Rolex или Омега

Информация и мнения за конкретни модели и марки
rminchev
Активен
Регистриран: 18 01 2018, 13:17

Re: Rolex или Омега

Мнение от rminchev » 03 07 2026, 09:25

phil05 написа:
02 07 2026, 22:48
Що не, и това са качества на часовник, в земята стените и в някоя локва. По темата, най лесно и ясно е Ролекс е Ролекс, а Омега е Омега и толкоз. Но къде има лесно и ясно в другия свят на часовниците ето и темата.
Ако погленем от тази му страна, електронните и кварцовите часовници са следващата стъпка в еволюцията. Преди появата на на т.нар окопен часовник, са се правели ръчни часовници от някоя си фирма патек филип със златни верижки и диаманти, предимно за богатите дами и на мъжките ръчни часовници не се е гледало с добро око. На този тип часовници се гледало като на бижу за украса. Мъжкарско е било часовникът ти да е в джоба закачен на метална верижка. Гледам на появата на ръчния часовник като на еволюция на часовника. За съжаление сега около нас всеки тип техника има вграден часовник. Колкото до ролекс те се местят в швейцария заради криза по отношение на суровините и високите мита и там правят първият водоустойчив oyster часовник. 10 години по късно правят първият perpetual часовник. Някои от часовниците им следват линията за бижу - златни или сребърни.

Потребителски аватар
Kuonyy
Маниак
Регистриран: 03 01 2014, 15:51

Мнение от Kuonyy » 03 07 2026, 14:58

Имах предвид, че са два различни вида часовници. Трябва да се сравняват дайвъри с дайвъри, дрес с дрес часовници. Тъпо е да сравняваме дрес часовник с G-Shock. И не можем да сравняваме часовник от жълто злато с такъв с PVD покритие, например, или даже с дуракоустойчивите пластмаси.
I don't know where I am, but I'm not lost.

Потребителски аватар
ayl
Почитател
Регистриран: 02 01 2016, 13:11

Мнение от ayl » 03 07 2026, 18:57

Доста е тъпа тая мания по ролекс. Вече съм писал по въпроса и преди. Миналата седмица бях в Мюнхен в един от техните биъргартън, точно по време на мача с Еквадор. На съседната маса от 10 човека , 9 бяха с ролекси, на другата до касата - всичките на масата бяха също. Всеки втори с ролекс. Това гъзария ли е, мания ли е, не знам.
Петър нещо го няма тук напоследък, но преди гледам върти едни и същи ролекси по 10 пъти. Нормално, всеки като си вземе му писва след месец-два най-много и го връща да вземе друго.

Потребителски аватар
otof
Маниак
Регистриран: 04 06 2011, 17:39

Мнение от otof » 03 07 2026, 19:04

Ухилих са :lol:

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 04 07 2026, 23:42

ayl написа:
03 07 2026, 18:57
Доста е тъпа тая мания по ролекс. Вече съм писал по въпроса и преди. Миналата седмица бях в Мюнхен в един от техните биъргартън, точно по време на мача с Еквадор. На съседната маса от 10 човека , 9 бяха с ролекси, на другата до касата - всичките на масата бяха също. Всеки втори с ролекс. Това гъзария ли е, мания ли е, не знам.
Петър нещо го няма тук напоследък, но преди гледам върти едни и същи ролекси по 10 пъти. Нормално, всеки като си вземе му писва след месец-два най-много и го връща да вземе друго.
То пък тук на съседната маса да не е по различно, 9 от 10 са със страшни чудесии от всякъде, вярно не са ролекс. Днес се разходих по ул. Шишман, нали имаше фест и половината народ бяха със смартове, епълуоч и негови подобия. И аз включително :))

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”