Rolex или Омега
-
sobriquet
- Новобранец
- Регистриран: 27 02 2010, 21:29
Rolex или Омега
В България едва ли са много собствениците на такива часовници, но ми е интересно какво ви е мнението за евентуален избор между Seamaster на Omega и Submariner на Rolex.
Абсолютен фен съм на механичните часовници, в момента съм с Revue Thomen Airspeed с механизъм ЕTA/Unitas 6497
имам и Омега Де Вил стар модел(не го знам дори от коя година е, корпуса е метална отливка без заден капак, адски тънък и елегантен) в прекрасно състояние.
Та винаги съм си падал по марките омега и ролекс и тъй като ми липсва спортен часовник съм в дилема към кой от двата модела да се насоча...харесва ми и спийдмастера на омега.
Абсолютен фен съм на механичните часовници, в момента съм с Revue Thomen Airspeed с механизъм ЕTA/Unitas 6497
имам и Омега Де Вил стар модел(не го знам дори от коя година е, корпуса е метална отливка без заден капак, адски тънък и елегантен) в прекрасно състояние.
Та винаги съм си падал по марките омега и ролекс и тъй като ми липсва спортен часовник съм в дилема към кой от двата модела да се насоча...харесва ми и спийдмастера на омега.
- bogdanb
- Маниак
- Регистриран: 31 10 2009, 21:28
Re: Rolex или Омега
Препоръчвам ти да прочетеш това http://www.rolexreferencepage.com/smpvssub.html
И други преди тебе са си задавали въпроса. Между другото има човек от форума със Сиймастер, дори го продава.
И други преди тебе са си задавали въпроса. Между другото има човек от форума със Сиймастер, дори го продава.
Все по-странни теми виждам във форума...
- vgp_sas
- Активен
- Регистриран: 08 10 2009, 21:07
Аз съм с Submariner 116613LN, но преди съм имал и Seamaster. Специално за мен няма голяма разлика между двата, като качество и точност. Ролекса, специално за мен, като усещане е по-добър.
- Groot
- Маниак
- Регистриран: 27 09 2009, 17:22
На мен лично Омегите ми харесват повече чисто на външен вид.
- kagebista
- Маниак
- Регистриран: 11 01 2010, 17:14
- Miky
- Активен
- Регистриран: 25 02 2010, 13:12
- Контакти:
гледам секи си праска неговите предпочитания та дай и аз да дам моето ....
фен си на скъпи и хубави часовници /евала, че може да си го позволиш/ и мисля, че няма да сгрешиш ако вземш ролекса в случая /не, че с омегата ще сгрешиш господи
/
+ това, вече имаш Омега .. дори да е dress, попълнението Ролекс мисля, че е логичният избор
фен си на скъпи и хубави часовници /евала, че може да си го позволиш/ и мисля, че няма да сгрешиш ако вземш ролекса в случая /не, че с омегата ще сгрешиш господи
+ това, вече имаш Омега .. дори да е dress, попълнението Ролекс мисля, че е логичният избор
Всичко е въпрос на баланс ...
- omegaqq
- МОДЕРАТОР
- Регистриран: 13 02 2010, 15:28
Ми така и така всеки се изказва, защо пък да не го направя и аз и да хвърла колеката sobriquet в размисли. Защо избираш точно между тия две марки? Аз на твое място бих погледнал и Zenith например, а защо не и Montblanc. Пък и Longines и IWC не са за изхвърляне.
-
sobriquet
- Новобранец
Защо...както се пише в статията на колегата, често хората си купуват ролекс само заради името.Истината е , че ролекс-а ми харесва повече от омега-та, но цената на омегата е двойно по-ниска, а е прекрасна машина. Лонжин ми е една друга любима марка, но си мисля, че Омегата би трябвало да е по-добра, хронометър е, коаксиален .
Монблан..незнам, знам, че наскоро са купили Минерва, което определено им вдига акциите.Избора е доста голям, но всяко предложение за спортен механичен часовник е добре дошло:)
Монблан..незнам, знам, че наскоро са купили Минерва, което определено им вдига акциите.Избора е доста голям, но всяко предложение за спортен механичен часовник е добре дошло:)
- kagebista
- Маниак
Тук вече няма база да се сравняват качествата на часовниците, защото и двата са технически изпитани, надеждни и сериозни модели! Сравнява се реномето, което ще придаде часовника на собственика му - а рано или късно всеки мъж с възможности си взима ролекс! В бъдеще не мисли да го смени с омега, докато в обратна ситуация може да помисли да смени омегата с ролекс. Купува се име и класа и в една социална прослойка този часовник ще натежи повече там отколкото идентична омега и ще покаже по-голям престиж. Затова хората предпочитат ролексите.

- vgp_sas
- Активен
- Регистриран: 08 10 2009, 21:07
kagebista,
Именно! Да си призная, главната причина да сменя омегата беше тази.
Именно! Да си призная, главната причина да сменя омегата беше тази.
- Miky
- Активен
- Контакти:
точно и ясно казаноkagebista написа:Тук вече няма база да се сравняват качествата на часовниците, защото и двата са технически изпитани, надеждни и сериозни модели! Сравнява се реномето, което ще придаде часовника на собственика му - а рано или късно всеки мъж с възможности си взима ролекс! В бъдеще не мисли да го смени с омега, докато в обратна ситуация може да помисли да смени омегата с ролекс. Купува се име и класа и в една социална прослойка този часовник ще натежи повече там отколкото идентична омега и ще покаже по-голям престиж. Затова хората предпочитат ролексите.
- Groot
- Маниак
То е малко въпрос на усещане. Толкова съм се наслушал на ролекси, реплики на ролекси и направо всеки който иска да измисли скъп часовник все за ролекс се сеща, ако ще цял живот часовника на телефона да е гледал. Точно поради тази причина предпочитам Omega. Хем супер ми се ще да имам хубав, скъп швейцарски механичен часовник, хем по-скоро аз да си го знам това, а не да изглеждам се едно съм големия тежкар с ролекс (а то хората чули, че и реплики има и реплики има и веднага ще заподозрат измама).
Пак казвам - въпрос на усещане е.
Пак казвам - въпрос на усещане е.
- kagebista
- Маниак
littleclown и аз съм на твоето мнение 
Обаче поведението към ролексите си го обяснявам с 3 етапа.
1. Събрахме пари за скъп часовник. Проучваме кой модел е най-надежден, изпитан, качествен, предпочитан и си струва да инвестираме. Омега се откроява като чели повече на фона на останалите. И след закупуването сме вече доволни - все пак е Омега.
2. Вече имаме достатъчно пари за нов - висок клас часовник. Поглеждаме към ролекс, но си казваме - това е банално и за газария. А и старата ми омега се е доказала, защо да не си взема още една - по-скъпа, по-модерна, а и първата да не скучае сама. Доволни сме от избора и решението си.
3. Утрояваме или учетворяваме или ..... парите си! Бизнес среда, управленска работа, инвестиции, колеги богаташи. Всяка такава прослойка си има хоби извън работно време. Примерно вечеринка в Яхтклуба. Идва л.Х- хвали се, че е удвоил парите си за месец. Браво отвръщат останалите! Идва л.У - хвали се като показва че новата яхта на кея която всички загледахме е негова! Браво отвръщат останалите! Идваме ние на ред. Няма нова яхта, бизнеса върви. Но заради сбирката събираме аудиторията и показваме новият си ролекс събмаринер! БРАВО отвръщат всички останали. Удраме си гъза в тавана от кеф и задоволство. ПОВЕЧЕ от доволни сме защото не останахме в сянка.
И Ролекс са си успяли да си извюват това реноме с годините и е оправдано. Като стигнем на това дередже в т.трета - 90 процента ще плащаме заради надписа, не заради карантията. Да има какво да си мерим с останалите
1. Събрахме пари за скъп часовник. Проучваме кой модел е най-надежден, изпитан, качествен, предпочитан и си струва да инвестираме. Омега се откроява като чели повече на фона на останалите. И след закупуването сме вече доволни - все пак е Омега.
2. Вече имаме достатъчно пари за нов - висок клас часовник. Поглеждаме към ролекс, но си казваме - това е банално и за газария. А и старата ми омега се е доказала, защо да не си взема още една - по-скъпа, по-модерна, а и първата да не скучае сама. Доволни сме от избора и решението си.
3. Утрояваме или учетворяваме или ..... парите си! Бизнес среда, управленска работа, инвестиции, колеги богаташи. Всяка такава прослойка си има хоби извън работно време. Примерно вечеринка в Яхтклуба. Идва л.Х- хвали се, че е удвоил парите си за месец. Браво отвръщат останалите! Идва л.У - хвали се като показва че новата яхта на кея която всички загледахме е негова! Браво отвръщат останалите! Идваме ние на ред. Няма нова яхта, бизнеса върви. Но заради сбирката събираме аудиторията и показваме новият си ролекс събмаринер! БРАВО отвръщат всички останали. Удраме си гъза в тавана от кеф и задоволство. ПОВЕЧЕ от доволни сме защото не останахме в сянка.
И Ролекс са си успяли да си извюват това реноме с годините и е оправдано. Като стигнем на това дередже в т.трета - 90 процента ще плащаме заради надписа, не заради карантията. Да има какво да си мерим с останалите

- Groot
- Маниак
Да бе знам, че е така (не, че карантията на Ролекс е лоша... даже по каквото чета си е супер
). Но като си говорех с разни колеги за часовници (точно хората които гледат часа на телефона) и нещо споменах Омега... леко се замислиха... после още веднъж се замислиха и някой каза "абе тия омега не бяха ли някакви супер скъпи часовници". В смисъл ако кажа "ролекс" наистина ще е прекалено банално. А и факта, че Омега просто ми изглеждат по-добре чисто като дизайн и то не остана съмнение какво бих си взел ако ги имах парите. Освен това легендарния събмаринер примерно ама изобщо не е мой тип. 
- stenli
- Маниак
- Регистриран: 27 01 2010, 01:59
Между тези два модела предпочитам Ролекса ... само че не са в един ценови клас ... За парите, които струва Суб-а, бих си взел нещо друго от най-престижните марки. Все пак Ролекс произвеждат над 1 милион часовници на година, какво му е ексклузивното на това ? Пет пари не давам дали някой ще се блещи ако види на ръката ми "непозната" за него марка.
Като марка, история и брандинг предпочитам обаче Омега.
Като марка, история и брандинг предпочитам обаче Омега.
- Omega Speedmaster Professional, Seiko SNZG Flieger, Casio G-Shock
-
sobriquet
- Новобранец
Stenli, някое предложение в класа на Ролекс или Омега?
- Miky
- Активен
- Контакти:
Пич не мога да разбера сам себе си ли искаш да заблудиш или просто се правиш на non-commercekagebista написа:littleclown и аз съм на твоето мнение
Ролекса е над омегата и го показва с цената си ... всеки мишок който иска точно време носи омега, всеки който може да си го позволи не сваля от ръката си ролекса ... мисуиш ли, че е оправдано ?
1. Събрахме пари за скъп часовник .. скъп но не за ролекс
2. Поглеждаме към Ролекс, но си казваме: "Това ще ни скъса джоба, дай още една омега да си Земем"
3. Събрахме достатъчно пари за Ролекс "да го еба"
П.С. Карантия има доста .... провери на Д. Петков месарският магазин в началото отдясно
-
sobriquet
- Новобранец
Хора не се карайте. Влечението ми към ролекса или омегата не са свързани с някаква идея да се меря с някого или да си купувам с ролекса престиж, просто самите модели ми харесват. От доста време разглеждам модели на спортни часовници, аз съм си мераклия и понякога избирам с месеци, чета ,препрочитам, питам.
Брайтлинг и те имат сериозни модели, но са ми малко пренатруфени. Харесвам по-опростените, здрави механизми, лесна подръжка. Определено търся инвестиция, часовник, който да нося с години.
Приемам препоръки и за други модели.
Важните елементи-автоматик, водонепроницаемост поне 10атм.,по възможност хронометър,изчистен дизайн, качествен механизъм. Ролекса е горна граница като цена все още висока, но ако това е моя избор ще се стремя към него.
Брайтлинг и те имат сериозни модели, но са ми малко пренатруфени. Харесвам по-опростените, здрави механизми, лесна подръжка. Определено търся инвестиция, часовник, който да нося с години.
Приемам препоръки и за други модели.
Важните елементи-автоматик, водонепроницаемост поне 10атм.,по възможност хронометър,изчистен дизайн, качествен механизъм. Ролекса е горна граница като цена все още висока, но ако това е моя избор ще се стремя към него.
- kagebista
- Маниак
Miky ти май си от тази дето тайничко сънуват ролекси а? 
Ако имаш такъв - нали няма да счупиш китката да го изпъкваш "да го е.а"
Не бъди като нас мишоците, не бъди герой на дисни - а ти пожелавам да си го купиш и да му се радваш така, както си се радвал на първия си часовник, и още повече да цениш първия като последния
Ако имаш такъв - нали няма да счупиш китката да го изпъкваш "да го е.а"
Не бъди като нас мишоците, не бъди герой на дисни - а ти пожелавам да си го купиш и да му се радваш така, както си се радвал на първия си часовник, и още повече да цениш първия като последния

- Groot
- Маниак
Аз пък тъй като никога не съм се заглеждал сериозно по този клас часовници и винаги съм си мислел, че са на приблизително на една цена, а и определено никога не съм си мечтал за ролекс.
Не може да се твърди, че всеки, който предпочита Омега, всъшност тайно желае Ролекс, но няма пари

Не може да се твърди, че всеки, който предпочита Омега, всъшност тайно желае Ролекс, но няма пари