Проблемна поръчка от ebay.uk

Теми, които не са свързани с часовници, или такива, които не се вписват в никой друг подфорум.
Отговори
Потребителски аватар
spring_drive
Маниак
Мнения: 604
Регистриран: 15 05 2014, 10:01
Местоположение: Пловдив

Проблемна поръчка от ebay.uk

Мнение от spring_drive » 08 03 2018, 14:16

Здравейте , колеги. От вчера имам проблем с една поръчка от испански търговец. На 1.03. си купих и платих стока от търговец с доста висок рейтинг-99.4 %. Доставката бе посочено ,че е с препоръчана поща и трябваше да дойде до вчера - 7.03. През тези 7 дни не получих никаква информация ,че е изпратена , нито трекинг номер. Вчера като им поисках инфо , ми отговориха ,че стоката не била налична при тях , чак вчера я поръчали от Франция , щяла да дойде следващата седмица и чак тогава щели да ми я пратят. Могат ли да продават стока , която пише че е налична , а всъщност я нямат. Правилата на иБей допускат ли това? Според мен са проспали доставката и търсят изход. Днес сутринта отворих кейс в иБей и смятам чрез тях да си търся правата. Те пък се възмутиха, че съм сторил това и стана истински цирк. Някой минавал ли е по този път?
За да се върнеш към извора ще се наложи да плуваш срещу течението.....

mamas
Активен
Мнения: 246
Регистриран: 25 02 2012, 07:04
Местоположение: Пловдив

Re: Проблемна поръчка от ebay.uk

Мнение от mamas » 08 03 2018, 15:33

Здравей, колега!
Аз съм минавал през подобен цирк и в и-бей и в пей пал, като и двата пъти некоректни купувачи се опитваха да ме "клатушкат" и рекетират! Не били това, което били очаквали и предполагали, че ще получат въз основа на снимките и описанието от обявата! И двете дела ги спечелих с помощта на приятел, който комуникираше с хората от и-бей и ПП.
Беше си чист рекет! Съветът ми е да не се отказваш, да пазиш цялата си кореспонденция с продавача и да предоставиш условията, при които си закупил стоката, на хората, които водят разследването.
Може да ти присъдят и компенсация за причинени вреди. В момента на продавача гаранция са му блокирали поне ПП акаунта, ако не и този в и-бей. Той по тази причина подскача и прави циркове.
Само бъди премерен в приказките, за да не ги използва срещу теб.
Аз също съм повдигал кейс за некоректност - отказ да плати вече заявена стока, която беше на търг и така отказа реален купувач и аз претърпях щети. Блокиране на двата акаунта и молби да си оттегля жалбата, ама аз корав- не, та не! Плати си като пич високия бид и даже и-бей после му изтри негативния фийдбек от моя профил, защото беше тенденциозен и клеветнически.
Онези пипат яко- няма мърдане, защото тяхната лапаница е огромна и не трябва да има недоволни.
Имал съм и извънсъдебно споразумение с продавач, който продаваше
MINT, а се оказа с видими следи от ползване. Пратих му снимки и му писах, че до два дни ще докладвам в ПП и и-бей ако не ми върне парите и да ми плати транспорта до него. Човекът предложи ресто на 50% на сумата да си направя пас. Това ми се видя ОК и като ми звънна ПП му писах, че всичко е наред и му оставих положителен коментар за сделката.
Не се отказвай и натискай до дупка- на тарикатите трябва да се натрие носа!

Потребителски аватар
DoctorPhill
Маниак
Мнения: 508
Регистриран: 27 12 2015, 20:12

Re: Проблемна поръчка от ebay.uk

Мнение от DoctorPhill » 08 03 2018, 23:27

От Испания търговц с добри цени е Игуана сел , но те са дистрибутор с договори за отстъпка и нямат часовника наличен , това е упоменато в условията на търга . Погледни добре дали и при теб не е така , то си пише до 20 работни дни шипинг . Има и други подобни търговци , преди да вдигаш врява погледни . Деливъри тайм на Бея никога не е точно . Ако са Игуана са много точни пичове.
May the bridges I burn light the way .

Отговори

Върни се в “Всичко останало”