Има ли смисъл да се прави 4R35
-
- Активен
- Регистриран: 01 03 2018, 20:57
Re: Има ли смисъл да се прави 4R35
ъъъ ... как се прави финансова компенсация на информация ... само питам ... опс, разбрах го, ще дадете некой лев, ако Ви каже в коя кофа ... сиреч: дай да ти дам некой лев, не го фърляй у кофата .... ахааа ...
-
- Почитател
- Регистриран: 14 05 2011, 14:15
Може и да го хвърли в кофата, ама да ми каже кога и коя точноslackintosh написа: ↑20 11 2023, 13:09ъъъ ... как се прави финансова компенсация на информация ... само питам ... опс, разбрах го, ще дадете некой лев, ако Ви каже в коя кофа ... сиреч: дай да ти дам некой лев, не го фърляй у кофата .... ахааа ...
-
- Напредващ
- Регистриран: 23 06 2019, 16:07
Има ли развитие с часовника? Проявявам интерес към часовникарството от скоро. Бих желал да го купя да си поиграя с него.
Последна промяна от stefiliev123 на 09 01 2024, 14:07, променено общо 1 път.
- sci
- Маниак
- Регистриран: 31 03 2010, 17:32
И на мен ми е интересно. А дефектът ми звучи като намагнитване - изведнъж започва да дава отклонения от по няколко минути, като преди това е бил ОК. А размагнитване става за 2 минути без дори да се отваря часовникът.stefiliev123 написа: ↑09 01 2024, 00:26Има ли развитие с часовникът? Проявявам интерес към часовникарството от скоро. Бих желал да го купя да си поиграя с него.
-
- Новобранец
- Регистриран: 09 01 2024, 09:41
-
- Маниак
- Регистриран: 21 05 2018, 00:02
Нов Сейко Пресаж заминава в кофата, защото започва да дава голямо отклонение, а няма кой да го оправи в България за по-малко от 100лв. Колеги във форума подкрепят полета на часовника към кофата. Това е някакъв виц. Всеки може да прави каквото си иска, но такова отношение към часовниците е меко казано странно в часовникарски форум.
Нищо по-добро ли не ви дойде на ум? Примерно, дайте го на някой от часовникарите от форума да го оправи. После може да го пусне на един търг тук, а парите да бъдат дарени за някоя благородна кауза. Нахранете няколко бездомника, купете им чорапи, нещо ... каквото и да е. Подарете го на някой да го оправи и да му се радва. Несериозно е това с кофата, надявам се че е майтап.
Нищо по-добро ли не ви дойде на ум? Примерно, дайте го на някой от часовникарите от форума да го оправи. После може да го пусне на един търг тук, а парите да бъдат дарени за някоя благородна кауза. Нахранете няколко бездомника, купете им чорапи, нещо ... каквото и да е. Подарете го на някой да го оправи и да му се радва. Несериозно е това с кофата, надявам се че е майтап.
- cassillas
- Маниак
- Регистриран: 26 05 2014, 09:27
По принцип е една година за по-голямата част от света и 2г. ако е купен в рамките на ЕС. Но и двете важат ако покупката е от оторизиран дилър. А при положение, че разликата в цената на официален и алтернативен продавач при Сейко стига и надхвърля 50% при някой модели повечето хора купуват изгодния вариант включително и аз.nomos_glashutte написа: ↑09 01 2024, 09:45Сейко не са ли с 2-год. международна гаранция, т.е. не ти ли е гаранционен все още часовника?
-
- Новобранец
- Регистриран: 09 01 2024, 09:41
Стана ми интересно и си погледнах какво имам в кутията на едно мое Сейко 5, купено от официален дистрибутор на марката в София. Та в книжката с упътването са ми защипали гаранционна карта на български с касовата бележка, но на гърба на книжката също има и джоб с някаква пластика с детайлите на часовника и покупката и там си пише 1г. - международна гаранция и 2г. за ЕС и Норвегия. Аз си мислих, че под 2г. няма, но имало.cassillas написа: ↑09 01 2024, 14:50По принцип е една година за по-голямата част от света и 2г. ако е купен в рамките на ЕС. Но и двете важат ако покупката е от оторизиран дилър. А при положение, че разликата в цената на официален и алтернативен продавач при Сейко стига и надхвърля 50% при някой модели повечето хора купуват изгодния вариант включително и аз.nomos_glashutte написа: ↑09 01 2024, 09:45Сейко не са ли с 2-год. международна гаранция, т.е. не ти ли е гаранционен все още часовника?
-
- Новобранец
- Регистриран: 19 11 2023, 09:34
Честита Нова година, желая ви здраве и късмет!
Попитах от любопитство, не очаквах такава страст Спокойно, часовника е цял. Предложиха ми смяна на механизма, което бе повод да ме осени идеята да сменя механиката с кварц. Това ще се случи лятото, когато имам време да потърся кварцова миота с подходящ размер за касата, стрелки и разбира се ателие, което да направи манипулацията. Така ще запазя външния вид, но ще се отърва от механиката.
Накрая, часовника не се продава.
Благодаря за отделеното време, спорна и здрава година на всички ви!
Попитах от любопитство, не очаквах такава страст Спокойно, часовника е цял. Предложиха ми смяна на механизма, което бе повод да ме осени идеята да сменя механиката с кварц. Това ще се случи лятото, когато имам време да потърся кварцова миота с подходящ размер за касата, стрелки и разбира се ателие, което да направи манипулацията. Така ще запазя външния вид, но ще се отърва от механиката.
- RINO
- Маниак
- Регистриран: 09 01 2011, 13:00
Колега, ако ще го хвърляш аз ще го хвана, без да се притесняваш, че е в неизправност....
-
- Маниак
- Регистриран: 21 05 2018, 00:02
За много години!E5150 написа: ↑13 01 2024, 10:42Честита Нова година, желая ви здраве и късмет!
Страстта към часовниците е основната причина за съществуването на това форумно общество, не знам какво друго сте очаквали. Ако имате нужда от съвет, има достатъчно компетентни хора които да предложат адекватно мнение. За съжаление момента с кофата подкара темата по съвсем друг наклон и дискусията отиде на битака.
Сега по темата. Конверсията автомат-кварц и обратното е тънка работа и са доста малко случаите в които директната подмяна е възможна. Случвало ми се е само с механизми на ЕТА. В повечето случаи трябва да се съобразява диаметър, височина на ремонтуара, височина на пиньоните, позиции на крачетата на циферблата, позиция на датата спрямо прозореца на циферблата и т.н. Самия факт че се насочвате към Мийота за подмяна на Сейко, за мен означава че не сте го помислили все още добре. Моята интуиция би ме насочила към Сейко Кинетик кварц. Има шанс за някаква съвместимост, а през стъклото на задния капак ще се вижда кварцов автомат, а не пластмаси с батерийка.
Успех!
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
Мноого хляб има още в тази тема
-
- Новобранец
С риск да ви разочаровам, мисля да спра. От написаното по-горе, разбирам че не е лесна работа идеята за кварц, може би това бе причината майстора да откаже да се занимава.
Миота, защото за мен са прекрасни евтини механизми, което не мога да кажа за Сейко. Преди години пратих едно кварцово недоразумение, където му е мястото, сега явно е ред на механичния му събрат да го последва. Може би е до късмет, а може би евтините Сейко толкова си могат. Не знам как е с GS, но и не мисля да пробвам, там са други суми и не е добре да се стига до боклука.
Емоцията в часовника за мен е външния му вид, механизма има значение, до толкова до колкото да показва точно часа. Виждам, че вие познавате частите на часовника и сте наясно кое за какво служи. Това показва, че съм питал на правилното място!
Още веднъж ви Благодаря за помощта и моля ако е възможно темата да се заключи.
- otof
- Маниак
- Регистриран: 04 06 2011, 17:39
-
- Почитател
- Регистриран: 29 06 2016, 07:59
Да, крайно време беше...
"Always one step ahead of the rest" ~ Kintaro Hattori ~ セイコー
-
- Новобранец
- Регистриран: 02 05 2024, 08:55
намокрил си го
механизма струва 60лв при наложителна смяна
механизма струва 60лв при наложителна смяна
-
- Новобранец
Часовника работи, стоял е месеци наред върху гардероба в антрето. Миналата седмица го намерих и на шега го навих. Вече седмица си работи нормално, нямам обяснение как от 5 мин на ден отклонение и безброй спирания, вече седмица работи без проблем със стандартното отклонение за подобен клас часовник от 20-30 сек на ден. Допускам, че е имал близки срещи с неодимовите магнити N52, с които понякога работя и сега се е размагнитизирал.
-
- Новобранец
- Регистриран: 09 07 2024, 16:11
Re: търся механизъм 4r35
Здравейте, търся да закупя механизъм 4r35. Знаете ли къде може да се намери в България.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!