! И Вашерон не могат да направят такъв! :)

Atnsw
Новобранец

Мнение от Atnsw » 06 01 2025, 01:31

Не е нужен сарказъм, питах човешки както се вижда не съм запознат затова и питам, не ми е нужно остроумие а професионално мнение.

southcoast
Маниак
Регистриран: 08 11 2017, 22:59

Мнение от southcoast » 06 01 2025, 14:40

Лошо няма да питате, но за истории в килера и от дядо наследство бая са минали през форума. Просто може да кажете - купих си този часовник - окей ли е! По-дразнещо от някаква малоумна история, а не истината - няма!

Потребителски аватар
sci
Маниак
Регистриран: 31 03 2010, 17:32

Мнение от sci » 07 01 2025, 01:56

Atnsw написа:
06 01 2025, 01:31
Не е нужен сарказъм, питах човешки както се вижда не съм запознат затова и питам, не ми е нужно остроумие а професионално мнение.
Не се засягайте, хората са изтръпнали с годините в този форум с подобни теми. Просто минете през някой магазин за луксозни часовници - Омега, Ролекс и т.н. и поразгледайте, вземете в ръка, погледнете детайлите по механизъм, циферблат, усетете касата. После ще можете да отсявате такива явни фалишификати и насън :)

Atnsw
Новобранец

Мнение от Atnsw » 07 01 2025, 23:04

Първо както казах аз ползвам смарт часовник, не съм фен на другите, за мен е важно да е практичен. Не да ми показва само часът. Както казах намерих го в кутия в мазето дали баща ми го е взимал навремето или дядо ми, не знам. Затова питах и тук защото сте по наясно от мен. Самият факт че дори не ми е направило впечатление, че цифрите са криви говори сам по себе си, че не разбирам а пък още по малко да дам пари за нещо от което не разбирам.

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 08 01 2025, 19:42

“Другите” също не са само да показват часа, има и друго интересно. Иначе нямаше да го има този форум, където питате. Няма чак сарказъм и то към вашия пост, шегуваме се с ментето и тази зараза, тя заслужава много повече от сарказъм. Тези ги има и заливат и заради това, което казвате и вие, много хора не ги интересува и не разбират, даже и да са криви цифрите. Но какво да се прави, няма лошо. Може пък в случая да е за хубаво, ето възможност да видите как изглежда някой истински Vacheron Constantin, някой и друг механизъм и каква е разликата. За което хора са правили нещо от близо 300 години.

VolvoCE
Напредващ
Регистриран: 29 05 2024, 18:36

Мнение от VolvoCE » 10 01 2025, 07:50

Здравейте на всички, историите с хората и вещите има и сантиментален аспект. От моят дядо не е останало почти нищо поради политически обстоятелства. Имам един джобен часовник (Оратор) от него, съвсем обикновен, но е най-любимия в моята колекция. Всеки път когато го навивам изпитвам умиление. Не ме интересува истински ли е или менте. Поддържам го в изрядно състояние и го пазя като очите си. Това е вещ, която му е служила във времето. Баща ми е на 80 години и ползва смарт часовник, подарявал съм му само подбрани марки ... омега, зенит ... с времето ми ги върна и сега ги съхранявам в отделна кутия. С тях се отнасям като към негови вещи с невероятно отношение и уважение.
Ако са Ви скъпи и близки хората няма никакво значение от произход, марка и точност ... в конкретния случай тази вещ е измервала тяхното време ... а "времето" в даден момент спира щото е ресурс ...

Потребителски аватар
ayl
Почитател
Регистриран: 02 01 2016, 13:11

Мнение от ayl » 10 01 2025, 16:17

Да. Далече сме от времето, когато внука ще носи патека на дядо си, а пък той не бил негов а само го съхранявал за внука. Не се подиграван на слогона на патек, а си мисля, че след 10-20 години наистина ще има такива хора, които са купили и поддържали нещо хубаво и са го оставили на внука си.
Аз не знам какво ще оставя на моя внук (имам години докато се роди и помисля по въпроса :)), защото често сменям, но се надявам да е нещо, което ще му хареса.

Потребителски аватар
phil05
Маниак

Мнение от phil05 » 10 01 2025, 17:40

Е, дано внука и внуците се интересуват малко повече от примерно автора на темата и много други, което пак казвам си е съвсем нормално да не се интересуват. Иначе... Ама няма иначе, сигурно ще има и такива внуци и механични часовници и то не малко. И сигурно ще има защо. Устояха преди на кварца, сега и на смарта и ментетата, утре кой знае още на какво. А и тези има откъде да гледат, че да прилича на ръчен часовник и циферблат по дисплеите, иначе кой знае на какво щяха да приличат. А, сори, в момента в който пиша на ръката ми е епъл уоч :lol:, ама нищо.

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”