Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.
chudomir1990
Новобранец
Регистриран: 19 06 2015, 21:28

Re: Христо Лозанов-часовникар, ателие "Импулс"

Мнение от chudomir1990 » 04 01 2026, 13:38

:clap: Благодарност към Христо Лозанов – часовникар, ателие „Импулс“

Искам публично да изкажа своята искрена благодарност към Христо Лозанов – часовникар в ателие „Импулс“.

Става дума за часовник Tissot Seastar A582 с механизъм ETA 2836-2, който не е работил така точно, както работи сега, откакто съм го купил. Закупен е през 1994 г. от фирма „Гюлиян“. Още през първата година след покупката часовникът спря. Занесох го във фирмения сервиз на „Гюлиян“, където ми казаха, че е за профилактика, и го оставих.

След като го получих обратно, часовникът започна да бърза с около 15–18–20 секунди за 24 часа. Бях силно разочарован. Връщах се 4–5 пъти, но така и не успяха да го настроят коректно.

През годините съм го давал за профилактика многократно – отново при „Гюлиян“, в „Беша“, при Божидар Тодоров и на още места. За съжаление, никой не успя да го накара да работи с точност, дори близка до тази, с която работеше при покупката си – и то само през първата година.

Днес, след намесата на Христо Лозанов, мога да кажа, че за първи път от десетилетия часовникът работи така, както винаги съм искал – спокойно, стабилно и с отлична точност.

Очевидно е, че тук не става дума просто за „профилактика“, а за истинско разбиране на механизма ETA 2836-2, търпение и професионализъм.

Още веднъж – искрени благодарности и дълбоко уважение към Христо Лозанов и ателие „Импулс“. :clap:

Иван Янков от Самоков

Изображение

Потребителски аватар
batproho
Напредващ
Регистриран: 12 02 2012, 12:05

Мнение от batproho » 16 03 2026, 13:49

Аз също искам да изкажа сърдечни благодарности на Христо Лозанов.
Става въпрос за DAVOSA Ternos с ETA- 2824-2. След сервизна профилактика в елитно столично часовникарско ателие, бях меко казано разочарован. Преди тяхната намеса, часовника даваше отклонение 3-4сек. на денонощие. Бих казал добро постижение, за сравнително евтина механика. След сервизирането, започна да изостава с 20-25сек. за 24ч. Естествено бях обвинен, че или съм ударил часовника или нещо друго, но не е в тях вината.
След посещение в ателие „Импулс“, Христо Лозанов след бърз преглед и корекция, успя да го вкара отново в норми. А именно -4-5сек. на денонощие.
Вече седмица от както го "пипна", изостанал е с 29сек. преди това, "експертите" го бяха настроили така, че толкова изоставаше за денонощие.

Още веднъж, сърдечно БЛАГОДАРЯ!

tayrun
Новобранец
Регистриран: 18 01 2016, 14:32

Мнение от tayrun » 11 05 2026, 12:53

Сърдечни благодарности към г-н Лозанов за перфектно свършената работа! Изключително любезно отношение, прецизен в уговорката кога да си получа часовниците обратно, 1 година гаранция и напълно нормална цена! Ориент Рей 1 заработи с +6 секунди, което никога до сега не е било. Полет от 1980, който е седял 30 години постигна +15. Силно препоръчвам!

Желая здраве и още повече доволни клиенти!

Благодарности отново!

Отговори

Върни се в “Часовникари, магазини, сервизи”