Стар часовник Omega не сменя датата автоматично
-
- Новобранец
- Регистриран: 05 03 2020, 16:35
Стар часовник Omega не сменя датата автоматично
Здравейте, продадох в друга държава онлайн стар часовник Omega Seamaster Автоматичен, калибър 1010. Купувачът ми писа, че датата не се сменя автоматично. Писа, че го е занесъл на часовникар и той казал: the jumper is broken. Не мога да преведа на български каква е частта, която е счупена.
Може ли помощ?
Когато часовникът беше при мен, можеше да се сменя датата ръчно като се въртят стрелките по посока на часовниковата стрелка. Не съм се фокусира дали е сменял датата автоматично.
Може ли помощ?
Когато часовникът беше при мен, можеше да се сменя датата ръчно като се въртят стрелките по посока на часовниковата стрелка. Не съм се фокусира дали е сменял датата автоматично.
- SHARKY
- Маниак
- Регистриран: 29 01 2012, 20:09
-
- Новобранец
- SHARKY
- Маниак
- Регистриран: 29 01 2012, 20:09
Re: Стар часовник Omega не сменя датата автоматично
Това, което е оградено е лост за ръчна корекция на датата /Date Corrector Lever/. Бялото колелце, с неправилна форма - вляво, е това, което прехвърля автоматично датата /изглежда да е пластмасово, което навежда на мисълта, че може то да е счупено/. В горната част, пластинката с форма на ботуш и телчето до нея са джъмпера и пружината му. В крайна сметка не стана ясно от описанието на проблема, какво претендира купувача. По-добре му пратете тази снимка на него и да уточни.
-
- Новобранец
Тази снимка не е на тази Omega. Един немски часовникар ми я изпрати(снимал е друга Omega), за да ми обясни какво е имал впредвид купувача, защото не беше сигурен какво точно е имал в предвид за джъмпер.
Купувачът каза, че не може да се сменя датата автоматично, а може да се сменя само ръчно. Неговият часовникар му казал, че джъмпера е счупен.
Купувачът каза, че не може да се сменя датата автоматично, а може да се сменя само ръчно. Неговият часовникар му казал, че джъмпера е счупен.
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Възможно да е точно така ,това е стар модел,хич да не поне 50 годишен,
Проблема се фиксира лесно, но явно си пропуснал да го забележиш ,ако не си носил часовника на ръка
В Бг има часовникари които могат да се справят перфектно с ремонтирането,
За Германия малко се съмнявам да се понапънат креативно
Много вероятно е исканата от купувача компенсация да обезсмисли стойностно продажбата, най-добре и за двете страни ще е да предложиш пълно възстановяване на плащането, и да си вземеш часовника обратно
Проблема се фиксира лесно, но явно си пропуснал да го забележиш ,ако не си носил часовника на ръка
В Бг има часовникари които могат да се справят перфектно с ремонтирането,
За Германия малко се съмнявам да се понапънат креативно
Много вероятно е исканата от купувача компенсация да обезсмисли стойностно продажбата, най-добре и за двете страни ще е да предложиш пълно възстановяване на плащането, и да си вземеш часовника обратно
-
- Новобранец
Накрая му намалих 50 евро, за да свърши този тормоз. Може и да си сменя автоматично датата часовника, а той да прави номера, за да постигне по - голямо намаление. Случвало ми се е няколко пъти и преди.
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Много неприятна ситуация,но щом се е стигнало до компромисен вариант,да кажем че по важно е да сме живи ,и здрави
Най-големи ядове съм брал с дяволи от UK и Германия
Най-големи ядове съм брал с дяволи от UK и Германия
-
- Новобранец
Особено германците