The OMEGA Trilogy 1957 Limited Edition

Информация и мнения за конкретни модели и марки
Отговори
GIULIAN
Напредващ
Мнения: 49
Регистриран: 14 10 2016, 13:57

The OMEGA Trilogy 1957 Limited Edition

Мнение от GIULIAN » 21 04 2017, 11:49

Изображение
През една значима година, OMEGA пуска на пазара три професионални модела, които с течение на времето се превръщат в истинска класика: Seamaster 300, Railmaster 300 и Speedmaster. Годината е 1957-а. През 2017-г. OMEGA отдава почит на тези механични произведения на изкуството с пускането на специална лимитирана колекция в чест на тяхната 60-годишнина. Могат да бъдат закупени поотделно или заедно.
Изображение
Уникална дигитална сканираща технология се използва от OMEGA за пръв път, с чиято помощ часовникарите успяват да възстановят визията на оригиналните модели. И трите са в корпус от неръждаема стомана и черни циферблати. Верижките също са от стомана, допълнително подсилена , закопчалката e декорирана с ретро лого на OMEGA .
Изображение
Всеки модел е лимитиран до 3557 бр, поставен в специална кутия вдъхновена от оригиналната опаковка от 1957 г. В кутията има две резервни каишки, кожена и в НАТО стил, както и инструмент за смяната им.
Изображение
Seamaster 300 Master Chronometer 39 mm
Първият Seamaster 300 става много популярен, не само поради несравнимата си за това време водоустойчивост, но и поради дизайна: черен циферблат, двупосочно въртящ се бейзел и триъгълни индекси за час.
Изображение
Създаден за водолази и почитатели на подводните приключения, бързо се превръща в символ на иновации и стил. Моделът от 2017-та година е с черен алуминиев бейзел с оригиналният надпис Naïad на коронката, който през 57-ма символизира нечувана водоусточивост.
Изображение
Морското конче на капака запазва оригиналния си дизайн, а механизмът е OMEGA Master Chronometer calibre 8806, гаранция 4 години.
Изображение
Railmaster Master Chronometer 38 mm
Дизайнът на този модел не е създаден с определена насоченост. Той е изчистен, практичен и елегантен часовник, предназначен за работа.
Изображение
Създаден за учени, механици и хора, които работят с електическа апаратура и уреди. Оригиналният, непретенциозен стил се пренася и в новия модел благодарение на луминисцентните индексите във винтидж стил.
Изображение
Механъзмът е OMEGA Master Chronometer calibre 8806, който издържа на магнитни полета до 15 000 gauss, 4-годишна гаранция.
Изображение
Speedmaster Anniversary Limited Edition 38.6 mm
Оригиналният Speedmaster, наречен Broad Arrow с отличителните си стрелки, е първият хронограф върху ръчен часовник с тахиметрова скала на бейзела. Механизмът е OMEGA 1861 calibre.
За феновете, които няма да се примирят само с един от лимитираните модели, OMEGA създава уникална кутия за трите часовника.
Изображение
Външната част, направена от швейцарски дъб, е с гравирано оригиналното морско конче от 1957 г. върху капака. Вътре се крие по-малка кутия, отново по дизайн на оригиналната опаковка, която съдържа и трите модела. Върху всеки циферблат е гравирано TRILOGY и индивидуалния номер на часовника. Върху капакът е гравиран надписът “LIMITED TO 557 TIMEPIECES“.
Изображение

TheEconomist
Новобранец
Мнения: 10
Регистриран: 10 08 2017, 17:26

Re: The OMEGA Trilogy 1957 Limited Edition

Мнение от TheEconomist » 10 08 2017, 17:35

Добър вечер, другари. Мисля си, че голяма част ме познават, но за тези, които не – името ми е Георги и ще ви разкажа една интересна случка.
С жена ми Вики решихме да се разровим в Интернет за сравняване на кредити. Бяхме се разбрали да подарим апартамент на момчето ни – Драган, защото вече му беше време да живее сам. Разнообразието беше доста голямо, но ми се видя, че има много фирми, които предлагат кредит до заплата и дори бързи кредити онлайн събота и неделя. Явно в в последно време пазарът доста се е наводнил. В крайна сметка видяхме, че лихвите са завишени и няма да можем да си го позволим точно сега.
Доста от сайтовете предоставят същокредити за безработни, което в някои ситуации е доста полезно. В случай, че имаме лоша кредитна история, как ще може да вземем желаната сума?

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”