☕☕☕ СПАМ ТЕМА (ПИШЕТЕ НА ВОЛЯ КОЙ КАКВОТО ИСКА) ☕☕☕ ™
- spring_drive
- Маниак
- Регистриран: 15 05 2014, 10:01
-
- Маниак
- Регистриран: 08 11 2017, 22:59
Re: ☕☕☕ СПАМ ТЕМА (ПИШЕТЕ НА ВОЛЯ КОЙ КАКВОТО ИСКА) ☕☕☕ ™
Все още работи безотказно и изглежда като нова 

- -MommaBear-
- Почитател
- Регистриран: 15 03 2019, 15:34
Леко притеснително, че зная за какво говорите и че, вярно, само масата поддаде за всичките години
.

"There isn't time, so brief is life, for bickerings, apologies, heartburnings, callings to account. There is only time for loving, and but an instant, so to speak, for that." ~Mark Twain
- mitadoc
- Маниак
- Регистриран: 19 09 2010, 12:43
Ееее,това ми беше много забавно. Лека й пръст, баба казваше да внимавам и да не натискам с пръсти доматите рома,а да натискам със следващия домат,за да не се нараня на мелачката. Такива топли спомени изплуваха...-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 09:56Леко притеснително, че зная за какво говорите и че, вярно, само масата поддаде за всичките години.

Daydreamer
- -MommaBear-
- Почитател
Мите, просълзяваш ме. И аз си мислех как през тази машинка минаваше всичко - от доматите за лютеница, през самардала със сол, до Великденските курабийки на мама. Ухххх, детство...mitadoc написа: ↑16 05 2020, 11:13Ееее,това ми беше много забавно. Лека й пръст, баба казваше да внимавам и да не натискам с пръсти доматите рома,а да натискам със следващия домат,за да не се нараня на мелачката. Такива топли спомени изплуваха...-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 09:56Леко притеснително, че зная за какво говорите и че, вярно, само масата поддаде за всичките години.
![]()
"There isn't time, so brief is life, for bickerings, apologies, heartburnings, callings to account. There is only time for loving, and but an instant, so to speak, for that." ~Mark Twain
- mitadoc
- Маниак
Юфка правила ли си?-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 11:17Мите, просълзяваш ме. И аз си мислех как през тази машинка минаваше всичко - от доматите за лютеница, през самардала със сол, до Великденските курабийки на мама. Ухххх, детство...mitadoc написа: ↑16 05 2020, 11:13Ееее,това ми беше много забавно. Лека й пръст, баба казваше да внимавам и да не натискам с пръсти доматите рома,а да натискам със следващия домат,за да не се нараня на мелачката. Такива топли спомени изплуваха...-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 09:56Леко притеснително, че зная за какво говорите и че, вярно, само масата поддаде за всичките години.
![]()
Баба точеше тънки кори, аз разнасях и разстилах на чаршафи под жаркото слънце и после чаках да се изсушат и напукат корите ; събирах и печахме в печката,докато юфката покафенее съвсем леко и накрая се складираше в платнени торби.

Daydreamer
- petarstoil
- Маниак
- Регистриран: 04 12 2015, 18:57
А колко пъти някой от пръстите ми е бил на ръба да стане част от микса, излизащ през решетката...

- mitadoc
- Маниак
Защото не спазваш правилата на баба - домат се натиска с домат, а не с пръсти.petarstoil написа: ↑16 05 2020, 11:28
А колко пъти някой от пръстите ми е бил на ръба да стане част от микса, излизащ през решетката...![]()

Daydreamer
- petarstoil
- Маниак
..........................................................................................................................................................................
А колко пъти някой от пръстите ми е бил на ръба да стане част от микса, излизащ през решетката...
[/quote]
Защото не спазваш правилата на баба - домат се натиска с домат, а не с пръсти.
[/quote]
То при нас повече мръвки се мелеха, ама принципът с натиска си е един и същ.

[/quote]
Защото не спазваш правилата на баба - домат се натиска с домат, а не с пръсти.

[/quote]

- phil05
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2012, 10:40
- georgieff21
- Почитател
- Регистриран: 28 10 2018, 23:47
"Не веднъж и дваж ли вече в книги вестници и речи става дума за хлапета като тези тука двете"
- -MommaBear-
- Почитател
Бях дебела от баницата на баба и юфка не ми се полагаше в допълнение. Обаче преди няколко години открих, че в Асеновградско жените още правят така юфка и си купувах точно в такива платнени торби. Имам предвид, като си затръгвате другия път, колко багаж да имате...mitadoc написа: ↑16 05 2020, 11:25Юфка правила ли си?-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 11:17Мите, просълзяваш ме. И аз си мислех как през тази машинка минаваше всичко - от доматите за лютеница, през самардала със сол, до Великденските курабийки на мама. Ухххх, детство...
Баба точеше тънки кори, аз разнасях и разстилах на чаршафи под жаркото слънце и после чаках да се изсушат и напукат корите ; събирах и печахме в печката,докато юфката покафенее съвсем леко и накрая се складираше в платнени торби.![]()

И офф - надявам се, че всички в твоя край са здрави. Всеки път като споменат по новините, се сещам. Лелешка работа

- mitadoc
- Маниак
Защото не спазваш правилата на баба - домат се натиска с домат, а не с пръсти.petarstoil написа: ↑16 05 2020, 12:04..........................................................................................................................................................................
А колко пъти някой от пръстите ми е бил на ръба да стане част от микса, излизащ през решетката...![]()

[/quote]

[/quote]
На мен само домати ми се полагаха да меля,че иначе ставаше опасно

Но си прав за принципа.

Daydreamer
-
- Маниак
- Регистриран: 01 06 2016, 17:01
Чистата съвест е симптом за къса памет
- mitadoc
- Маниак
Добре сме, благодаря ти. Искрено се надявам и с твоето семейство всичко да е наред.-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 12:59Бях дебела от баницата на баба и юфка не ми се полагаше в допълнение. Обаче преди няколко години открих, че в Асеновградско жените още правят така юфка и си купувах точно в такива платнени торби. Имам предвид, като си затръгвате другия път, колко багаж да имате...mitadoc написа: ↑16 05 2020, 11:25Юфка правила ли си?-MommaBear- написа: ↑16 05 2020, 11:17
Мите, просълзяваш ме. И аз си мислех как през тази машинка минаваше всичко - от доматите за лютеница, през самардала със сол, до Великденските курабийки на мама. Ухххх, детство...
Баба точеше тънки кори, аз разнасях и разстилах на чаршафи под жаркото слънце и после чаках да се изсушат и напукат корите ; събирах и печахме в печката,докато юфката покафенее съвсем леко и накрая се складираше в платнени торби.![]()
А торбите са направо Био-еко!!
И офф - надявам се, че всички в твоя край са здрави. Всеки път като споменат по новините, се сещам. Лелешка работа.

Daydreamer
- spring_drive
- Маниак
А защо никой не споделя, че през тази машина, със специален накрайник се пълнеше домашна луканка за чудо и приказ. Свинско/тепешко, подправки, чилска селитра и на всяка що годе обезопасена тераса, видяха подкови, бабеци, пръчки... Ама имаше зими, студ да съхнат, красота.... И юнаци да пият вино.
FREIGHT PREPAID! +
- petarstoil
- Маниак
spring_drive написа: ↑17 05 2020, 03:33А защо никой не споделя, че през тази машина, със специален накрайник се пълнеше домашна луканка за чудо и приказ. Свинско/тепешко, подправки, чилска селитра и на всяка що годе обезопасена тераса, видяха подкови, бабеци, пръчки... Ама имаше зими, студ да съхнат, красота.... И юнаци да пият вино.
Което е вярно, си е истина - и за луканките, и за "гирляндите" по терасите, и за зимите...

-
- Почитател
- Регистриран: 01 11 2010, 15:48
Покрай тая пуста карантина станах съвсем книжен плъх.
Чета "Граф Монте Кристо" тия дни и забелязах, че героите на Дюма носят масово Бреге!
Чета "Граф Монте Кристо" тия дни и забелязах, че героите на Дюма носят масово Бреге!
- spring_drive
- Маниак
FREIGHT PREPAID! +
-
- Маниак
- Регистриран: 07 10 2012, 17:05
Честит празник на българската писменост и култура!