Класическа самобръсначка
-
- Новобранец
- Регистриран: 16 08 2021, 22:15
Класическа самобръсначка
Моля споделете опит в закупуването на класическа самобръсначка,
ако може и конкретни марки и модели...
ако може и конкретни марки и модели...
-
- Маниак
- Регистриран: 16 11 2009, 14:12
-
- Маниак
- Регистриран: 13 12 2010, 16:20
-
- Почитател
- Регистриран: 24 01 2013, 00:06
Re: Класическа самобръсначка
От 3-4 години се бръсна с класически самобръсначки и имам 6. Миналата година си купих Muhle Rocca, за мен това е най доброто и най универсалното, което съм ползвал. Разбира се трябва да се отчете и фактът, че предпочитанията са строго индивидуално нещо.
Иначе в момента най-добра оферта е тук: https://www.notino.bg/muhle/rocca-r94-t ... brsnachka/
KingC Gillete направо я прескочи, според мен става само за да добиеш представа, но не и за качествено бръснене.
-
- Новобранец
- Регистриран: 16 08 2021, 22:15
Не смяташ ли, че качеството не зависи само от цената...
-
- Почитател
- Регистриран: 24 01 2013, 00:06
Ако въпросът е към мен, отговорът е, че при самобръсначките има пряка връзка между качеството и цената. Дори и китайските самобръсначки, които са с добро качество са на по-висока цена от Gillete King-C. Основния проблем при него е, че не държи добре ножчето, усеща се особено при контра. Иначе бръсне меко, но не е много ефективна. Самобръсначката, която препоръчах по-горе бръсне меко, но е много ефективна.
- Akima
- Напредващ
- Регистриран: 17 03 2011, 04:33
Още 1 глас за мелничарите от MÜHLE - използвам 3 броя R106 - тип затворен гребен.
После идва манията с ножчетата - моите предпочитания са: Feather, Derby, Astra.
После идва манията с ножчетата - моите предпочитания са: Feather, Derby, Astra.
"Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум." Волтер
- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
От 2 години ползвам R89 Twist - много е удобна и с приятна тежина в ръката.
Преди това малко време съм ползвал еднократки/сменяеми глави джилет, а по-преди това, 10-15 години класическа със сменяеми ножчета от пазара в Монтана (за 8 лв). Сигурно още щех да ползвам, ама резбата на глават се разби от завиване развиване
Преди това малко време съм ползвал еднократки/сменяеми глави джилет, а по-преди това, 10-15 години класическа със сменяеми ножчета от пазара в Монтана (за 8 лв). Сигурно още щех да ползвам, ама резбата на глават се разби от завиване развиване
-
- Маниак
- Регистриран: 12 05 2012, 15:43
Имам няколко (вкл. Muhle Rocca), но ползвам почти само Gillette Tech от 1946 г., който намерих чисто нов преди 15-на години. За мен няма по-добро от класическите Gillette от едно време.
-
- Маниак
-
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
Ехааа, и тук е яка мания. Само Ви подкрепям, защото това не е моето. Имах стара класическа от соц.времената, но я изхвърлих. Даже имах и точило за ножчета, ама него къде съм го захвърлил не помня.
Бръснал съм се доста с класическа самобръсначка със сапун и четка, но предпочитанията ми са към по-съвременните аналози с двойни/тройни ножчета и пяната за бръснене. Сега съм даже с четворни ножчета, но за мен това вече е ненужно. Дори съм най-доволен от самобръсначките с двойни ножчета.
Манията, все пак, си е мания, та успехи в откриването и използването на перфектната класическа самобръсначка!
Бръснал съм се доста с класическа самобръсначка със сапун и четка, но предпочитанията ми са към по-съвременните аналози с двойни/тройни ножчета и пяната за бръснене. Сега съм даже с четворни ножчета, но за мен това вече е ненужно. Дори съм най-доволен от самобръсначките с двойни ножчета.
Манията, все пак, си е мания, та успехи в откриването и използването на перфектната класическа самобръсначка!
-
- Маниак
-
- Почитател
- Регистриран: 13 10 2019, 13:45
В момента ползвам Mühle R89 Grande със затворен гребен и съм доволен как бръсне,но то е важно и ножчето,което и монтираш!С ножчета зелена астра работи доста приятно и меко.Нямам оплаквания към конкретната,но реших да пробвам нещо в по премиум класа и сега съм поръчал една Rex Envoy.За начално стартиране бих посъветвал за около 170лв да вземеш R89 Grande,една четка с косми от язовец и зелена кутия сапун на Proraso!
-
- Маниак
Колеги и аз напоследък минах на класическо бръснене. Реших за празниците да си подаря една самобръсначка на Mühle. Спрял съм се на два модела R 89 TWIST или R 41 TWIST. Някой може ли да ми обясни разликите между двете.
- childrolland
- Маниак
- Регистриран: 09 06 2021, 19:34
R 89 TWIST е със затворен гребен, а R 41 TWIST с отворен, което я прави по-агресивна и подходяща за по-дълга брада. Аз съм много доволен от R 89. Чегаря се 365 пъти в годината и ми върши идеална работа, без да ми тормози кожата прекалено.
-
- Маниак
Е аз се бръсна един път в седмицата R 41 TWIST, може би ще по добър вариант.
-
- Маниак
R 41 я водят може би най-агресивната самобръсначка. Ще ти трябва време за свикване. По повод на ножчетата и аз харесвам зелената Астра, ама там е малко рулетка, попадал съм на големи дървета, и то не, че са менте, просто така излизат от Санкт Петербург.
-
- Маниак
Днес дойде, като я пробвам ще споделя впечатления.