senna написа:Обособен Технически раздел, така както е обособен Търговският център. С правила за задаване на въпроси и подраздели, (например по видове механизми, инструменти, схеми и точки на смазване, заводски ръководства и методологии за обслужване и настройка, специфики за дори елементарни на пръв поглед неща, като избор и смяна на батерия или верига дори). Не, че и сега липсват такива теми, но са разпръснати, неподредени и трудни за търсене. Вярвам, че има много колеги, които биха споделяли и давали ценни съвети на база своят собствен опит и знания.

+1, Едно място, на което ще можеш да откриеш всичко - от смяна на батерия, патенти, та до разглобяване и сглобяване на механизми ще е много по-удобно за тези от нас, които искат да опитат нещо сами.
От снощи мисля какво бих искал и все не мога да се сетя нещо конкретно. От това, което чета тук, бих казал, че не желая промяна във визията на форума - честно казано, визията е една от причините да не чета другия български форум за часовници, тук се ориентирам много по-лесно и ми е по-удобно.
Някои пишат за каталози - аз ще конкретизирам, предполагам, че всеки един от нас би се радвал, ако има таблици с цени по марки и модели, които да се ъпдейтват. Един от колегите се грижи да поства такова инфо в темата за Rolex. На мен примерно ми е интересно и имам желание да следя цените в Беша, но онлайн такава информация не е достъпна, а на живо не ми се ходи, докато не съм достатъчно подготвен, което към момента мога да преценя само много ориентировъчно
Наясно съм обаче, че изнасянето на цени може да доведе до пряк конфликт с търговския раздел, но все пак всички искаме да си "сверяваме часовника" на тема цени...