Историята на Speedmaster

Информация и мнения за конкретни модели и марки

Историята на Speedmaster

Мнениеот GIULIAN » 02 03 2017, 19:01

Изображение
Пионерски дух
Не са много компаниите с интерес към иновациите, както OMEGA. Дори преди създаването на Speedmaster-a , стремежът на марката към съвършенство я превръща в една от най-добрите в часовникарската индустрия. Прецизните механизми и изработка стават причина бранда да стане официален партньор на Олимпийските игри още през далечната 1932 г. Успешното създаване на водоустойчив часовник превръщат OMEGA в предпочитана марка за морските пътешественици и почитатели на водни спортове. Носена от изискани мъже и жени по цял свят, не е изненада, че пионерския дух на OMEGA ще доведе до създаването на най-известния хронограф в света.
Изображение
Раждането на Speedmaster-a
През 1957 г. OMEGA се заема с нелеката задача да създаде хронограф, който да е водоустойчив, лесен за разчитане, лесен за употреба и изключително точен. Резултатът е невиждан до този момент часовник. Заедно със здравия, симетричен корпус, Speedmaster-ът е първия часовник, който включва тахиметрова скала върху бейзела. Изчистеният дизайн на циферблата напомня за таблото на италианска състезателна кола, а механизмът калибър 321 става синоним за надеждност.

Изображение
Изборът на пилотите
Speesmaster-ът бързо се превръща в любим часовник за търсачите на силни усещания. Пилотите от американските военновъздушни сили, свикнали да живеят на ръба, го избират на свой официален часовник. Много от тях по-късно стават астронавти и част от първата програма на НАСА за изпращане на хора в космоса. През 1963 г. един от астронавтите, Уолтър Шира взима своят личен Speedmaster CK2998 на борда на Mercury-Atlas 8 по време на мисия. Обикаляйки около Земята 6 пъти, това е първата OMEGA, носена в космоса.
Изображение
Тестовете на НАСА
До средата на 20-ти век, САЩ вече се цели към Луната. През 1964 г, когато космическата програма на НАСА започва да се развива, стартира търсенето на часовник, който астронавтите да използват по време на мисиите си. Четири марки предлагат свои модели, които да преминат през тежките тестове, като само OMEGA Speedmaster оцелява.

Създаването на една легенда
За Speedmaster-a няма ограничения. След тежките тестове, на които часовника е подложен от НАСА, репутацията му е неразрушима. Съпътства астронавтите по време на 6 мисии до луната и става свидетел на някои от най-значимите открития за нашата планета.

Завръщане в небесата
С развитието на авиацията, OMEGA Speedmaster си остава фаворит. С излитането на свръх звуковия пътнически самолет Конкорд през 1969 г. пилотската кабина е оборудвана с 9 различни вида инструменти на OMEGA, които да спомагат за правилното отчитане на времето и показателите. За още по-голяма прецизност целият екип на Конкорд носи Speedmaster.
Изображение
Изучаване на земята
Speedmaster-ът придружава пътешественици до най-екстремните и опасни кътчета на Земята. След 44 дни на -52°C, Ралф Плейстед използва своя часовник, за да установи точното местоположение на Северния полюс през 1968 г. Плейстед и екипа му са първите, които прекосяват Арктика по суша, като разчитат на верните си Speedmaster-и за навигация. 21 години по-късно Рейнолд Меснер носи своя Speedmaster при прекосяването на Южния полюс.
Изображение
Speedmaster днес
Наследството и духът на Speedmaster водят до създаването на всеки нов модел днес. Налице е и новият подход на OMEGA по отношение на ревоюционен дизайн. През 2013 г. първите модели на „Тъмната страна на луната“ излизат на пазара. Изграден от едно единствено парче керамика, уникалният производствен процес създава модел, който достига до нова публика. Нови материали и характеристики биват добавени, които заедно с богатата история на марката превръщат Speedmaster в любимец на всички.
Изображение
GIULIAN
Напредващ
 
Мнения: 49
Регистриран на: 14 10 2016, 13:57

Назад към Марки, модели, новини, коментари

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Creative Commons Licence
Всички материали са лилцензирани под CC 4.0 лиценз, освен ако изрично не е опоменато друго.