Навитаймер сервиз на сейко Проблемен

Търсите или искате да разкажете за определен часовникар, сервиз или магазин - пишете тук.
Отговори
krasimir_demirev
Напредващ
Регистриран: 31 12 2019, 15:06

Навитаймер сервиз на сейко Проблемен

Мнение от krasimir_demirev » 09 08 2020, 17:12

Тъй като имам Сейко5 на 3мес. и времето за разработване изтече реших да го дам за прецизиране на точността на Навитаймер.Уж официален сервиз на марката.Долу горе се справиха,но два дни след това след като си измих ръцете,се получи голям конденз отвътре.Ако се забави ден два за отваряне и подсушаване възможно ли е да има НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ.Благодаря

Потребителски аватар
otof
Маниак
Регистриран: 04 06 2011, 17:39

Re: Навитаймер сервиз на сейко Проблемен

Мнение от otof » 09 08 2020, 19:53

Спокойно ,
Чак пък с непоправими щети няма да е,не е като да е инсулт :mrgreen:
Може да се наложи смяна на туй-онуй,евентуално уплътнение,ако е необходимо,и ще стане като нов

krasimir_demirev
Напредващ
Регистриран: 31 12 2019, 15:06

Мнение от krasimir_demirev » 09 08 2020, 20:37

Успокоявам се ,че на баща ми Полета всяка сутрин на чешмата се замъгляване,а си вървеше с години.От един път не вярвам да е станало нещо фатално

Потребителски аватар
PeterP@n
Новобранец
Регистриран: 08 06 2026, 14:31

Мнение от PeterP@n » 30 06 2026, 11:57

Имам отлични впечатления от сервиза, справиха се чудесно с проблем с чисто нов часовник на китайски микробранд Steeldive, с механизъм TMI NH35. Часовникът дойде неработещ и първоначално се обърхнах към друг сервиз, дали ще се наемат да проверят, какво не е наред, като уведомих търговеца, че часвоникът е получен в неработещо състояние. Търговецът се съгласи да дам часвоника в сервиз, за да се установи какво не е наред и обещаха да ме компенсират с цената за остраняването на проблема. Свързах се със сервиз, който преди е профилактирал други мои часовници, обясних им за ситуацията, казаха да им го занеса и като му дойде времето ще го погледнат. Мина си бая време, повече от две седмици, изпуснах времето за рекламация и претенции за възстановяване на някакви суми от търговеца. От въпросния сервиз казаха след 20 дена, че балансът е заминал и трябва да се смени с нов, но трябва да е в пълна комплектация, заедно с моста и регулаторите - balance wheel complete. Уведомих търговеца за проблема, и получих нов баланс, но не беше с моста и регулаторите. Предоставих изпратеното от търговеца на въпросния сервиз, но ме уведомиха, че не се наемат със смяната и ме насочиха към Навитаймер, при които отидох веднага. Няма да споменавам името на сервиза, към който се обърнах първоначално, рекламодател е тук и не искам да давам негативни оценки, все пак може и да не са искали да се занимават с моя китаец, може и да има някаква друга причина. Та отидох в Навитаймер, обясних на служителката в приемната за какво става дума, тя каза "Един момент да говоря с колегите" и повика часовникар - беше и в края на работното им време в петък. Дойдоха двама часовникари - млад и по-възрастен (предполагам собственика) и двамата бяха облечени с ESD престилки, което ми направи отлично впечатление и взеха часовника ми навътре в сервиза. След 10 минутно изчакване се върна по-възрастният часовникар, показа ми работещ часовника, каза: "Изправил съм спиралата на баланса, защо в предния сервиз не са го направили? Ще ми трябва още малко време да понаблюдавам часовника и ако трябва да дооправя още малко спиралата, но сега трябва да тръгвам, чака ме път." Разделихме се по живо по здраво и в средата на следващата седмица ми се обадиха, че часовникът е готов. Отидох, получих го заедно с протокол за погрешността на хода и изпитание за херметичност, впечатлен бях от постигнатите резултати за точността в различните позиции и максималното отклонение от не повече от 10 секунди на ден.
Изводите си направете сами, но категорично не забелязах некомпетентност и липса на опит и сръчност в този сервиз, а отношението към мен също беше на ниво. Сумата за този ремонт беше също доста прилична, 30 Евро. Моите впечатления са изцяло позитивни от Навитаймер и определено при нужда, пак бих се обърнал към тях. Моделът Steeldive дайвърски с хелиев клапан и 1000 м водозащита, след интервенцията е влизал доста надълбоко във вода вече и няма никакви ядове с херметичността.

Отговори

Върни се в “Часовникари, магазини, сервизи”