Rolex или Омега

Информация и мнения за конкретни модели и марки
Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР
Регистриран: 29 09 2009, 15:55

Re: Rolex или Омега

Мнение от stdenev » 08 10 2012, 16:59

Смело изказване, Драго ::huh:: :silent:
Fine quality is remembered long after the pain of spending money!!!

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак
Регистриран: 19 09 2010, 12:43

Мнение от mitadoc » 08 10 2012, 17:09

stdenev написа:Смело изказване, Драго ::huh:: :silent:
Копирал го е от статията.
Daydreamer

Потребителски аватар
Sir Tomaz
Маниак
Регистриран: 02 09 2010, 13:19

Мнение от Sir Tomaz » 08 10 2012, 17:25

Еее тази тема няма край... и братя Диневи са замесени вече... :wtf:
Изображение

Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР

Мнение от stdenev » 08 10 2012, 17:50

То основно един човек поддържа темата... :) :)

Потребителски аватар
Lamer
Маниак
Регистриран: 22 02 2010, 19:39

Мнение от Lamer » 08 10 2012, 19:25

stdenev написа:То основно един човек поддържа темата... :) :)
М-да, човекът естет :) :)

tchibo
Активен
Регистриран: 18 12 2011, 20:43

Мнение от tchibo » 08 10 2012, 20:58

Нещо за Ролекс или Омега няма ли да се коментира...? :yawn:

Потребителски аватар
Sir Tomaz
Маниак
Регистриран: 02 09 2010, 13:19

Мнение от Sir Tomaz » 08 10 2012, 23:21

Е какво да се коментира - две прекрасни марки часовници. Всичко друго е...
Изображение

Потребителски аватар
dragogbg
Активен
Регистриран: 18 05 2012, 09:03

Мнение от dragogbg » 09 10 2012, 00:51

Е то каквото имаше да се казва се каза.И двете марки са великани в часовникарската индустрия.Много силно се съмнявам и в двата лагера да има слаби часовници, който и да си вземеш все ще е добре.Въпрос на вкус. ::drinks::
Изображение

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак

Мнение от mitadoc » 09 10 2012, 08:20

dragogbg написа:Е то каквото имаше да се казва се каза.И двете марки са великани в часовникарската индустрия.Много силно се съмнявам и в двата лагера да има слаби часовници, който и да си вземеш все ще е добре.Въпрос на вкус. ::drinks::
Ами да затваряме темата,все пак ти се изказа и кои сме ние да спорим с теб? :lol:
Daydreamer

Потребителски аватар
trk2
МОДЕРАТОР
Регистриран: 08 01 2011, 10:44

Мнение от trk2 » 09 10 2012, 09:01

sobriquet написа:В България едва ли са много собствениците на такива часовници, но ми е интересно какво ви е мнението за евентуален избор между Seamaster на Omega и Submariner на Rolex.
Абсолютен фен съм на механичните часовници, в момента съм с Revue Thomen Airspeed с механизъм ЕTA/Unitas 6497
имам и Омега Де Вил стар модел(не го знам дори от коя година е, корпуса е метална отливка без заден капак, адски тънък и елегантен) в прекрасно състояние.
Та винаги съм си падал по марките омега и ролекс и тъй като ми липсва спортен часовник съм в дилема към кой от двата модела да се насоча...харесва ми и спийдмастера на омега.
Според мен по- добре Събмаринъра. То и цената му го показва. Мисля, че Ролекса е по- надеждния механизъм. Коаксиала на Омега е твърде нова система и не може да се срявнява по надеждност с класическия швейцарски механизъм в изпълнение на най- добрия производител в света.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР

Мнение от stdenev » 09 10 2012, 09:19

trk2 написа:
sobriquet написа:В България едва ли са много собствениците на такива часовници, но ми е интересно какво ви е мнението за евентуален избор между Seamaster на Omega и Submariner на Rolex.
Абсолютен фен съм на механичните часовници, в момента съм с Revue Thomen Airspeed с механизъм ЕTA/Unitas 6497
имам и Омега Де Вил стар модел(не го знам дори от коя година е, корпуса е метална отливка без заден капак, адски тънък и елегантен) в прекрасно състояние.
Та винаги съм си падал по марките омега и ролекс и тъй като ми липсва спортен часовник съм в дилема към кой от двата модела да се насоча...харесва ми и спийдмастера на омега.
Според мен по- добре Събмаринъра. То и цената му го показва. Мисля, че Ролекса е по- надеждния механизъм. Коаксиала на Омега е твърде нова система и не може да се срявнява по надеждност с класическия швейцарски механизъм в изпълнение на най- добрия производител в света.
+1
Нямаше как да се каже по-добре, Коце. :)

Потребителски аватар
dragogbg
Активен
Регистриран: 18 05 2012, 09:03

Мнение от dragogbg » 09 10 2012, 11:31

Аз пък съм съгласен... ::drinks::
Изображение

Потребителски аватар
bobi33
Активен
Регистриран: 18 11 2010, 15:49

Мнение от bobi33 » 09 10 2012, 23:51

"fivegood" ми липсва с коментарите в тази тема/но,не заради броя постове/ ::yahoo:: ::yahoo::

Потребителски аватар
stdenev
МОДЕРАТОР

Мнение от stdenev » 28 10 2012, 20:43

Както съм казвал и преди в отговор на този въпрос: И двете :)

Изображение

М... му, само кафяви каишки си купувам... :))

Потребителски аватар
fivegood
МОДЕРАТОР
Регистриран: 20 10 2009, 10:06

Мнение от fivegood » 28 10 2012, 20:47

:clap: :clap: :clap:
"It's stronger than me" C.H.

Потребителски аватар
nikif1
МОДЕРАТОР
Регистриран: 08 01 2011, 22:43

Мнение от nikif1 » 28 10 2012, 21:02

Имал съм 2 Омеги,ако един ден имам Ролекс бих си дал мнението......и двете марки си имат своята слава и история.
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
phil05
Маниак
Регистриран: 26 05 2012, 10:40

Мнение от phil05 » 01 11 2012, 21:22

От скоро имам Seamaster от последните с циферблатa с вълничките. Нямам (още) submariner т.е. имамам теоретично част от един, че помагах нещо на собстевника да си го купи и може да дойде един ден при мен. Добре го знам на живо.

Мога да кажа само, че Seamastera не отстъпва изобщо и като излъчване, и като изработка -ама ако го гледаш само него. С удоволсвтие можеш да си го носиш всеки ден. Но ако след него или до него вземеш Ролекса – друг свят, все едно е правен на друга планета. И това плоско стъкло без антирефлекс, и циферблата с индексите и стрелките бяло злато, този съвършен корпус и безел - един такъв леко дистанциращ респект има, не става да си го носиш спокойно. А като часовник за свободно време, плаж, море, дайвър – какъв ти дайвър...Хем си приличат, хем са много различни.

Потребителски аватар
mitadoc
Маниак

Мнение от mitadoc » 08 11 2012, 16:43

Независимо ,че имат близки характеристики (големина,височина,водоустойчивост,верига),Субмаринер и Сиймастър са различни като дизайн,концепция за изработка и като финансово изражение.
Малко неправилно е да се сравняват Субмаринер с 3135 и Сиймастър с 2500 Ко-аксиал.Първото се е доказало през годините,второто е сравнително ново и несъвършено.Но за разлика от това,1120 (2892А2 ЦОСЦ) е най-добрият механизъм,произвеждан от ЕТА(срещам това твърдение навсякъде).Следователно,ако изключим факта,че търсим инхаус производство-то и двата са здрави,надеждни,качествено сглобени и точни.
Ако сравняваме Субмаринер 16610 (може и 14060,но е без дата) със Сиймастър 2531.80 (считайте 41мм автоматик,син),то виждаме изцяло различни концепции на изработка и дизайн.

Ролекс е по-обикновен и скучен на първо четене,но после се вижда,че всичко е премерено,точно,перфектно проектирано,съразмерно и на мястото си.Безелът се върти лесно и отчетливо,стабилно се манипулира ,заради назъбванията по краищата си.Осветлението на стрелки и индекси е на много високо ниво.Веригата е слабото за мен място или по-скоро - прекалено ретро и традиционно стара и донякъде непасваща на ценовите претенции на марката.Закопчалката е куха,с множество микронастройки на дължината на веригата.Самите средни звена са кухи,крайните - също.Като цяло остава лошо впечатление за евтина верига в скъп часовник.С новия модел нещата са оправени,но там и цените са по-високи.

Омега е изпълнена с повече детайли и дизайнерски приумици.На някои може да се стори претруфена или странна,но за мен е най-красивият спортно-ежедневен часовник на света.Има хелиева клапа(според Омега - само 0,0001% от собствениците на Сиймастър реално я използват по предназначение),стрелките са с уникален дизайн(скелетонизирани),безелът се драска лесно,върти се трудно,заради заоблените си краища.Осветлението също е на ниво.Веригата е най-удобната ,която съм носил,съставена е от 9 звена - редуващи се полирани/матирани.Прилепва прекрасно на ръката,а катарамата е произведение на изкуството.Определно е по-добра като изработка и външен вид от тази на Субмаринер,но пък се отваря по-лесно и не е толкова безопасна,защото при Ролекс е двойно закопчаваща се.

Аз избрах Омега 2531.80 ,защото е за мен мечтан часовник от вече 15 години по ред изброени или не причини.Независимо дали си вземете Сиймастър или Субмаринер,няма да направите грешка.Темата не е да се противопоставят или преборят двата модела на марките или самите две марки.Дуетът дайвъри са достатъчно качествени,красиви по своему.Направени са с вкус,вложена е много умисъл и историческо наследство в тях,достатъчно престижни са.Ролекс е двойно по-скъп,заради стоманата 904Л,изцяло инхаус механизма,както и други дребни гъдели.Не казвам,че си заслужава парите.Стига да ги имате - смело напред.Идеята е да не подценявате Омега само,защото е по-достъпна.
Daydreamer

Потребителски аватар
Rado6364
Маниак
Регистриран: 02 09 2012, 15:49

Мнение от Rado6364 » 08 11 2012, 17:51

Благодаря за хубавото ревю.
Напълно съм съгласен с вас колега.
В момента нямам Sea Master, но съм носил такъв и е уникално чувството когато на ръката
ти лежи този часовник.

М/у другото, като го прочетох веднага си сложих Speed Master -a :)

:thumbup:
Rado Zhivkov

Изображение

Потребителски аватар
vikir
Администратор
Регистриран: 10 07 2010, 01:05

Мнение от vikir » 08 11 2012, 18:18

Имал съм възможността да нося и Сиймастър и Събмаринър. Трудно е да се намерят сериозни недостатъци и на единия и на другия при ежедневна употреба. Що се отнася до дизайна, трудно може да се даде предимство на някой от двата - всичко е въпрос на вкус. Омегата има малко по-заоблени ръбове на касата и звената на верижката. При Ролекса тежестта е толкова добре балансирана, че часовника не се усеща изобщо на китката. За мен и двата са прекрасни часовници и до голяма степен универсални, в моите очи ::drinks::

Отговори

Върни се в “Марки, модели, новини, коментари”