Въпросите ми са два основни и говорим за София:
1. Предполагам че зависи доста от модел/механизъм/функции и т.н. (наистина съм аматьор по темата, моля някой ако има време и желание, търпеливо да ме ориентира). Та, интересува ме средна ориентировъчна цена, при добър часовникар, за профилактика на часовник автомат? Въпроса ми е породен от следната дилема, часовника ми имаше нужда от профилактика, така съм чел, че на около 2/3 години е добре да се прави, занесох го без да се интересувам от цени и препоръки в сервиза на една от големите вериги за часовници (не са много, но няма да конкретизирам, от уважение към специалистите там), но цената, която трябваше да заплатя ми се струва прекалено голяма, г/д 1/3 от цената на самия часовник (лично мнение, може и да си е такава навсякъде, както казах не съм запознат и затова питам).
2. Втория въпрос е донякъде свързан с 1вия, но тук искам и конкретни препоръки къде мога да свърша тази работа. Та, ако съм прав и цените в гореспоменатия сервиз са завишени (пак казвам, не искам да омаложавам труда им, но за мен цената е височка...), ме интересува къде да занеса друг мой чаовник за оценка на щетите и евентуален ремонт. Какво имам предвид: имам TAG (пак автомат), който се оказа менте (кой, как и с колко пари се е прецакал с купуването му, не е от голямо значение - но е купуван за оригинал и според мен има добра визия за реплика). Този часовник има сантиментална стойност за мене, но преди известно време му се счупи механизма за навиване. Занесох го в същия този сервиз, където го отвориха и ми казаха, че и вътре има нужда да се подменят някакви части, но ще излъжа какво точно, беше преди година/2. Цената която ми обявиха за ремонта ми се стори прекалено висока, дори за часовник със сантиментална стойност (но все пак реплика). И да, ако някой още ми следи мисълта: ако съм прав за цените там, къде да го занеса?
Благодаря предварително