Ремонт на Eterna KonTiki 4 hands - Къде?

Имате проблем с часовник или просто въпрос и няма кого да попитате?
Попитайте разбирачите!
Отговори
Потребителски аватар
kaloyannn
Маниак
Регистриран: 21 01 2012, 13:54

Ремонт на Eterna KonTiki 4 hands - Къде?

Мнение от kaloyannn » 27 12 2025, 23:04

Здравейте!
Сдобих се с часовник Eterna KonTiki Four-Hands XXL - ref.№1595.41.41. Купих го с проблем на "сравнително" ниска цена. Мераклийски, първо го купих, после взех да търся вариянти за ремонт. Проблемът на първо четене е в коронка, ремонтоара или втулката, в която се навива коронка. ЕТА 2836-2 на пръв поглед работи, на втори ... не се знае. Оказа се, че Eterna в България нямат представителство, а сервизът за България е в Австрия. Часовникът е купуван от Таймленд, които вече не предлагат марката. С тях не съм говорил все още. В понеделник ще пробвам. Отправих запитвания към "К&K Time Studio" и сервиз "Chronos" във Варна - отказаха ми поради невъзможността за осигуряване на резерни части. Отправих запитване към Eterna през официалната им онлайн форма за запитване. Отговор все още нямам, най-вероятно празнуват и ще дойде след празниците.
И докато чакам, реших да потърся тук някакви идеи, съвети, контакти. Дали някой е ремонтирал часовник от тази марка? Има ли някой, който се знамива с тази марка? Директно да го пращам към официалния сервиз в Австрия ли?
Часовникът изглежда така:
Изображение
Този има и коронка.
:) ::crap:: :oops: :)
Mia San Mia

Потребителски аватар
Puzo
Маниак
Регистриран: 18 10 2016, 09:37

Re: Ремонт на Eterna KonTiki 4 hands - Къде?

Мнение от Puzo » 27 12 2025, 23:26

Здравейте и весели празници!
На първо четене мога да Ви препоръчам да се обърнете към някой независим часовникар. Например г-н Иванов на Позитано 3 в София, г-н Янакиев до хотел Хемус пак в София, Ивайло Енчев в Плевен и други.
Първият и третият буквално са ми правили чудеса с някои часовници! Буквално!
Имах заминала резба на коронка на винт и Методи Иванов ми оправи коронката, като просто я скъси и махна резбата, без да се налага нова коронка!
Ивайло пък ми полира 2 часовника и ги преобрази тотално, при все, че други ми отказваха, че "не можело да стане". ;)
Така че пробвайте ги. Часовникът е абсолютна класика от истинските Етерни!
Успех! ::up::
КОГАТО СИ МЪРТЪВ, ТИ НЕ ЗНАЕШ, ЧЕ СИ УМРЯЛ. ТРУДНО И ТЕЖКО Е САМО ЗА ДРУГИТЕ. АБСОЛЮТНО СЪЩОТО Е И КОГАТО СИ ТЪП! ;)

Потребителски аватар
kaloyannn
Маниак

Мнение от kaloyannn » 28 12 2025, 21:33

И една-две снимки на пациента. :)

ИзображениеИзображение

При първата снимка, фокусът трябваше да падне върху петната по циферблата. А при втората - на втулката на коронката.
Mia San Mia

Потребителски аватар
kaloyannn
Маниак

Мнение от kaloyannn » 06 01 2026, 14:22

Моля, ако е удобно, някой да ми изпрати на ЛС телефон за връзка с г-н Методи Иванов. За комуникация "на място" ми е далече, а не знам дали комуникация по телефон е осъществима.
Благодаря
Mia San Mia

vakata77
Активен
Регистриран: 28 11 2012, 11:11

Мнение от vakata77 » 05 02 2026, 11:34

Аз ще добавя и Христо Лозанов, доста добре работи и на повече от добри цени.0898414145-ателие Импулс.

Отговори

Върни се в “Проблеми и въпроси”