Търсене на сервиз за Breitling гр. Варна

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.
Отговори
lowshow
Напредващ
Регистриран: 09 02 2012, 10:49

Търсене на сервиз за Breitling гр. Варна

Мнение от lowshow » 16 03 2023, 09:01

Здравейте,

Понеже не намерих нищо в търсачката - моля колегите от Варна да споделят къде във Варна мога да намеря добро ателие което сервизира Breitling.

В официалния сайт на Breitling за гр. Варна са посочени Classicwatches. Някой има ли впечатления от услугите им?

Поздрави
Тео

Morss
Напредващ
Регистриран: 16 11 2021, 17:47

Re: Търсене на сервиз за Breitling гр. Варна

Мнение от Morss » 21 03 2023, 16:05

Здравейте,

Аз съм много доволен оt Classicwatches. Те са и офциален дилър на Breitling,така че ако часовникът Ви е в гаранция ще Ви го изпратят и върнат отремонтиран, според условията на гаранцията. Ако часовникът Ви е с изтекла гаранция (или без) мисля че биха Ви съдействали, за ремонт в офицален сервиз (изрично кажете, че искате да го изпратите при сервиз на Breitling. Иначе може да го дадат на Иван от Хронос - бж по=-долу)

Сега за часовникарите във Варна.

Не бих препоръчал. Аз лично ряазчитах (много се надявах) на ателие Хронос (СЕРВИЗ гр. Варна, ул. Битоля 20; тел.: 052 605 736, 0878 605739). Мислех си даже, че са представители на Breitling за България, но се разочаровах много от обслужването на часовника ми (Става въпрос за SEIKO-CHRONO-Cal. 8R48A). Дават 24 месеца гаранция. Върнах го (рекламация) след профилактиката направена при тях (- с влошена точност: от +15 стана + 60/70 сек на 24 часа) и без да са оправили основния проблем - издържаше 12 часа след пълно навиване. След повторната им интервенция нещата не се подобриха кой знае колко. [Още е в гаранция (на ателието), но няма да им го давам повече]. Иначе цените са им европейски. Но е възможно и просто аз да съм нямал късмет с тях.

Силно не Ви препоръчвам и Едвард Бояджиян. Разбира от часовници (в т.ч. от Breitling), но съм имал 3 случая - уж им прави профилактика, а всъщност само ги отваря и затваря.

Ако няма да спедирате часовника към официален сервиз (,какъвто в България няма), по добре прочетете какво пише във форума и преценете дали и към кого да изпратите. Има добри часовникари в България. Вероятно и във Варна.

Часовникът Ви е скъп (, предполагам не става дума за кварц), ремонта няма да е евтини това е нормално - независимо къде го давате.

Успех!

Потребителски аватар
gordanz
Маниак
Регистриран: 29 07 2012, 02:54

Мнение от gordanz » 21 03 2023, 18:25

Като ти гледам мненията ти, то си тук да хейтиш разни хора които сигурно и не познаваш. Виждам,че и от часовници не разбираш, носи си там руските кенефи и недей да пишеш глупости за хората.

Morss написа:
21 03 2023, 16:05
Здравейте,

Аз съм много доволен оt Classicwatches. Те са и офциален дилър на Breitling,така че ако часовникът Ви е в гаранция ще Ви го изпратят и върнат отремонтиран, според условията на гаранцията. Ако часовникът Ви е с изтекла гаранция (или без) мисля че биха Ви съдействали, за ремонт в офицален сервиз (изрично кажете, че искате да го изпратите при сервиз на Breitling. Иначе може да го дадат на Иван от Хронос - бж по=-долу)

Не бих препоръчал. Аз лично ряазчитах (много се надявах) на ателие Хронос (СЕРВИЗ гр. Варна, ул. Битоля 20; тел.: 052 605 736, 0878 605739). Мислех си даже, че са представители на Breitling за България, но се разочаровах много от обслужването на часовника ми (Става въпрос за SEIKO-CHRONO-Cal. 8R48A). Дават 24 месеца гаранция. Върнах го (рекламация) след профилактиката направена при тях (- с влошена точност: от +15 стана + 60/70 сек на 24 часа) и без да са оправили основния проблем - издържаше 12 часа след пълно навиване. След повторната им интервенция нещата не се подобриха кой знае колко. [Още е в гаранция (на ателието), но няма да им го давам повече]. Иначе цените са им европейски. Но е възможно и просто аз да съм нямал късмет с тях.

Силно не Ви препоръчвам и Едвард Бояджиян. Разбира от часовници (в т.ч. от Breitling), но съм имал 3 случая - уж им прави профилактика, а всъщност само ги отваря и затваря.

Ако няма да спедирате часовника към официален сервиз (,какъвто в България няма), по добре прочетете какво пише във форума и преценете дали и към кого да изпратите. Има добри часовникари в България. Вероятно и във Варна.

Часовникът Ви е скъп (, предполагам не става дума за кварц), ремонта няма да е евтини това е нормално - независимо къде го давате.

Успех!
Omega Speedmaster Japan Special
Rolex Air king
Zenith Elite
Brass Mechanical - Made by Diran Boiadzhyan
Girard Perregaux Sea Hawk II Няма го вече :(
Tag heuer
Tag heuer Monza
Seiko 62mas

Morss
Напредващ

Мнение от Morss » 21 03 2023, 18:53

Аз си стоя зад думите и не съм излъгал. Обратната връзка е важна.

ПП Не знаех, че Зенит, Тисо, Лонжин и Сейко са руски чсовници. Имам снимка на зенита,от друг часовникар, направена след като преди това беше на т.н. профилактика на Едвард.

От мен толкова.

Morss
Напредващ

Мнение от Morss » 21 03 2023, 19:46

Не знам по каква причина снимките не излязоха, за това давам и връзка

1.) профилактиран при Едвард винтидж Зенит

http://store.picbg.net/pubpic/2F/16/c4f ... eb2f16.jpg

Изображение

това по-долу е (доклокото разбрах) тиражна плочка - така ми го върна Е.Б. след профилактиката
Не казвам, че той го е направил, но можешеда ми каже, че е повередена и от там са проблемите със сверяването.
(за да преценя дали си струва да го давам въобще)
http://store.picbg.net/pubpic/4B/38/9db ... 674b38.jpg

Изображение

2.) профилактирана при Едвард Омега (клибър 601)
http://store.picbg.net/pubpic/01/62/053 ... 070162.jpg

Изображение

http://store.picbg.net/pubpic/1A/45/809 ... ad1a45.jpg

Изображение

Само да вметна, че Омегата след работата , която хвърли по нея друг часовникар (добре прердставен във форума с немалко + отзиви) работи перфектно за годините си +/- 6 сек 24 часа и резерв 48часа.
От Едвард си я взех както и му я дадох.
Зенита е проблемен поради липсата на тиражна плочка...

ПП

Имам и гаранционна карта на Сейкото (хронограф час, минути, секунди) от сервиз Хронос.
Часовникът съм купувал от форума и преди сервизирането работеще доста по добре.

Съжалявам- това са фактите.

Потребителски аватар
otof
Маниак
Регистриран: 04 06 2011, 17:39

Мнение от otof » 21 03 2023, 19:56

gordanz написа:
21 03 2023, 18:25
Като ти гледам мненията ти, то си тук да хейтиш разни хора които сигурно и не познаваш. Виждам,че и от часовници не разбираш, носи си там руските кенефи и недей да пишеш глупости за хората.

Morss написа:
21 03 2023, 16:05
Здравейте,

Успех!
Има някои дето все си мислят че ги лъжат,и все много знаят
На такива никой не може да угоди

Потребителски аватар
gordanz
Маниак
Регистриран: 29 07 2012, 02:54

Мнение от gordanz » 21 03 2023, 21:38

за тия стари баби дето дори като отвориш капака и спират какво да говорим ?
Сто про са били износени мега частите, което си е и нормално.

Ако за 35,000 хиляди лева НОВИ и 15000 лв втора ръка си си купил тия кошници то дай аз да ти продам нещо баси :)) ::cool:: ::kiss:: ::angel::

Отоф пъцофци ще има винаги !
Morss написа:
21 03 2023, 19:46
Не знам по каква причина снимките не излязоха, за това давам и връзка

1.) профилактиран при Едвард винтидж Зенит

http://store.picbg.net/pubpic/2F/16/c4f ... eb2f16.jpg

Изображение

това по-долу е (доклокото разбрах) тиражна плочка - така ми го върна Е.Б. след профилактиката
Не казвам, че той го е направил, но можешеда ми каже, че е повередена и от там са проблемите със сверяването.
(за да преценя дали си струва да го давам въобще)
http://store.picbg.net/pubpic/4B/38/9db ... 674b38.jpg

Изображение

2.) профилактирана при Едвард Омега (клибър 601)
http://store.picbg.net/pubpic/01/62/053 ... 070162.jpg

Изображение

http://store.picbg.net/pubpic/1A/45/809 ... ad1a45.jpg

Изображение

Само да вметна, че Омегата след работата , която хвърли по нея друг часовникар (добре прердставен във форума с немалко + отзиви) работи перфектно за годините си +/- 6 сек 24 часа и резерв 48часа.
От Едвард си я взех както и му я дадох.
Зенита е проблемен поради липсата на тиражна плочка...

ПП

Имам и гаранционна карта на Сейкото (хронограф час, минути, секунди) от сервиз Хронос.
Часовникът съм купувал от форума и преди сервизирането работеще доста по добре.

Съжалявам- това са фактите.
Omega Speedmaster Japan Special
Rolex Air king
Zenith Elite
Brass Mechanical - Made by Diran Boiadzhyan
Girard Perregaux Sea Hawk II Няма го вече :(
Tag heuer
Tag heuer Monza
Seiko 62mas

Morss
Напредващ

Мнение от Morss » 22 03 2023, 10:55

Хубаво би било да посъветвате човека къде да си даде Breitling-a.
За мен не се грижете.

Tishovsx
Напредващ
Регистриран: 06 01 2023, 13:27

Мнение от Tishovsx » 22 03 2023, 20:37

Това със взех, както му го дадох си е основен бизнес!
Особенно за провинциални “часовникари” - разбирай, не това са учили, а просто хобито им е станало поминък…
Няма да обяснявам, как занесох часовник и уж след профилактика стрелките не бяха подравнени, връщане за моя сметка, работа след месец сега отново не работи. Отворих го, смаска спечена намерих по почти всички части!? Не вярвам да е имало профилактика…
Има и такива кофти моменти, живи и здрави да сме ::drinks::

Отговори

Върни се в “Часовникари, магазини, сервизи”