Избор между Omega Seamaster Diver и Tudor Pelagos
- batproho
- Напредващ
- Регистриран: 12 02 2012, 12:05
Избор между Omega Seamaster Diver и Tudor Pelagos
Привет на всички!
Все още има доста време, но съм решил да си направя подарък за 50 годишнината ми, и съм се спрял на два конкретни модела, а именно избор между Omega Seamaster Diver и Tudor Pelagos. И двата са тип Diver, и двата са от реномирани марки, макар и с не най-сложните им механизми (това не ме интересува). Държа да е здрав и сигурен механизъм, максимално точен, и задължително да е пригоден за гмуркане (ще се ползва и за това).
Предварително благодаря на отзовалите се със съвет .
Все още има доста време, но съм решил да си направя подарък за 50 годишнината ми, и съм се спрял на два конкретни модела, а именно избор между Omega Seamaster Diver и Tudor Pelagos. И двата са тип Diver, и двата са от реномирани марки, макар и с не най-сложните им механизми (това не ме интересува). Държа да е здрав и сигурен механизъм, максимално точен, и задължително да е пригоден за гмуркане (ще се ползва и за това).
Предварително благодаря на отзовалите се със съвет .
-
- Активен
- Регистриран: 19 10 2012, 22:50
Re: Избор между Omega Seamaster Diver и Tudor Pelagos
Според мен Омега, имат история, първият часовник на Луната, собствена визия и т.н.
Tudor - все трябва да обяснява човек, че уж е Rolex. Според мен - няма смисъл, akо държиш - вземи си Rolex.
Луксозен часовник за гмуркане си е малко риск (пясъкът например дере зверски), ама и аз мойте ги топя, нали уж затова са направени.
Tudor - все трябва да обяснява човек, че уж е Rolex. Според мен - няма смисъл, akо държиш - вземи си Rolex.
Луксозен часовник за гмуркане си е малко риск (пясъкът например дере зверски), ама и аз мойте ги топя, нали уж затова са направени.
- batproho
- Напредващ
Rolex ми идва скъп, иначе Yahch-master щеше да е избора и се приключва. Не е въпроса да се обяснява че Tudor e Rolex (ама не баш), който го интересува ще го знае, идеята ми е че това за мен лично, и двата са култови модели, както и Breitling Superocean Steelfish, но той ми идва една идея претруфен, макар че и той може да се вмести в бюджета ми.
- ostap
- Маниак
- Регистриран: 10 07 2013, 18:06
Ако приемем, че техническите параметри на двата модела са съпоставими, то остава само външният вид. За мен Омега притежава повече блясък и разкош.
- sci
- Маниак
- Регистриран: 31 03 2010, 17:32
При въпроса Tudor vs Omega винаги гласувам за Омега. Не знам защо постоянно се "принизява" да се конкурира с Tudor, след като тя е основният конкурент на Rolex. Не на Tudor!
Иначе технически, Tudor съвсем не е лош часовник, дори имат вече инхаус механизъм който е с METAS сертификация, а това за мен поне е много важно - най-вече заради антимагнетичността му.
От друга страна, на OMEGA всички механизми са вече МЕТАS (освен старите 2500), те дори го въведоха този стандарт на практика. Коаксиалните механизми са вече с историческа значимост, а самият бранд има несравнимо по-богата история. Seamaster е голяма фамилия, за кой модел става дума?
Иначе технически, Tudor съвсем не е лош часовник, дори имат вече инхаус механизъм който е с METAS сертификация, а това за мен поне е много важно - най-вече заради антимагнетичността му.
От друга страна, на OMEGA всички механизми са вече МЕТАS (освен старите 2500), те дори го въведоха този стандарт на практика. Коаксиалните механизми са вече с историческа значимост, а самият бранд има несравнимо по-богата история. Seamaster е голяма фамилия, за кой модел става дума?
-
- Активен
- Регистриран: 19 10 2012, 22:50
Според мен, Омега. Да е без хронограф. Бутони под вода, според мен, не е ОК (с редки изключения). Особено ако часовникът е над 5 годишен.
- cassillas
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2014, 09:27
Аз съм за Pelagos-a който е професионален инструмент за гмуркане. Съответно за това е конструиран от титан с матов финиш за да няма отблясъци, матов безел, стрелки пълни със светло маса, 500м водоустойчивост и закопчалка която реално няма конкурент като конструкция и функционалност. Seamaster - a е страхотен часовник с дори още по-добър механизъм и предостатъчна водоустойчивост от 300м, но с този лъскав безел и тези звена на веригата произведение на изкуството и кошмар за полиране и стрелки тип "скелетон "вече е по-скоро часовник който да привлича внимание отколкото истински инструмент. Иначе новата Aqua terra e ТОП. А и ще остане ресто за почерпка по случай юбилея
- batproho
- Напредващ
За OMEGA Seamaster Diver 300 става дума. Никакви хронографи и т.н. Все пак въпроса ми беше за чисти Diver-и с максимално надежден и ТОЧЕН механизъм.sci написа: ↑21 08 2024, 15:32При въпроса Tudor vs Omega винаги гласувам за Омега. Не знам защо постоянно се "принизява" да се конкурира с Tudor, след като тя е основният конкурент на Rolex. Не на Tudor!
- sci
- Маниак
- Регистриран: 31 03 2010, 17:32
Значи ще е с механизъм 8800/8806 най-вероятно. Аз като си купих моят Рейлмастър (с 8806 механизъм) доста търсих някаква негативна информация за него, но не намерих нищо. Моделът е вече с "култов" статус - от една страна заради Бонд, от друга - че е един от малкото дайвъри с толкова специфичен и разпознаваем дизайн.
А как е с останалите Seamaster-и - Planet Ocean или ретрото Seamaster 300:
https://www.omegawatches.com/en-us/watc ... 0412103001
А как е с останалите Seamaster-и - Planet Ocean или ретрото Seamaster 300:
https://www.omegawatches.com/en-us/watc ... 0412103001
- batproho
- Напредващ
Мисля че е с механика 8800, но не съм 100% сигурен. Ако трябва да съм откровен, малко лъскафффф ми идва Seamaster. Матовия финиш в Pelagos, сякаш повече ми радва окото. От друга страна, УЖ точността на Seamaster е по-добра.
-
- Новобранец
- Регистриран: 19 08 2023, 16:52
Пелагоса е много хубав, стига да не го мокриш и да не ти изпадат маркерите от безела. Когато се намокри особено в солена вода, безела блокира. Пиша от собствен опит и е добре документирано по чужди форуми.
- batproho
- Напредващ
Е тук, здраво ме замисли. нали уж идеята е да се ползва във вода, па макар и солена, а после да се изплакне старателно с чиста. То един Daver, ако не става за плуване или гмуркане, за какво е създаден въобще, да стои само в кутията ли? Колкото до блокирането на базела, след старателно измиване с чиста вода и използване на четка за зъби примерно, не се ли оправя?
- Kuonyy
- Маниак
- Регистриран: 03 01 2014, 15:51
Аз от 8 години, ще станат вече, си нося, къпя се в банята, в морето, в басейна, навсякъде със Seamaster 300M Diver. Никакъв проблем с нищо. На тия 7-8 години часовник като го отнесох за профилактика ме питаха "абе ти сигурен ли си, че тоя часовник е на 7 години". Има само косъмчета по него, а е носен в пясъчни (мидени) плажове, пустини, морета и планини.
Аз бих си взел отново Seamaster, ама не ми харесва новия модел
Аз бих си взел отново Seamaster, ама не ми харесва новия модел
I don't know where I am, but I'm not lost.
-
- Новобранец
- Регистриран: 19 08 2023, 16:52
След като се измие с чиста вода и изсъхне се оправяше, но докато беше мокър беше като клеясал. Абсурдна ситуация дайвър, който не може да се мокри. Предполагам не е при всички и зависи каква бройка нацелиш.Имал съм много дайвъри от много марки, никога не ми се е случвало подобно нещо и се оказа, че се случва често с пелагос, примерни теми долу има и доста други:batproho написа: ↑23 08 2024, 08:39Е тук, здраво ме замисли. нали уж идеята е да се ползва във вода, па макар и солена, а после да се изплакне старателно с чиста. То един Daver, ако не става за плуване или гмуркане, за какво е създаден въобще, да стои само в кутията ли? Колкото до блокирането на базела, след старателно измиване с чиста вода и използване на четка за зъби примерно, не се ли оправя?
https://www.watchuseek.com/threads/pela ... p.5511895/
https://www.watchuseek.com/threads/tudo ... n.4078794/
- batproho
- Напредващ
А Breitling Superocean Fish A17390, по някакъв начин вписва ли се като алтернатива на двата посочени от мен, или въобще не им е конкуренция?