NAVITIMER RATTRAPANTE

Информация и мнения за конкретни модели и марки
Отговори
GIULIAN
Напредващ
Мнения: 49
Регистриран: 14 10 2016, 13:57

NAVITIMER RATTRAPANTE

Мнение от GIULIAN » 22 03 2017, 17:23

Изображение
Breitling отново затвърждава мястото си на майстор на хронографите, като разкрива направата на собствен механизъм - един от най-сложните и иновативни, създавани някога. Типично в стил инструменти за професионалисти, Breitling Caliber B03 се отличава със своята иновативна конструкция, прецизност, сдравина и устойчивост. За представянето на този механизъм Breitling избира един от най-емблематичните си модели, известния Navitimer, във версия от розово злато или стомана, с ексклузивен бронзов циферблат.
Много малко часовникарски марки имат свои механизми за хронограф, а още по-малко са тези, които ги произвеждат изцяло, като Breitling Caliber B03, който е сертифициран от COSC.
Изображение
Сплит хронографът се смята за един от най-трудните механизми за създаване. По тази причина се произвежда в лимитирани бройки и изисква от страна на часовникарите един продължителен процес на настройки и работа.
Изображение
При създаването на свой сплит-хронограф, Breitling се насочва към един по-иновативен подход в производството му. Верни на своята философия за създаването на „инструменти за професионалисти“, брандът се фокусира върху здравина, прецизност и надеждност вместо върху по-мащабно производство.
Изображение
Едно от предизвикателствата за създателите на сплит-хронографа е свързан с енергията. Постоянното спиране и стартиране на стрелката на хронометъра изисква голям заряд от енергия, което от своя страна може да се отрази на точността на хронометъра и да намали резерва на мощността на часовника.
Един от начините да бъде решен този проблем е свързан със изграждането на изолационна система, която отделя стрелката от механизма при спирането й. Екипът на Breitling обаче успя да открие по-ефективно решение, с помощта на две допълнения. Първото е свързано с изолационната система. Компонентът, който задвижда сплит-стрелката е под формата на цилиндрична игла. Тя е трудна за направа под определен диаметър. Breitling заменя тази игла с щампирана част, която позволява по-прецизна форма и по-голяма здравина. Благодарение на
изолационната система, употребата на сплит-стрелката не се отразява на точността на часовника или на резерва. Второто допълнение засяга механизмът за спиране на сплит-стрелката. Часовникарите по принцип използват колело, загладено или с много фини зъбчета, което е здраво затегнато. Инжинерите на Breitling предлагат вариант, при който колелото е заградено от О-образен уплътнителен пръстен, който ще бъде компресиран от скобата. Резултатът е много по-надеждна система.
Изображение
При създаването на автоматичния хронограф Caliber B03, Breitling работи и върху Caliber 01, една интелигентна платформа, която позволява добавянето на функции като втора часова зона и световно време. B03 е с повече предимства, като 70-часов резерв на мощността, а механизмът е възможно най-опростен, само с 28 компонента.
За да акцентира върху новият механизъм, Breitling избира да бъде представен от легендарния Navitimer , лидер сред всички автоматични хронографи по света още от 1952 година. Снабден с 45-мм корпус Navitimer Rattrapante е достъпен на пазара в два варианта – стоманен и лимитирана серия от 250 бр от розово злато, с прозрачен капак.
И двата часовника се отличават с ексклузивен бронзов цифефблат, който служи за фон на сребърните индекси и бейзел, съставяйки по този начин класическата визия на Navitimer. По изключително изтънчен начин е представено логото на компанията – B върху червената стрелка на хронографа и котва върху сплит-стрелката.

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”