Rolex или Омега

Информация и мнения за конкретни модели и марки
sobriquet
Новобранец
Регистриран: 27 02 2010, 21:29

Rolex или Омега

Мнение от sobriquet » 12 03 2010, 23:22

В България едва ли са много собствениците на такива часовници, но ми е интересно какво ви е мнението за евентуален избор между Seamaster на Omega и Submariner на Rolex.
Абсолютен фен съм на механичните часовници, в момента съм с Revue Thomen Airspeed с механизъм ЕTA/Unitas 6497
имам и Омега Де Вил стар модел(не го знам дори от коя година е, корпуса е метална отливка без заден капак, адски тънък и елегантен) в прекрасно състояние.
Та винаги съм си падал по марките омега и ролекс и тъй като ми липсва спортен часовник съм в дилема към кой от двата модела да се насоча...харесва ми и спийдмастера на омега.

Потребителски аватар
bogdanb
Маниак
Регистриран: 31 10 2009, 21:28

Re: Rolex или Омега

Мнение от bogdanb » 12 03 2010, 23:31

Препоръчвам ти да прочетеш това http://www.rolexreferencepage.com/smpvssub.html
И други преди тебе са си задавали въпроса. Между другото има човек от форума със Сиймастер, дори го продава. ;)
Все по-странни теми виждам във форума...

Потребителски аватар
vgp_sas
Активен
Регистриран: 08 10 2009, 21:07

Мнение от vgp_sas » 12 03 2010, 23:40

Аз съм с Submariner 116613LN, но преди съм имал и Seamaster. Специално за мен няма голяма разлика между двата, като качество и точност. Ролекса, специално за мен, като усещане е по-добър.

Потребителски аватар
Groot
Маниак
Регистриран: 27 09 2009, 17:22

Мнение от Groot » 13 03 2010, 00:36

На мен лично Омегите ми харесват повече чисто на външен вид.

Потребителски аватар
kagebista
Маниак
Регистриран: 11 01 2010, 17:14

Мнение от kagebista » 13 03 2010, 10:18

Ролекса е титуляр тук според мен
Изображение

Потребителски аватар
Miky
Активен
Регистриран: 25 02 2010, 13:12
Контакти:

Мнение от Miky » 13 03 2010, 17:00

гледам секи си праска неговите предпочитания та дай и аз да дам моето ....
фен си на скъпи и хубави часовници /евала, че може да си го позволиш/ и мисля, че няма да сгрешиш ако вземш ролекса в случая /не, че с омегата ще сгрешиш господи :? /
+ това, вече имаш Омега .. дори да е dress, попълнението Ролекс мисля, че е логичният избор :lol:
Всичко е въпрос на баланс ...

Потребителски аватар
omegaqq
МОДЕРАТОР
Регистриран: 13 02 2010, 15:28

Мнение от omegaqq » 13 03 2010, 17:15

Ми така и така всеки се изказва, защо пък да не го направя и аз и да хвърла колеката sobriquet в размисли. Защо избираш точно между тия две марки? Аз на твое място бих погледнал и Zenith например, а защо не и Montblanc. Пък и Longines и IWC не са за изхвърляне.

sobriquet
Новобранец

Мнение от sobriquet » 13 03 2010, 17:29

Защо...както се пише в статията на колегата, често хората си купуват ролекс само заради името.Истината е , че ролекс-а ми харесва повече от омега-та, но цената на омегата е двойно по-ниска, а е прекрасна машина. Лонжин ми е една друга любима марка, но си мисля, че Омегата би трябвало да е по-добра, хронометър е, коаксиален .
Монблан..незнам, знам, че наскоро са купили Минерва, което определено им вдига акциите.Избора е доста голям, но всяко предложение за спортен механичен часовник е добре дошло:)

Потребителски аватар
kagebista
Маниак

Мнение от kagebista » 13 03 2010, 20:35

Тук вече няма база да се сравняват качествата на часовниците, защото и двата са технически изпитани, надеждни и сериозни модели! Сравнява се реномето, което ще придаде часовника на собственика му - а рано или късно всеки мъж с възможности си взима ролекс! В бъдеще не мисли да го смени с омега, докато в обратна ситуация може да помисли да смени омегата с ролекс. Купува се име и класа и в една социална прослойка този часовник ще натежи повече там отколкото идентична омега и ще покаже по-голям престиж. Затова хората предпочитат ролексите.
Изображение

Потребителски аватар
vgp_sas
Активен
Регистриран: 08 10 2009, 21:07

Мнение от vgp_sas » 13 03 2010, 22:27

kagebista,
Именно! Да си призная, главната причина да сменя омегата беше тази.

Потребителски аватар
Miky
Активен
Контакти:

Мнение от Miky » 14 03 2010, 00:28

kagebista написа:Тук вече няма база да се сравняват качествата на часовниците, защото и двата са технически изпитани, надеждни и сериозни модели! Сравнява се реномето, което ще придаде часовника на собственика му - а рано или късно всеки мъж с възможности си взима ролекс! В бъдеще не мисли да го смени с омега, докато в обратна ситуация може да помисли да смени омегата с ролекс. Купува се име и класа и в една социална прослойка този часовник ще натежи повече там отколкото идентична омега и ще покаже по-голям престиж. Затова хората предпочитат ролексите.
точно и ясно казано :lol:

Потребителски аватар
Groot
Маниак

Мнение от Groot » 14 03 2010, 00:56

То е малко въпрос на усещане. Толкова съм се наслушал на ролекси, реплики на ролекси и направо всеки който иска да измисли скъп часовник все за ролекс се сеща, ако ще цял живот часовника на телефона да е гледал. Точно поради тази причина предпочитам Omega. Хем супер ми се ще да имам хубав, скъп швейцарски механичен часовник, хем по-скоро аз да си го знам това, а не да изглеждам се едно съм големия тежкар с ролекс (а то хората чули, че и реплики има и реплики има и веднага ще заподозрат измама).

Пак казвам - въпрос на усещане е.

Потребителски аватар
kagebista
Маниак

Мнение от kagebista » 14 03 2010, 01:49

littleclown и аз съм на твоето мнение ;)
Обаче поведението към ролексите си го обяснявам с 3 етапа.
1. Събрахме пари за скъп часовник. Проучваме кой модел е най-надежден, изпитан, качествен, предпочитан и си струва да инвестираме. Омега се откроява като чели повече на фона на останалите. И след закупуването сме вече доволни - все пак е Омега.
2. Вече имаме достатъчно пари за нов - висок клас часовник. Поглеждаме към ролекс, но си казваме - това е банално и за газария. А и старата ми омега се е доказала, защо да не си взема още една - по-скъпа, по-модерна, а и първата да не скучае сама. Доволни сме от избора и решението си.
3. Утрояваме или учетворяваме или ..... парите си! Бизнес среда, управленска работа, инвестиции, колеги богаташи. Всяка такава прослойка си има хоби извън работно време. Примерно вечеринка в Яхтклуба. Идва л.Х- хвали се, че е удвоил парите си за месец. Браво отвръщат останалите! Идва л.У - хвали се като показва че новата яхта на кея която всички загледахме е негова! Браво отвръщат останалите! Идваме ние на ред. Няма нова яхта, бизнеса върви. Но заради сбирката събираме аудиторията и показваме новият си ролекс събмаринер! БРАВО отвръщат всички останали. Удраме си гъза в тавана от кеф и задоволство. ПОВЕЧЕ от доволни сме защото не останахме в сянка.
И Ролекс са си успяли да си извюват това реноме с годините и е оправдано. Като стигнем на това дередже в т.трета - 90 процента ще плащаме заради надписа, не заради карантията. Да има какво да си мерим с останалите :lol:
Изображение

Потребителски аватар
Groot
Маниак

Мнение от Groot » 14 03 2010, 10:09

Да бе знам, че е така (не, че карантията на Ролекс е лоша... даже по каквото чета си е супер :) ). Но като си говорех с разни колеги за часовници (точно хората които гледат часа на телефона) и нещо споменах Омега... леко се замислиха... после още веднъж се замислиха и някой каза "абе тия омега не бяха ли някакви супер скъпи часовници". В смисъл ако кажа "ролекс" наистина ще е прекалено банално. А и факта, че Омега просто ми изглеждат по-добре чисто като дизайн и то не остана съмнение какво бих си взел ако ги имах парите. Освен това легендарния събмаринер примерно ама изобщо не е мой тип. :)

Потребителски аватар
stenli
Маниак
Регистриран: 27 01 2010, 01:59

Мнение от stenli » 14 03 2010, 13:03

Между тези два модела предпочитам Ролекса ... само че не са в един ценови клас ... За парите, които струва Суб-а, бих си взел нещо друго от най-престижните марки. Все пак Ролекс произвеждат над 1 милион часовници на година, какво му е ексклузивното на това ? Пет пари не давам дали някой ще се блещи ако види на ръката ми "непозната" за него марка.

Като марка, история и брандинг предпочитам обаче Омега.
- Omega Speedmaster Professional, Seiko SNZG Flieger, Casio G-Shock

sobriquet
Новобранец

Мнение от sobriquet » 14 03 2010, 13:39

Stenli, някое предложение в класа на Ролекс или Омега?

Потребителски аватар
Miky
Активен
Контакти:

Мнение от Miky » 17 03 2010, 23:29

kagebista написа:littleclown и аз съм на твоето мнение ;)
Обаче поведението към ролексите си го обяснявам с 3 етапа.
1. Събрахме пари за скъп часовник. Проучваме кой модел е най-надежден, изпитан, качествен, предпочитан и си струва да инвестираме. Омега се откроява като чели повече на фона на останалите. И след закупуването сме вече доволни - все пак е Омега.
2. Вече имаме достатъчно пари за нов - висок клас часовник. Поглеждаме към ролекс, но си казваме - това е банално и за газария. А и старата ми омега се е доказала, защо да не си взема още една - по-скъпа, по-модерна, а и първата да не скучае сама. Доволни сме от избора и решението си.
3. Утрояваме или учетворяваме или ..... парите си! Бизнес среда, управленска работа, инвестиции, колеги богаташи. Всяка такава прослойка си има хоби извън работно време. Примерно вечеринка в Яхтклуба. Идва л.Х- хвали се, че е удвоил парите си за месец. Браво отвръщат останалите! Идва л.У - хвали се като показва че новата яхта на кея която всички загледахме е негова! Браво отвръщат останалите! Идваме ние на ред. Няма нова яхта, бизнеса върви. Но заради сбирката събираме аудиторията и показваме новият си ролекс събмаринер! БРАВО отвръщат всички останали. Удраме си гъза в тавана от кеф и задоволство. ПОВЕЧЕ от доволни сме защото не останахме в сянка.
И Ролекс са си успяли да си извюват това реноме с годините и е оправдано. Като стигнем на това дередже в т.трета - 90 процента ще плащаме заради надписа, не заради карантията. Да има какво да си мерим с останалите :lol:
Пич не мога да разбера сам себе си ли искаш да заблудиш или просто се правиш на non-commerce :D
Ролекса е над омегата и го показва с цената си ... всеки мишок който иска точно време носи омега, всеки който може да си го позволи не сваля от ръката си ролекса ... мисуиш ли, че е оправдано ?

1. Събрахме пари за скъп часовник .. скъп но не за ролекс ;)
2. Поглеждаме към Ролекс, но си казваме: "Това ще ни скъса джоба, дай още една омега да си Земем"
3. Събрахме достатъчно пари за Ролекс "да го еба" :lol:
П.С. Карантия има доста .... провери на Д. Петков месарският магазин в началото отдясно ;)

sobriquet
Новобранец

Мнение от sobriquet » 18 03 2010, 00:18

Хора не се карайте. Влечението ми към ролекса или омегата не са свързани с някаква идея да се меря с някого или да си купувам с ролекса престиж, просто самите модели ми харесват. От доста време разглеждам модели на спортни часовници, аз съм си мераклия и понякога избирам с месеци, чета ,препрочитам, питам.
Брайтлинг и те имат сериозни модели, но са ми малко пренатруфени. Харесвам по-опростените, здрави механизми, лесна подръжка. Определено търся инвестиция, часовник, който да нося с години.
Приемам препоръки и за други модели.
Важните елементи-автоматик, водонепроницаемост поне 10атм.,по възможност хронометър,изчистен дизайн, качествен механизъм. Ролекса е горна граница като цена все още висока, но ако това е моя избор ще се стремя към него.

Потребителски аватар
kagebista
Маниак

Мнение от kagebista » 18 03 2010, 00:36

Miky ти май си от тази дето тайничко сънуват ролекси а? :D
Ако имаш такъв - нали няма да счупиш китката да го изпъкваш "да го е.а"
Не бъди като нас мишоците, не бъди герой на дисни - а ти пожелавам да си го купиш и да му се радваш така, както си се радвал на първия си часовник, и още повече да цениш първия като последния :)
Изображение

Потребителски аватар
Groot
Маниак

Мнение от Groot » 18 03 2010, 00:48

Аз пък тъй като никога не съм се заглеждал сериозно по този клас часовници и винаги съм си мислел, че са на приблизително на една цена, а и определено никога не съм си мечтал за ролекс.

Не може да се твърди, че всеки, който предпочита Омега, всъшност тайно желае Ролекс, но няма пари :) :)

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”