BREITLING NAVITIMER

Информация и мнения за конкретни модели и марки
Отговори
GIULIAN
Напредващ
Мнения: 49
Регистриран: 14 10 2016, 13:57

BREITLING NAVITIMER

Мнение от GIULIAN » 04 05 2017, 12:45

Изображение
Navitimer е най-емблематичният часовник на Breitling. Представен за пръв път през 1952 година, тогава е смятан за огромен със своят 42 мм корпус, имайки предвид, че повечето модели по това време са били 37мм. Нуждата от малко промяна в този модел води и до появата на новите часовници с размерите на корпуса от 46 мм или 48 мм.
Изображение
Любителите на Breitling няма да бъдат изненадани от двете малки, но важни промени към вече популярния модел. Дори и с 46 мм новата версия е представена с всички характеристики на Navitimer. Корпусът е с 4 мм повече, но с абсолютно същия дизайн. Второто подобрение е прозрачният сапфирен капак на часовника, който позволява да видите калибърът B01, може би най-добрият механизъм за автоматичен хронограф. Също така на пазара е достъпна вече и лимитирана серия с розово злато от 200 бр.
Изображение
Navitimer 01 46mm е в два цвята – класическо черно с бял циферблат или изцяло син. Голямо е и разнообразието на каишки – няколко цвята и видове кожа, както и различни верижки. Размерът засилва присъствието на часовника върху китката и акцентира оригиналността на неговия дизайн, като същевременно оптимизира разчитането на детайлите върху циферблата.
Изображение
Достъпен на пазара в продължение на 60 години, този известен часовник е лидер сред механичните хронографи по света – и един от 10-те най-добри класически модели на 20-ти век.

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”